Şehitler ve şehadete sadakat konuşuldu

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nca 4 Mart akşamı Afyon Lisesi salonunda 'Şehitler Gecesi' isimli program düzenlendi.ŞAHADET BİR ÇAĞRIDIRProgram İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Hasan Sezer tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Açılış konuşmasını SP İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar yaptı. Şehadetin nesillere bir çağrı olduğu sözünün bir işaret fişeği olduğunu belirten Akpınar [&hellip]

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nca 4 Mart akşamı Afyon Lisesi salonunda “Şehitler Gecesi” isimli program düzenlendi.
ŞAHADET BİR ÇAĞRIDIR
Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Hasan Sezer tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Açılış konuşmasını SP İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar yaptı. Şehadetin nesillere bir çağrı olduğu sözünün bir işaret fişeği olduğunu belirten Akpınar; “Yıllardır ezilmiş bir toplumun, ezilmişliğin baş kaldırısıydı. Şehadet bir çağrıdır. Bedir’den, Uhud’a, Gazne’den, Bosna’ya, İstanbul’dan, Doğu Türkistan’a şahadet bir çağrıdır. Allah için dini mümin için canlarını feda eden mücahitlere. Geçen Şubat ayı Allah yolunda verilen sayısız şehitlerden dolayı Şehadet Ayı olarak nitelendirilmiştir” dedi.
MÜCADELE ŞEHİTLERLE
 BEKERETLENDİ
SP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman da katılımcılara hitap etti. Toplantının hayırlara vesile olmasını, bu toplantı ile yeryüzünde adaletin, insanların insanca yaşayabilecekleri bir adaletin tesisine Allah’ın bu toplantıyı vesile eylemesini dileyen Karaduman; “SP’liler insanlık davasının yılmaz savunucuları olarak 80 milyon insanımız ve 7 milyar insanlık âleminin önünde bir ışıktırlar. Onlar bir rehber olarak yürüyen konjektörün, reel politiğin cazibesine aldırış etmemişlerdir. Çetin kasırgalar bir an olsun onları yerinden titretememiştir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Gençlik Kolları İl Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Şehadet ayı olan Şubat ayının idraki için bir araya geldik. Şehadet ayı kadar şahadet iklimindeyiz. İslam’ı hâkim kılmak için yapılan mücadelenin şehitlerle bereketlendirildiği bir zaman dilimindeyiz” diye konuştu.
ŞEHADET SEVGİLİYE KAVUŞMAK
Şehitlik konulu sinevizyonun izlenmesi sonrası Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı konuştu. Şehitler Gecesi programı için emek veren herkese teşekkür eden Kumartaşlı; “Şehadet sevgiliye kavuşmaktır. İzlediğimiz video ki genç bunu söyledi, doğrudur. Bunu yaşayan, sözünü ettiğimi gören bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum. 11 Temmuz 2004 tarihinde Şırnak’ta mayın patlaması sonucu yaralandım. Sözü edilenleri ben de yaşadım. Hani her yeri geldiğinde denir ya, şehitlerimiz tekrar dirilip, dünyaya gelip tekrar şehit olmak isterler. O anlarda bunu gerçekten hissediyorsunuz. Rabbim bize şehitlik nasip etmedi. Ama kucağımda bir kardeşimi şehit verdim. Bugüne kadar da onlarca şehidimizin yüzünü açıp ailesine, anne ve babasına gösterip eli ile mezara koymuş bir kardeşinizim” şeklinde konuştu.
GAYRET DAMARLARA İŞLEMELİ
“Şehadet Aşkı” ismi verilen tiyatro gösterimi sonrası okunan bir şiirin ardından Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin konuştu. İslam ümmeti ve onların özgür geleceği uğruna adayan aziz şehitleri anmak üzere düzenlenen programın bir kez daha bu sorumluluğu, bu ruhiyeyi, bu gayreti damarlara bir kan gibi pompalamasını dileyen Şirin şöyle konuştu: “Bizlerde inşallah aziz şehitlerimizin yolundan ilerleyen sadıklardan oluruz. Birkaç konu başlığında şehitler ve onların yoluna sadakat konusu üzerinde durmaya çalışacağım. Bilindiği üzere Allah-u Teâlâ ruhlar âleminde insanları yarattığında hepimizden bir söz aldı. Elestikü bezmi ile ‘Ben sizin Rabbiniz değil miyim?’ diye sordu. Bizlerin cevabı da ‘Bela’ oldu. ‘Evet sen bizim Rabbimizsin’ Bu sorunun da cevabın da bir manası var. Bu soru ‘Ben sizin Rabbiniz, ilahınız olarak sizleri yeryüzüne insanlar olarak gönderdiğimde benim yolumdan yürüyecek misiniz? Benim göndereceğim peygamberlere ve benim şartlarıma tabi olacak mısınız? Peygamberin size öğrettiklerini yaşayacak, koruyacak, kollayacak mısınız? Bir zaman gelirde Resullerin, Resulullah’ın (SAV) getirdiği risalelerin korunması için Resulullah’ın ümmeti saldırı ve zulümle karşılaştığında onların yardımına koşmak için benim mukaddes kıldığım İslam beldelerinin savunulması noktasında canınız ve kanınızla mücadele etmek gerektiğinde mücadele edecek misiniz? Biz bu soruya evet demek beraberinde Allah’ın rububiyetini tasdik etmektir. Bu Allah ile sözleşmektir”  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme