• Haberler
  • Genel
  • Şehitlerin anısı yaşatılacak – Kocatepe Gazetesi

Şehitlerin anısı yaşatılacak – Kocatepe Gazetesi

Mühimmat deposundaki patlama sonucu şehit düşen askerlerimizin hatırasını yaşatmak üzere yapımı düşünülen şehitlik için uygun bir yer bulundu. Söz konusu şehitliğin askeri alan dışında, patlamanın yaşandığı deponun karşısında kalmasının ziyaretçiler açısından rahatlık sağlayacağı belirtiliyor Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlasında 5 Eylül 2012 tarihinde patlayan cephanelikte görev başında bulunan 25 asker şehit düşmüştü. Türkiye Harp [&hellip]

Şehitlerin anısı yaşatılacak

Mühimmat deposundaki patlama sonucu şehit düşen askerlerimizin hatırasını yaşatmak üzere yapımı düşünülen şehitlik için uygun bir yer bulundu. Söz konusu şehitliğin askeri alan dışında, patlamanın yaşandığı deponun karşısında kalmasının ziyaretçiler açısından rahatlık sağlayacağı belirtiliyor

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlasında 5 Eylül 2012 tarihinde patlayan cephanelikte görev başında bulunan 25 asker şehit düşmüştü. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bu alanın şehitlik olarak düzenlenmesi yönünde düşünceler kapsamında ilgili makamlara ilk başvuruyu dernek olarak yaptıklarını söyledi.
PATLAMANIN SOMUT İZLERİ VAR
Kışlacık köy sınırlarında kalan cephanelik patlamasının olduğu kışlanın karşısında olan 2 bin metrekarelik arazinin şehitlik olarak düzenlenebileceği düşünülüyor. Konunun iletildiği Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun öneriye sıcak baktığı öğrenildi. Kışlacık köyü muhtarı Ahmet Demir, aynı köyün ilk gazisi olan Şükrü Özen ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehitlik olabileceği düşünülen arazide incelemelerde bulundular. Cephanelik patlamasının olduğu kışlanın karşısında olan 2 bin metrekarelik arazide halen bomba kapları, fünyeler vb parçaların bulunduğu dikkat çekiyor.
ASKERİ ALAN DIŞI RAHATLIK SAĞLAR
Konu hakkında bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Şehitlik yapılması için ilk resmi başvuruyu dernek olarak; Valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı makamlarına yaptık. Konunun Genel Kurmay Başkanlığı’na bildirildiği, bir çalışma yapılacağı malum. Genel Kurmay Başkanlığı’nın olumlu yaklaştığı ve bir şehitlik yapılacağı kanaati var. Biz Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’la da aynı şeyi düşünüyoruz. Eğer şehitlik askeri alan içerisinde yapılırsa vatandaşların giriş çıkışlarında bazı sıkıntılar olabilir. Mühimmat deposu patlamasının yakınların da bir yerde şehitlik yapılırsa insanlarımızın ziyaretleri açısından daha iyi olacak.” dedi.
KONU VALİ’YE İLETİLDİ
İsmail Kumartaşlı, Kışlacık köy muhtarı Ahmet Demir’in ilk etapta Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne gelerek, köy sınırlarında kalan, patlama alanına yakın uygun bir kamu arazisi olduğunu bildirdiğini söyledi. Arazinin patlama alanının tam karşısında bulunduğunu belirten Kumartaşlı şöyle konuştu: “Yolun sol tarafından Kışlacık köy sınırları içerisinde olan arazi hakkındaki durumu Sayın Valimize arz ettik. Eğer uygun görülürse bu arazi üzerinde yoğunlaşılacak. Düşüncenin hayata geçirilmesi halinde şehitlerimiz aileleri davet edilerek onore edilecekler.”

BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme