Şehitlere giden kırmızı yol kan ağlıyor
Şehit aileleri ve gazilerin milli günlere ve kendilerine yeterli duyarlılığın gösterilmemesi nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, bir gazi olarak başına aldığı şarapnel yarasından daha çok bu durumun kendisi ve temsil ettiği kesimde ki insanları yaraladığının altını çizdi Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler kesimi olarak 19 Eylül Gaziler Günü'nün sönük [&hellip]
Şehit aileleri ve gazilerin milli günlere ve kendilerine yeterli duyarlılığın gösterilmemesi nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, bir gazi olarak başına aldığı şarapnel yarasından daha çok bu durumun kendisi ve temsil ettiği kesimde ki insanları yaraladığının altını çizdi
Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler kesimi olarak 19 Eylül Gaziler Günü’nün sönük şekilde idrak edilmesinden duydukları üzüntü ve rahatsızlığı aktardı. Kumartaşlı, “şehitlere giden kırmızı yol” düzenlemesi kapsamında açılan bin sayfalık anı defterine toplam 43 imzanın atıldığını bildirdi. Kumartaşlı, şehitlere giden kırmızı yolun kan ağladığını vurguladı. Anı defteri 12 Mart 2010 tarihinde açılırken 21 Eylül 2010 tarihine kadar defteri imzalayan ziyaretçi sayısının 43’de kalması şehit aileleri ve gazileri üzdü.
“Şehit aileleri ve gazilerin içi yanıyor”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum itibariyle gaziler ve şehit ailelerini oluşturan kesimin üzgün ve kırgın olduğunu söyledi. Bu durumu çeşitli basın yayın organlarında dile getirdiğini ifade eden Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Biz 19 Eylül Gaziler Gününü hiçbir şekilde bu durumda kutlayamayız. Şunu söylemek de isterim. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında şehidimizi Sandıklı da ikindi namazına müteakip defin ettik. Ama aynı akşam Anıtpark önünde ve Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde konserler verildi. Birkaç gün sonra da şehrimize konser vermek için Gülben Ergen geldi. O da ayrı bir takdir konusudur. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak içimiz yanıyor. Ülkemiz bu durumda iken hele terör örgütü artık sivil insanlara da gözünü dikmiş, masum günahsız insanları Ankara’nın göbeğinde bomba patlatıp mesaj vermeye çalışırken, asker, polis şehit olurken, yaralanırken, gazi olurken kutlamaların yapılması yakışık almaz.” dedi.
“Törenleri angarya görenler var”
Çok buruk ve sade bir 19 Eylül Gaziler Günü töreni gerçekleştirildiğini kaydeden
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, böylesi etkinliklerin Afyonkarahisar’da sönük geçmesinden yakındı. Bazı resmi kurum kuruluş amir ve müdürlerinin böylesi törenlere katılımının “angarya” bir iş gibi, valilik makamından gönderilen yazı nispetinde çelenk koyma törenine geldikleri şeklinde bir hissiyatın oluştuğunu vurgulayan Kumartaşlı; “Bu durumu şahsen bire bir gözlemlediğim gibi hem de çevremden duyduklarım bunu destekliyor. Mesela bugün 19 Eylül Gaziler Günü var. Bugünde 18 Mart Şehitler Günü var. Çelenk koymaya gideceğiz, Halk Eğitim Merkezi’nde tören var of diyenleri duydum. Bunun en bariz örneğini 19 Eylül Gaziler Günü töreninde yaşadım.”
Yazıya gerek olmamalı
Valilik makamının tüm resmi kurum kuruluşlara yazmış olduğu bir yazının varlığına işaret eden Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, söz konusu yazıda “19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesai saatleri içerisinde bütün resmi kurum ve kuruluşlar bayraklarla donatılacaktır.” ifadesi bulunduğunu bildirdi. Kumartaşlı; “Ben sadece tören alanına gidip dönerken yol istikametinde gördüğüm Kocatepe Devlet Hastanesi, Karayolları Şube Şefliği ve yeni Halk Eğitim binasının önünde ben bayrak görmedim. Bir otobüs bir gazi olarak törenlere gittik. Dönüşte de aynı yol gü-zergâhını kullandık. Bütün gaziler bu durumu gördü. Gerçekten de üzüldük. Aynı gün öğle yemeği sırasında durumu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na arz ettim. Kendileri yazılı olarak bu kurumları ihtar edeceğini söyledi. Ama dökme su ile de değirmen dönmez. Bunların içten ge-lerek bu hareketlerin yapılması gereklidir. Yazı dahi yazılmadan bugünlerin kalpten kutlanması lazımdır. Sonuçta bu memlekette şehitler olmazsa, gaziler olmazsa insanlarımız huzur ve güven içinde yaşayamaz-lar. Resmi dairelerde ki amirlerimiz, müdürlerimiz, işçilerimiz, memurlarımız görevlerini yapabilirler. İnsanlarda akşam olduğunda rahatça yastığa başlarını koyamazlar.” şeklinde konuştu.
Ürün ve Şahin’e teşekkür
Türkiye genelinde 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenen Gaziler Günü programı esnasında doğu ve güneydoğu coğrafyasında kendi devrelerinin, komutanlarının ya da askerlerinin çatışma içerisinde olabileceğini aktaran Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Çatışma da olabilme ihtimali çok yüksek olan arkadaşlarımızın sırtında 30 kilogram sırt çantası, mermi, mühimmat ile o sıcağın altındaydılar. Nereye bastığınızda nerede mayın patlayacağı, nereden kör bir kurşunun geleceğini bilmeden cesaretli bir şekilde ilerliyor. Maalesef son günlerde milli birlik, beraberlik ve milli ruhta Afyonkarahisar’da azalmalar görüyoruz. Teşekkür anlamında söylüyorum, sadece Milletvekilimiz Halil Ürün’ün Gaziler Günü nedeniyle derneğimize bir ziyarette bulundu. Nezaket hareketi olarak çiçeğiyle geldi. Onun dışında derneğimiz akşama kadar açık olmasına karşılık bir Allah’ın kulu bizim kapımızı çalmadı. Vatandaş ya da siyasetçi kimse uğramadı. Bunun yanında PMYO Müdürümüz Hasan Şahin bu tür günlerde bu duyguları içten yaşadığı için her zaman mesajını gönderip, selamlarını iletmektedir. Gaziler Günü nedeniyle kendisinin hem faksı geldi hem de Özel Kalem Sekreteryasına arattırarak günümüzü kutladı. Hassasiyeti nedeniyle Sayın Müdürümüze teşekkür ediyorum.”
Deftere imza atan ziyaretçi sayısı 43
“Biz artık alıştık. 18 Mart Şehitler Günü’nde de aynı 19 Eylül Gaziler Günü’nde de aynı.” diyerek sitemlerini aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı şöyle konuştu: “Hamasi kelimelerden konuşma ve törenlerde artık alışılmış bazı şeyler var. Gaziler ve şehitler başımızın tacı. Artık bu tür sözleri ben yanlış anlamaya başladım. Çünkü insanların yaptığı hareketlerle, söyledikleri ya da kâğıttan okudukları cümleler birbirini tutmuyor. Bu da bizi iyice üzüyor. Gelseniz de gelmeseniz de biz yine buradayız. Bir şey eksilmiyor. Ama bizi onore etmeniz önemli. Yediğimiz kurşun döktüğümüz kan değil bu muamele bizi üzüyor. Şehitlere giden kırmızı yol düzenlemesi kapsamında açtığımız bin sayfalık anı defterine toplam 43 imza atıldı. Ben bu anı defterini 12 Mart 2010 tarihinde açtım. 21 Eylül 2010 tarihine kadar defteri imzalayan ziyaretçi sayısı 43’de kaldı. Şehitlere giden kırmızı yol kan ağlıyor. Gaziler Günü öncesinde bir canlı televizyon programında MHP Milletvekili Sayın Kemalettin Yılmaz da konuktu. O program da ben son verdiğimiz şehitler nedeniyle buruk olduğumuzu günümüzü kutlayacak moralde olmadığımızı belirttim. Bu ifadem Sayın Vekilimizce yanlış anlaşılmış. Kendileri program çıkışında Gaziler Gününü hani kutlamayacaktınız gibi bir ifade de bulundu. Biz kutlama değil tören yaptık. 30 Ağustos da olduğu gibi ne çalgı çaldırdık ne de konser yaptık.” Haber: Burcu AYDIN