Şehitler günü arifesinde anlamlı ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerine dün bir dizi ziyarette bulunuldu.VATAN, ŞEHADET VEGAZİLİK ANLATILDITürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığına ilk ziyaret Nureddin Karaman İlkokulu Müdürü Bilal Taşdelen ve Müdür Yardımcısı İbrahim Yazal’ın öncülüğünde birinci, ikinci, üçüncü ve [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerine dün bir dizi ziyarette bulunuldu.
VATAN, ŞEHADET VE
GAZİLİK ANLATILDI
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığına ilk ziyaret Nureddin Karaman İlkokulu Müdürü Bilal Taşdelen ve Müdür Yardımcısı İbrahim Yazal’ın öncülüğünde birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Kıbrıs Gazisi 72 yaşında ki Tahsin Koç tarafından ziyaretçi öğrencilere vatan topraklarının korunması, bayrak, şehadet ve gazilik kavramları etkin şekilde anlatıldı. Öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.
SİYASİLER ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLER BİRARADA
Nureddin Karaman İlkokulu idareci ve öğrencilerinin ziyaretleri sırasında AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk’de dernek üyelerine ziyarette bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ziyaret sırasında Milletvekili Hatice Dudu Özkal ilahiyatçı, eğitimci olması nedeniyle öğrenciler ve meslektaşları ile yakından ilgilendi. Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğretmen ve öğrencileri ile de biraraya gelen Özkal, tüm öğrencilerle ve meslektaşları ile sohbet etti. Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, öğrenciler ve öğretmenlerin ardından Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ile sohbet ederek gündemi değerlendirdi.
TEKNİK KOLEJDEN
DİYARBAKIR’A MEKTUP
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ve beraberindekiler de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube yönetimini 18 Mart Şehitleri Anma Günü arifesinde ziyaret edenler arasında yer aldılar. Özkaya ziyareti sırasında karşılaştığı Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğretmen ve öğrencilere geçtiğimiz yıl Haziran ayı itibariyle artış gösteren terör olaylarına yönelik durum hakkında bilgiler verdi. Milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Özkaya, öğrencilerin sorularını cevapladı. Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu M. Önder Artuk, Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Çolaker, Tarih Öğretmeni Gülsüm Deveci, Türkçe Öğretmeni Hülya Şahin’in öncülüğünde 9. ve 10. sınıflardan toplam 41 öğrenci ziyarette hazır bulundular. Okul öğrencileri Diyarbakır’a gönderilmek üzere yazdıkları mektupları ziyaret sonunda Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya teslim ettiler. Derneğe öğleye kadar yapılan ziyaretlerin sonuncusunu CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ve beraberindekiler gerçekleştirdi.
ALİ ÇETİNKAYA İÇİN PROJE YAPALIM
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlayan Demirkirkan, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği büyük asker ve devlet adamı Ali Çetinkaya için proje yapılması gerektiğinin altını çizdi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve beraberindekiler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerini dernekte ziyaret ettiler.
HÂLÂ ŞEHİT
FOTOĞRAFLARI ÇOĞALIYOR
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şehit aileleri, yakınları, gaziler ve şehit cenazelerinde köprü kurma görevini en iyi icra eden kişi olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı olduğunu söyledi. İsmail Kumartaşlı’nın şehit cenazeleri başta olmak üzere şehit aileleri, yakınları ve gazilerin bir çok işini sürtüşmeye mahal vermeden yoluna koyduğunu pek çok kişiden dinlediğini anlatan Demirkırkan; “Eski dernek binasındaki ziyaretimizde duvarda şehit fotoğrafı asacak yer kalmadığını söylemiştiniz, başkaca şehit fotoğrafı asmak zorunda kalmama duasına bizler de amin demiştik. Ancak yeni dernek binasına yaptığımız ziyarette görüyoruz ki, değişen çok birşey yok. Hâlâ şehit düşen insanlarımızın fotoğraflarını duvarlara döşüyoruz” dedi.
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şehitlere üzülmemenin mümkün olmadığını ancak siyasilerin televizyon kanallarında “Terörü lanetliyoruz, kınıyoruz” beyanatlarının çok havada kaldığını vurguladı.
KOCATEPE İDRAK EDİLMELİ
Dernekte bulunan Kocatepe panosunu ziyaretçi öğrenci ve öğretmenlerin Çanakkale sandıklarından yakınan İsmail Kumartaşlı, tüm öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı’nın verildiği Kocatepe’ye çıkmalarının zorunlu olduğunu dile getirdi. Çanakkale’de düşmana geçit verilmediğini, destan yazıldığının altını çizen Kumartaşlı, Kocatepe’de düşman işgalinden vatan topraklarının kurtulduğu gerçeğinin idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.
CHP’NİN KOCATEPE PROJESİ VAR
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, bu yıl parti olarak Kocatepe’ye yönelik şekillendirmeye çalıştıkları bir proje üzerinde düşündüklerini açıkladı. 26 Ağustos tarihinde CHP’li gençleri Afyonkarahisar’da toplayıp birlikte yürüyerek 9 Eylül tarihine kadar ki süreci gençlere yaşatmak istediklerinden söz eden Demirkırkan; “Afyon’dan Dumlupınar’a, Dumlupınar’dan Uşak’a kadar o tarihi süreci gün gün yaşayıp o bölge de konaklayıp süreci 9 Eylül tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun birde medya ayağı olacak. Maalesef biz Kocatepimizi Çanakkale kadar anlatamıyoruz. Öte yandan Çanakkale ciddi bir ekonomik değer halinde. Aynı şeyi Kocatepe’de görmüyoruz” şeklinde konuştu.
ÇETİNKAYA DA GAZİLERİN BAŞI
CHP heyetine şehit fotoğrafları bölümünü gezdiren Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, bir yaşında ki çocuğun babasını taş mezar olarak algıladığını hatırlattı. Sohbet sırasında gündeme asker, devlet adamı Ali Çetinkaya da geldi. Ali Çetinkaya’nın, Mustafa Kemal Atatürk gibi gazilerin başı olduğunu belirten Kumartaşlı şunları söyledi:
“Ayvalık’ta düşmana ilk kurşunu atarak savaşı başlatan, Ali Çetinkaya’dır. İki devlet arasında ki savaşta yaralanıp kurtulana gazi denir. Hem Mustafa Kemal Atatürk hem de Ali Çetinkaya gazilerin başıdır.” CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve İsmail Kumartaşlı Gazi Ali Çetinkaya’ya yönelik bir çalışma yapılabileceği noktasında hemfikir oldular.  >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme