Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı Uydukent Selçuklu Mahallesi'nde adına açılan Bilgi Evi'nde yaşatılacak.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını taşıyan Bilgi Evi, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı. 

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

“GENÇLERİMİZE AYNI IŞIĞI TUTACAĞIZ”

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verilen Bilgi Evi, düzenlenen törenle Uydukent Selçuklu Mahallesi’nde açıldı. Açılışa, Vali Yardımcı Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın, il protokolü, siyasi partilerin il başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aybüke öğretmenin ideallerini ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını bu bilgi evinde yaşatacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Adını, genç yaşında teröre kurban verdiğimiz, mesleğine tutkuyla bağlı bir öğretmenden alan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi'ni Afyonkarahisar’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şenay Aybüke Yalçın’ın adını bu bilgi evinde yaşatarak gençlerimize aynı ışığı tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

“GENÇLER CUMHURİYET DEĞERLERİYLE YETİŞECEK

Bilgi Evi'nin amacının yalnızca ders verilmekten ibaret olmadığını, gençlerin Cumhuriyet’in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde birer birey olarak yetiştirileceğini belirten Köksal, “Cumhuriyetimizin temelleri bilgi ve eğitim üzerine atılmıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister.’ İşte bu yüzden Bilgi Evimizle, kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm gençlerimizi bilgiyle donatmak, onları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin verildiği bilgi evi açılışında teröre karşı güçlü bir duruş sergilediklerini bir kez daha vurgulayan Köksal, “Bu topraklara sahip çıkacağız, Cumhuriyet’e, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız. Ne hain terör örgütü PKK’ya, ne DAEŞ’e, ne de başka terör örgütlerine asla ama asla geçit vermeyeceğiz. Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini korumaya devam edeceğiz. Vatanımıza kim göz dikerse gereken cevabı vereceğiz, bu memlekete biz sahip çıkacağız. Teröre karşı duruşumuz hiçbir zaman değişmedi. Aybüke öğretmen gibi Cumhuriyet’e bağlı öğretmenler yetiştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

“TERÖRİSTTE DİNDE İMANDA YOKTUR”

Açılış törenine katılan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesine de özel bir teşekkür eden Köksal, “Ben burada bir kez daha Sadık babaya, eşine ve değerli ailesine şükranlarımı sunmak istiyorum. Ne mutlu size, böyle mükemmel bir evlat yetiştirmişsiniz, vatana millete hediye etmişsiniz. Aybüke öğretmenin kendi sesiyle söylediği şarkıda dediği gibi ‘Beni öldürende yoktur din, iman’ diyor. Gerçekten öğretmenimize, çocuğumuza, gencimize, yaşlımıza, askerimize kurşun sıkanda dinde yoktur, imanda yoktur.” İfadelerini kullandı. Selçuklu Mahallesi Muhtarı Öznur Hız ise Batman’da görevi başındayken hainler tarafından şehit düşen Aybüke Yalçın’ın, Selçuklu Mahallesi sakinlerinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, şehit öğretmenin kıymetli ailesine sabır dileklerini iletti. Programda davetlilerle birlikte Andımız okundu.

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

ŞEHİT BABASI YALÇIN KÖKSAL’A TEŞEKKÜR ETTİ

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Belediye Başkanı Burcu Köksal’a teşekkür etti. Yalçın, gençlerin eğitimine katkı sağlayan Bilgi Evleri, Kültür Evleri, Köy Konakları ve Kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, bu tür eğitim yuvalarının gençlerin vatan, millet ve bayrak sevgisini daha iyi anlamalarına olanak sunduğunu sözlerine ekledi.

Şehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

“BİLGİ EVLERİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKI SUNUYOR”

Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini taşıyan Bilgi Evi’nin açılışında, böylesi önemli bir hizmetin Afyonkarahisar’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 2017 yılında Kozluk’ta terör saldırısında şehit edilen Aybüke Yalçın’ı rahmetle anan Keklik, ailesine ve tüm millete başsağlığı dileklerini iletti. Vali Vekili Mehmet Keklik, Milli Mücadele’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile terör örgütleri tarafından şehit edilen tüm kahramanları ve öğretmenleri saygıyla yâd etti. Türkiye’nin her köşesinde vatan uğruna can veren tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Keklik, Bilgi Evlerinin belediye ve valiliğin destekleriyle eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sunduğunu vurguladı. Öğrencilerin okul eğitiminin yanı sıra akademik ve sosyal gelişimlerine burada devam etmelerinin önemine değinen Keklik, bu eğitim yuvasının vatandaşların kültürel ve mesleki gelişimine de katkı sağlayacağını belirtti. Selçuklu Mahallesi’ne kazandırılan Bilgi Evi’nin şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini ebediyen taşıyacağını vurgulayan Vali Vekili Mehmet Keklik, bu ismin gelecek nesillere aktarılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Burcu Köksal ve emeği geçen herkese teşekkür eden Keklik, bu hizmetin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçildi.

Şehit Yalçın'ın Adı YaşatılacakŞehit Yalçın'ın Adı Yaşatılacak

Bakmadan Geçme