• Haberler
  • Gündem
  • Şehitlere yakılan ağıtla oynamayın! – Kocatepe Gazetesi

Şehitlere yakılan ağıtla oynamayın! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atanan İhsan Akar zihnindeki projeleri hayata geçirmeye başladı. Bir dönem İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne vekalet eden, Afyonkarahisar ile ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan öğretmen İhsan Akar, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Mehmet Zeybek tarafından Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne atanmıştı. Göreve başlamasıyla birlikte uzun süredir zihninde canlandırdığı projeleri hayata geçirmeye başlayan [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atanan İhsan Akar zihnindeki projeleri hayata geçirmeye başladı. Bir dönem İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne vekalet eden, Afyonkarahisar ile ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan öğretmen İhsan Akar, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Mehmet Zeybek tarafından Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne atanmıştı. Göreve başlamasıyla birlikte uzun süredir zihninde canlandırdığı projeleri hayata geçirmeye başlayan İhsan Akar bu amaçla şehir merkezindeki ilah tabelalarını da kullanıyor. “Hey 15’li ağıttır, oyun havası değil” başlığıyla vatandaşları bilgilendirmeye çalışan Afyonkarahisar Belediyesi, çocuk denilebilecek yaşta şehit düşen kahramanların hikayesini ilan tahtaları aracılığıyla vatandaşlara anlatıyor.
“HEY 15’Lİ AĞIDININ HİKAYESİ”
19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başında arka arkaya pek çok savaşta verdiği kayıpların sonunda, askere alacak yetişkin ve sağlıklı erkek bulamayan Osmanlı Devleti. çanakkale savaşı sırasında, doğum tarihi Rumi takvimle 1315 ve daha büyük olan, 15 ila 18 yaş arası erkek “çocuk”ların orduya katılmasına karar verir. çok küçük ve eğitimsiz oldukları için ölüme gittikleri bilinse de yola çıkan, şehadete erişen kahramanlar için yakılmış bir ağıttır.

Bakmadan Geçme