• Haberler
  • Genel
  • Şehit ve Gazi sıfatlarının suistimaline dikkat!

Şehit ve Gazi sıfatlarının suistimaline dikkat!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar sınırlarında şehit aileleri ve gazileri temsil eden 5 kişi olduklarını açıkladı Kumartaşlı, kendilerinin dergi, gazete, hediyelik eşya satışında bulunmadıklarını, halktan bunları yaparak şehit ve gazi sıfatlarını suistimal edenlere itibar etmemelerini istedi.Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı [&hellip]

Şehit ve Gazi sıfatlarının suistimaline dikkat!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar sınırlarında şehit aileleri ve gazileri temsil eden 5 kişi olduklarını açıkladı

Kumartaşlı, kendilerinin dergi, gazete, hediyelik eşya satışında bulunmadıklarını, halktan bunları yaparak şehit ve gazi sıfatlarını suistimal edenlere itibar etmemelerini istedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı dernekte yaptığı açıklamada, 2748 sayılı kanuna göre ülkede dört tane asker kökenli dernek olduğunu belirtti.
Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dört yetkili asker kökenli derneğin; Emekli Astsubaylar, Emekli Subaylar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’da; Muharip Gaziler Derneği ile kendisinin başkanlık görevini yürüttüğü Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi ile Temsilciliklerinin bulunduğunu belirten Kumartaşlı; “Bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk. Çünkü değişik zamanlarda bazı kişi veya kuruluşlar bazı şehit veya gazi dernekleri adına ilimiz sınırları içerisinde dergi, gazete veya çeşitli hediyelik eşya satmak yoluyla şehitler ve gaziler adına bir takım para kazanma yoluna girmektedirler. Biz buradan Afyonkarahisar’daki tüm resmi kurumlarımıza, askeri birimlerimize, esnaf ve halkımıza sesleniyoruz; Afyonkarahisar il sınırları içerisinde şehitlik ve gazilikle ilgili temsil noktasında 5 kişi bulunmaktadır. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı olarak şahsım İsmail Kumartaşlı, Şubemizin Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Dernek Şubemizin Sandıklı Temsilcisi Yusuf Akin, Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilcisi Cengiz Kartal, Muharip Gaziler Derneği Şuhut Temsilcisi Eftal Arslan’dır.” dedi.
“GAZETE-DERGİ-HEDİYELİK
EŞYA SATMIYORUZ”
Kendilerinin şehit aileleri, yakınları, gaziler ve ailelerine dernek faaliyetleri ile ilgili hizmet verdiklerini söyleyen İsmail Kumartaşlı şöyle konuştu: “Bizler derneğe gelir amaçlı ne bir dergi, ne bir gazete, ne de bir hediyelik eşya satma yoluna girmiyoruz. Zaten girmemizde derneklerimizin genel merkezlerince yasaklanmıştır. Buradan önemli istirham ediyoruz. Afyon il sınırları içerisinde hiçbir şekilde şehitlik veya gazilikle ilgili herhangi bir dergi, gazete, hediyelik eşya satışı ya da telefonla bu tür taleplerde bulunan kişiler olursa halkımızın bunlara itibar etmeyerek gerekli tepkiyi vermelerini istiyoruz. Bizler hepimiz gönüllü olarak ücret almadan çalışan hizmet neferleriyiz. Bu vesile ile bununda bilinmesini istiyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme