• Haberler
  • Genel
  • 'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

MHP İGM Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, İGM'yi, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Özel İdaresi personelini hiç kimsenin şehitlerimiz konusunda töhmet altında bırakamayacağını söyledi.

İl Genel Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Mesut Muhlis Şener’in şehit mezarları bakım ve yapımının ihmal edildiği iddiasının doğru olmadığı vurgulandı.

“ŞEHİT MEZARLARI İÇİN BİRLİKTE BİRŞEYLER YAPALIM”

'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Mesut Muhlis Şener, Eylül ayı toplantısının ilk birleşimi sonunda gündem dışı söz aldı. Şener, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ile yaptığı görüşmede köylerdeki şehit mezarlıklarının bakımının yapılmadığını, bu konuda ödenek çıkmadığı iddiasında bulunda. Şener, şöyle konuştu: “Fırsat buldukça Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesine giderim. Geçtiğimiz günlerde yine dernek şubesine bir ziyarette bulundum. Burada şehit annelerimiz ve şehit babalarımızla karşılaştığımızda onları elimden geldiğince teskin etmeye çalışırım. En son derneğimize gittiğimde dernek başkanımızın biraz üzgün olduğunu gördüm. Sohbetimiz sırasında bana bazı konular aktardı. Adı üzerinde bunlar bizim gazilerimiz ve şehitlerimiz için yapılması gereken merkez ilçe ile 17 ilçe de, beldelerde, köylerde şehitlerimizin mezarları yapılmamış, yapılamıyor. Hatta yeni şehitlerimizin mezarları yapılması gerekirken yapılamamış. Gerekçesi ise daha önceden bünyemize verilmiş bir dilekçenin ret cevabıyla yapılmamasıdır. Şurada hepimiz siyasi görüşümüzü bir kenara bırakarak bu şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkmamız gerekir. Ödemek ayrılmamış, ödemek sağlanmamış. Günlerdir burada görüşüyoruz, konuşuyoruz. Bazı yerlere ödenekler düşüyor, yetmiyor, ek ödemekler isteniyor. Bu ek ödenekler sağlanırken bizim şehit mezarlarımızın tamir edilmesi ve yeni şehit mezarlıklarımızın yapılması için neden ödenek sağlamıyoruz? Gerçekten bir insan olarak ben çok üzüldüm, çok duygulandım. Bu konuda hep beraber, birlikte bir şeyler yapabilirsek çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.”

'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

“ŞEHİT MEZARLIKLARIYLA İLGİLİ TALEP REDDİ SÖZKONUSU OLAMAZ”

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Siper, meclis programında şehitliklerle ilgili her zaman bütçenin var olduğunu kendilerine gelen talepler doğrusu muhakkak şehit mezarı yapım ve tamiratıyla ilgili gerekenlerin yapıldığını, bu hususta bir talep reddinin mümkün olamayacağını vurguladı.

'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

“ŞEHİT MEZARLARINA GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMEKTEDİR”

İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, konu hakkında şu ifadelere yer verdi: “İGM Başkanının da bahsettiği üzere hem bakanlıktan hem de İl Özel İdaresinden ayrılan bir ödeneğimiz mevcut. Biz 2024 yılının Haziran ayı itibariyle yapılan çalışmalarla birlikte bu ödeneğimizi tamamladık. Bahsedilen dilekçenin şu anlamdadır. Dilekçe de ‘ivedi olarak yapılması’ olarak notlar düşüldüğü için biz ödenekle ilgili hem sizin katkılarınızla ek bütçeler hem de bakanlıktan talep yazısıyla bu talep edilen bütün işleri yapılabilmesi için ödemek talebinde bulunduk. Ancak takvimle ilgili bir problem yaşanmaması adına bilgi mahiyetinde yazışma yapılmıştır. Çünkü biz bu işleri çok ileri şekilde çözümlüyoruz. Bu herhangi bir sıkıntı olmaması için bilgi mahiyetinde yazılmış bir yazıdır. Bu konuda da İl Özel İdaresi olarak gerekli hassasiyet fazlasıyla gösterilmektedir. Sonuç itibariyle şehit mezarlıklarımızda gereken tüm tamirat ve tadilatlar, yeni şehit mezarları da yapılacaktır.” 

'Şehitlerimiz Konusunda Kimse Bizi Töhmet Altında Bırakamaz'

“ŞEHİTLERİMİZ HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR”

Konu hakkında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez Üyesi Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, şunları söyledi: “Şehitlerimiz hepimiz için önemlidir. Bu konuda kasti bir ifade yoktur. Ama sanki kendilerinden önce ki meclis üyeleri ya da İl Özel İdaresi personeli şehit mezarlarımızın ihmal edildiği gibi bir durumu çağrıştıran bir ifade de bulundular. Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, çok güzel ifade etti. Burada şehit kabirlerimizin yapılması için her türlü performansı ortaya konulmaktadır. Ben şunu ifade etmek zorundayım; İl Genel Meclisini töhmet altında bırakacak ifadelere karşı tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımdan hangi parti mensubu olursa olsun Meclisimizin prestijini, meselelere yaklaşımını layıkıyla savunup karşı tarafa cevabı verilmelidir.  Burada zannederim dernek başkanımızın belki kasıtlı değil ama tam ifade edemediği bir konunun, Sayın Arkadaşımız tarafından mecliste önemli bir şekilde tahsis edilmemiş şeklinde takdimi hoş olmamıştır. Bu vesile ile hem şu an ki hem de geçmiş dönemde ki İl Genel Meclisimizi töhmet altında bırakan bir ifade kullanılmıştır. Lütfen bundan sonra bu tür ifadelerden imtina edelim. Sadece meclis üyelerimizi değil İl Özel İdaresi personelimizi de töhmet altında bırakmaktadır. Hatta ve hatta Afyonkarahisar Valiliğini de töhmet altında bırakan bir ifadedir. Lütfen bu tür hassasiyetlere, arkadaşlarımızın dikkat etmesini sağlayalım. Asla biz böyle bir şey cevaz vermeyiz. Şehitlerimizi de herkesten fazla hepimiz savunuruz. Herhangi bir siyasi konu ve grup olarak değil, hür ve müstakil bir devlet içerisinde yaşıyoruz. Elbette ki onlara karşı borçlarımızı ödememizin imkânı yok. Dolayısıyla onlara karşı hassasiyetimizle bütün parti gruplarımızın, arkadaşlarımızın hassasiyeti en üst seviyededir.”

Bakmadan Geçme