• Haberler
  • Gündem
  • Şehitler takvimi beğeni topluyor – Kocatepe Gazetesi

Şehitler takvimi beğeni topluyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 6 yıl boyunca her yılbaşında bastırılarak hazırlanması gelenekselleşen Şehitler Takviminin bu yıl ki yeni dizayn hassasiyeti ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.TALEBE GÖRE SAYI ARTABİLECEKDernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi’nce ilk etapta 2 bin 500 adet bastırılan Şehitler Takvimine [&hellip]

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 6 yıl boyunca her yılbaşında bastırılarak hazırlanması gelenekselleşen Şehitler Takviminin bu yıl ki yeni dizayn hassasiyeti ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.
TALEBE GÖRE SAYI ARTABİLECEK
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi’nce ilk etapta 2 bin 500 adet bastırılan Şehitler Takvimine katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini aktardı. Ziyaret sırasında Çoban’ın sayıda sınırlama olmaksızın ikinci etap için de 2 bin 500 adet daha bastırılabileceği bilgisini verdiğini söyleyen Kumartaşlı; “Destekleri ve hassasiyeti nedeniyle bu vesile ile tekraren Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız talep olması halinde tekrar takvimin bastırılabileceğini ifade etti. İlk baskı da ufak tefek harf hataları vb aksaklıklar var. Farkındayız inşallah ikinci ve üçüncü baskılarda bunlar düzelecek. Memleketimize güzel bir kültür mirası bırakacağız” dedi.
DUYGUSALLIK GURUR İÇİÇE
2016 Şehitler Takvimine her kesimden çok yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren İsmail Kumartaşlı, elden geldiğince tüm kurum ve kuruluşlara takvim dağıttıklarını belirtti. Kumartaşlı, “17 ilçenin Kaymakamlıklarına, İlçe Jandarma Komutanlıklarına bu yıl ki takvimimizi gönderdik. Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde takvimimiz beğeni ve takdirle karşılandı. Şehitler Takvimimiz de Türkiye’de ilk olan bir düzenleme sözkonusu. İnsanlarımız başta şehit anne babalarımız olmak üzere önce duygulanıp ardından gururlanıyorlar. Sonuçta kaybedilen canlar onların birer parçası. Yapılan çalışma hem şehit aileleri hem de herkesim tarafından beğeniyle karşılandı” diye konuştu.
KUVVET KOMUTANLIKLARINA GÖNDERİLECEK
Şehitler Takvimi çalışmasında şehadetin anlam ve öneminin fazlaca ortaya çıktığına dikkat çeken İsmail Kumartaşlı, bu çalışmanın il sınırlarında kalmasını istemediklerini kaydetti. Bu noktada bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Kumartaşlı; “Genel Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına birer nüsha örnek olarak gönderip beğenilerine sunacağız. Onların da haberleri olsun. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Ankara’ya gittiğinde yanında götürdüğü takvimleri milletvekillerimize vereceğini söyledi. Özellikle başkentte yüksek makamlarda bulunan Afyonlu hemşehrilerimize takvimi ulaştırmayı gönül istiyor. Talep olduğu takdirde elimizden geldiği ölçü de ulaştıracağız. Lüften gönül koymasınlar” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Bakmadan Geçme