• Haberler
  • Genel
  • Şehitlerimizin ruhu şad olsun – Kocatepe Gazetesi

Şehitlerimizin ruhu şad olsun – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, konfederasyon olarak dün yurt genelinde terörü protesto için şehitlere saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı ve Fatiha okunduğunu söyledi. Özsoy ve beraberindekiler iki ayrı eğitim kurumunda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşı söylediler. Terörü protesto eylemi şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Fatiha suresinin okunmasıyla [&hellip]

Şehitlerimizin ruhu şad olsun

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, konfederasyon olarak dün yurt genelinde terörü protesto için şehitlere saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı ve Fatiha okunduğunu söyledi.

Özsoy ve beraberindekiler iki ayrı eğitim kurumunda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşı söylediler. Terörü protesto eylemi şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Fatiha suresinin okunmasıyla sona erdi.

Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler dün sabah ilk olarak Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde daha sonra Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde terörü protesto için şehitlere saygı duruşunda bulundular. Daha sonra İstiklal Marşı okunması ardından şehitlerimizin ruhuna ithafen Fatiha suresi okundu.
DUYARSIZLAŞMA BELKİ
DAHA TEHLİKELİ
Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ve Fatiha suresinin okunmasının ardından Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy açıklama yaptı. Son günlerde hain terör eylemlerinin iyiden iyiye artıp; eli kanlı teröristler işi kamu görevlilerine evleri önünde suikast düzenlemeye kadar vardırdığını belirten Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy; “Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri, tüm milletimizi derinden üzmektedir. Ancak yine son dönemde toplumumuzda teröre karşı bir duyarsızlık oluştuğu da gözümüzden kaçmamaktadır. Her gün neredeyse onlarca vatan evladımızı toprağa verirken, toplumumuz artık şehit haberlerini sıradan bir olay gibi karşılama noktasına getirilmiş, radyolar, televizyonlar rutin eğlence yayınlarına devam eder olmuşlardır. Toplumun teröre ve şehit haberlerine karşı duyarsızlaşması ve durumu kabullenmesi, belki de terörizmin kendisinden bile daha tehlikelidir.” dedi.
MEHMETÇİKLERİMİZ
ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR
Millet olma şuuruna erişmiş toplumlarda, ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmayacağını, birinin derdinin herkesin derdi olacağını ifade eden Erol Özsoy, Türk milletinin bekası için birer birer toprağa düşen yiğitlerin, bu duyarsızlığı hak etmediklerinin altını çizdi. Teröre tepki göstermek ve şehitlerimizin acısını paylaşmanın, bu topraklarda yaşayan her Türk vatandaşının en önemli görevlerinden biri haline geldiğini belirten Özsoy; “Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (SAV) ‘Sizde kim bir kötülük görürse, önce eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse içinden buğz etsin, gönlünden imani tepkisini koysun. Fakat bu, imanın en zayıf rnertebesidir.’ buyurmaktadır. Bu bakımdan vatanımıza, devletimize ve milletimize kötülük edenlere karşı sessiz kalmayan, canlarını ortaya koyarak mücadele eden Mehmetçiklerimiz, her türlü övgüyü hak etmektedir.” diye konuştu.
MEVCUT DURUM YOK SAYILAMAZ
Türkiye’nin bir bölümünde kan gövdeyi götürürken bu durumu yok saymanın, her gün bir şehit evine ateş düşerken gülüp eğlenmenin, millet olma bilincine vurulacak en büyük darbe olacağının altını çizen Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “Gelin; hayatlarının baharında kahpe kurşunlara hedef olan ve toprağa düşen vatan evlatlarımızdan bir Fatiha’yı esirgemeyelim. Gelin, ezanın dinmeyeceğini, Fatihaların susmayacağını, bayrağın inmeyeceğini, bu vatanın bölünmeyeceğini, dost düşman herkese bir kez daha haykıralım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme