Şehit ve gazi çocuklarına karne hediyesi

Afyonkarahisar'da, şehit ve gazi çocuklarına karne hediyesi olarak kıyafet verildi. Ankaralı bir hayırsever tarafından gönderilen hediye paketleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nde düzenlenen törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından öğrencilere dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, karne [&hellip]

Şehit ve gazi çocuklarına karne hediyesi

Afyonkarahisar’da, şehit ve gazi çocuklarına karne hediyesi olarak kıyafet verildi.

Ankaralı bir hayırsever tarafından gönderilen hediye paketleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde düzenlenen törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından öğrencilere dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, karne gününün öğrenciler için çok heyecanlı bir gün olduğunu söyledi. Özellikle derslerinde başarılı olan çocuklar için sevinecekleri bir gün olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, “Çocuklar açısından bu mutlu günde, şehit ve gazi çocuklarımızı gerek derneğimiz, gerekse garnizon komutanlığımız, belediyemiz ve bizler unutmadık. Ankara’dan bir hayırsever mağaza sahibinin gönderdiği bu paketleri karne hediyesi olarak öğrencilerimize veriyoruz. İnşallah bu karne hediyemiz şehit ve gazilerimizin çocuklarına bir nebze de olsa mutluluk yaşatır.” dedi.
“Ne yapılsa az”Balkanlıoğlu, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü, ezanların susmaması, Türk bayrağının ilelebet dalgalanması uğruna canını veren ve bu uğurda gazi olanlar için ne yapılsa az olduğunu bildirdi. Balkanlıoğlu, “Şehitlerimize, gazilerimize ve onların ailelerine çok şey borçluyuz. Evlatlarını yetiştirip, büyütüp asker eden sonra da vatanın bağrına şehit olarak gönderen ailelere Allah sabırlar versin. Çok zor, ancak gururlu bir olaydır. Allah başka acılar vermesin. Diğer yandan hayatlarını ortaya koyan şehit olacakken takdiri ilahi gereği gazi olarak kalan kardeşlerimizin bu fedakârlıklarına bizim gerek garnizon, gerek belediye gerek halkımız ne kadar fedakarlıkta bulunsa azdır. Yaptıkları iş her türlü takdirin üzerindedir.” diye konuştu.Konuşmaların ardından öğrencilere kıyafetleri dağıtıldı. Afyonkarahisar genelinde toplam 135 şehit ve gazi çocuğuna karne hediyesi verildi. (Kocatepe)

Bilgisayarlar alınacak

Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını tek tek dinleyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, görme engelli bir gazinin, görme engellilere yönelik bilgisayar temini konusunda yaşadıklarını anlatması üzerine çalışmalara başlanması talimatı verdi. Biri Şuhut, diğeri Bolvadin’de olmak üzere iki görme engelli gazinin bilgisayarlarının temin edilmesini isteyen Balkanlıoğlu, aksi takdirde Şuhut ve Bolvadin Kaymakamlıkları hakkında soruşturma başlatılacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme