• Haberler
  • Gündem
  • Şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları hiçbir şeyle ölçülemez

Şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları hiçbir şeyle ölçülemez

İftar daveti Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. İftar davetine şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra protokol üyeleri eşleri ile katıldı. İftarda gaziler ve şehit aileleri ile protokol üyeleri karışık şekilde oturdu.İŞBİRLİĞİDEVAM EDECEKKur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan iftar yemeği akabinde akşamın ilk konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. İftar daveti nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'a teşekkür [&hellip]

İftar daveti Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. İftar davetine şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra protokol üyeleri eşleri ile katıldı. İftarda gaziler ve şehit aileleri ile protokol üyeleri karışık şekilde oturdu.
İŞBİRLİĞİ
DEVAM EDECEK
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan iftar yemeği akabinde akşamın ilk konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. İftar daveti nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a teşekkür etti. Başta son şehitlerimiz 23’ncü Sınır Piyade Sınır Tümeni Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın başta olmak üzere 13 şehidimize, bu toprakları vatan kılan, onlar sayesinde huzurla yaşanan şehit aileleri ve gazileri saygı ve şükranla andığını belirten Çoban; “Allah onlardan ve ailelerinden razı olsun. Sekiz yıldan beri camia ile gerek Ramazan ayında gerekse diğer aylarda birlikte oluyoruz. Derneğimizin çok kıymetli Başkanı İsmail Kumartaşlı kardeşimizle olsun, yine Muharip Gazilerimizin Dernek Başkanı ağabeyimiz ile sürekli sorunları bire bir dinleyerek Allah’a hamd olsun elimizden geldiğince her türlü desteği veriyoruz. İnşallah bundan sonra da işbirliğimiz, karşılıklı yardımlaşmamız devam edecektir” dedi.
ŞEHADET HER CANA NASİP OLMUYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, yine bir Ramazan ayında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmelerini sağlayan Vali Aziz Yıldırım ve ekibine teşekkür etti. Tüm katılımcıların Ramazan-ı Şerif ayını kutlayan Özkal; “Her cana şehadet nasip olmuyor. Her gittiğimiz şehit ailesi ziyaretinde, ailelerle konuştuğumuzda gerçekten şehadeti Rabbimin şehadeti nasip ettiği gençlerin hep bugüne kadar şehadeti nasıl arzu ettiklerini ailelerinden her birinden farklı farklı da olsa aynı şeyleri duyuyor ve dinliyoruz. Hepimiz öleceğiz ama şehit olarak ölmek gerçekten bu güzel ayrıcalığın nasip olması muhteşem bir şey. Gerçekten şehadet nasip olan canların o istisnai durumuna imreniyorum. Onun içinde onu yetiştiren anne, babaların, onlara eşlik eden eşlerin ve evlatlarının çok değerli olduğuna inanıyorum. Şehitlerimizin kanları olması burada iftar yapamazdık. Onlara ve ailelerine minnettarız” diye konuştu.
ŞEHADET EN YÜKSEK MERTEBE
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, tutulan oruçların Allah tarafından kabul edilmesini dileyen Özkaya şunları söyledi: “İnşallah Allah bizlere nice güzel Ramazanlar nasip etsin. Huzur, bereket ve mutluluk içinde inşallah. Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerini bu mübarek günde ilimizin her yerinden katılımla bizlerle iftar yaptırdığı için Değerli Valimiz Aziz Yıldırım’a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Gerçekten şehitlik biz Müslümanlar için çok önemlidir. Esasen bütün milletlerde ülkesinin varlığı için, vatanı, insanların huzuru için ölenler kutsaldır. Ama biz bu kutsallığı birde Müslüman olarak inancımız gereği de şehadet ki Peygamberlikten sonra en yüksek mertebedir. Buna inanan insanların evlatları, yakınları olarak bu güzel günde bir aradayız. Mutlaka ateş düştüğü yeri yakıyor.Yitirileni geri getirmek mümkün değil. Ama şunu da biliyoruz ki hayat kısa hepimiz ölüp ikinci hayata gideceğiz. İkinci hayatta bir şehidin ailesinden 70 kişiye şefaat ettiği bir ortamda oraya vardığımızda herhalde herkes keşke bende şehit olsaydım diye düşünecek. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum. Ramazanımız mübarek olsun”
ŞEHADET HİÇBİR ŞEYLE ÖLÇÜLEMEZ
İftar davetinin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım yaptı. Şehit aileleri ve gazilerle birarada olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: “Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda huzur ve güven içinde yaşamamız, vatanımıza hizmet etmek için canlarını hiç çekinmeden seve seve feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sevgili aileleriyle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade etmem mümkün değildir. Aldığımız her nefesi, bastığımız her karşı toprağı ve üzerimizde dalgalanan bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onların vatan ve millet için yaptıkları fedakârlığın bedeli hiçbir şey ile ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Allah onlardan razı olsun. Bu vatanın istikbali için sevdiklerinden ve hayatlarından vazgeçen şehitlerimizin kanlarıyla sulanan, bize emanet edilen kutsal vatan topraklarının korunması, bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik, bütünlük içinde verilen mücadeleyi nimet olarak idrak ettiğimizin en büyük göstergelerinden biri de asla unutamayacağımız 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdır. Milletimiz şer odaklarına hiçbir şekilde geçit vermemiştir. Helikopter kazasında kaybettiğimiz 13 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük bir üzüntümüz var ama bu üzüntüden daha büyük bir şekilde onlarla gurur duyuyoruz. Emanetlerine ebediyen sahip çıkacağız. Ramazanınız mübarek olsun” Program sonunda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından Vali Aziz Yıldırım’a teşekkür belgesi takdim edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme