• Haberler
  • Genel
  • “Şehit” ve “gazi” kelimelerini kullanıp dergi satıyorlar

“Şehit” ve “gazi” kelimelerini kullanıp dergi satıyorlar

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “şehit” ve “gazi” isimlerini kullanarak sokakta dergi satanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, son günlerde Afyonkarahisar’da “Şehitlerimiz” adında bir dergi satılmaya başlandığını, bunun kendilerileriyle ilgili olmadığını söyledi. [&hellip]

"Şehit" ve "gazi" kelimelerini kullanıp dergi satıyorlar

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “şehit” ve “gazi” isimlerini kullanarak sokakta dergi satanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, son günlerde Afyonkarahisar’da “Şehitlerimiz” adında bir dergi satılmaya başlandığını, bunun kendilerileriyle ilgili olmadığını söyledi. Kumartaşlı, “Bizim Derneğimizin genel merkezi Ankara’dadır. Genel merkezimiz, bu şekilde dergi ya da kitap bastırıp satmamızı kesinlikle yasaklamıştır. Şehitle-rimiz dergisinin bizim derneğimizle ilgisi yoktur” dedi.
Şehitler Takvimi bastırıyoruz
Dernek olarak yalnızca, Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteğiyle “Şehitler Takvimi” hazırladıklarını kaydeden Kumartaşlı, “Takvimimizi de isteyen kurum ve kuruluşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu takvimi de para karşılığı satmıyoruz” diye konuştu.
“Şehit” kelimesini kullanabilen tek derneğin Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olduğunu kaydeden İsmail Kumartaşlı, şöyle devam etti:
“Şehitlerimiz veya başka adlardaki dergilere ödenen paranın nereye gittiği takip edilemiyor. Şehit çocuğuna mı, gazi çocuğuna mı yoksa başka yerlere mi harcanıyor? Biz dernek olarak 10 gencimize burs imkanı sağladık. Yine gazi ve şehit yakınları-mızla sosyal etkinlikler yapıyoruz. Afyonkarahisarlılar, ‘şehit’ ve ‘gazi’ kelimelerini kullananlara karşı dikkatli olsunlar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme