• Haberler
  • Gündem
  • Şehit Savcı Kiraz'ın anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Şehit Savcı Kiraz'ın anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Şehit Mehmet Selim Kiraz için Afyonkarahisar Merkez Saraydüzü Köyü'nde oluşturulan Hatıra Ormanına Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla fidanlar dikildi.Fidan Dikim programına Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Veli Dalgalı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, İdare Mahkemesi Başkanı Osman [&hellip]

Şehit Mehmet Selim Kiraz için Afyonkarahisar Merkez Saraydüzü Köyü’nde oluşturulan Hatıra Ormanına Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla fidanlar dikildi.
Fidan Dikim programına Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Veli Dalgalı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Akcan, Şehit Mehmet Selim Kiraz’ın annesi Saadet Kiraz ve babası Hakkı Kiraz, il müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.
“BİZ BUNU KADER BİLİP,
ÖPÜP BAŞIMIZA KOYDUK”
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına oluşturulan Hatıra Ormanı’na fidan dikim programında ilk olarak Baba Hakkı Kiraz konuştu. Metanetlerini koruduklarını dile getiren Kiraz, “Allah’a çok şükür. Biz o günü, evladımız üzerinden Allah tarafından imtihana tabi tutulduğumuz bir gün olarak kabul ediyoruz. Ayrıca evladımızın rabbine kavuştuğu bir gün. Eğer biz her şeyimizi Allah’tan biliyorsak, Esbab-ı Mucibe aramaya gerek yok. Böyle düşününce de rabbim bizim üzerimizdeki yükü hafifletiyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Evet, biz evladımızı unutmuyoruz. Biliyorum ki bu aziz millette bizi ve oğlumuzu unutmuyor. Eğer bu vatanın istikbali söz konusu ise ve gerçekten bu vatanı seviyorsak, bu vatanın düşmanları tarafından şehit edilmek öldürülmek mukadderdir. Biz bu kader bize geldiğinde biz öpüp başımıza koyarız dedik ve inandık, elhamdülillah dedik. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, tüm gazilerimize de acil şifalar niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
“BENİM İÇİN İKİNCİ HATIRA ORMANI”
İkinci kez böyle bir Hatıra Ormanı oluşturduğunu hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında şunları söyledi:
“Böyle güzel bir programda sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Orman, ağaç gelecek demek. Bizim milletimizin bu topraklarda ilelebet kalmasının simgesi demek. Bozkırı her gün daha yaşanılabilir ormanlarla donatıyoruz. Geçmişte Anadolu’muzun her tarafı ormandı, ancak bu ormanları bertaraf ettik. Atalarımız, büyüklerimiz ısınma amaçlı bu ormanları bitirdiler. Bizlerde onların evlatları olarak bu ormanları tekrar oluşturmaya ve fidanları toprakla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu fidan dikiminin bugün şehidimizin anısına yapılıyor olması bizim için ayrı bir mutluluktur. Benim için ikinci hatıra ormanı oluyor. Bundan 3 yıl önce şehidimizin köyünde şehadetinden bir hafta sonra fıstık ağaçlarından oluşan bir hatıra ormanı oluşturmuştuk. Bugün 2. Bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Bu nedenle bu program benim için ayrı bir mutluluktur.”
“TERÖRLE MÜCADELENİN
 YOLU BİRLİK VE BERABERLİK”
“Bu topraklarda yaşamanın belirli bir nedeni var” diyen ve terör konusuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Bunu zaman zaman ödüyoruz. Bazı aileler hatta birçok şehit ailesi bu durumu yakından yaşıyor. Ancak bizlerde tüm millet olarak bu acıya ortak oluyoruz ve onların acılarını paylaşıyoruz. İnşallah bu acılar son bulur ve Allah bu coğrafyada yaşayan bu millete huzurlu bir şekilde yaşama fırsatı verir. Ancak bunun böyle olmayacağını da biliyoruz. Maalesef bu ülkenin topraklarında gözü olan, bu ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde gözü olan birçok güruh, kişi, devlet, örgüt artık ne sayabileceksek hepsi var. Bizde hep beraber ele ele vererek terör örgütleriyle de onlara destek verenlerde mücadele etmek zorundayız. Bunun da en önemli gücü birlik ve beraberliğimizden geçer. Güvenlik güçlerimiz kararlı bir şekilde bunun mücadelesini veriyor. Aynı şekilde yargı teşkilatımız da bunlarla ilgili kararlı bir şekilde hukuk çerçevesinde cezalandırmasını yapıyor. Eğer bu kararlılığımız ve birlikteliğimiz devam ederse, bu topraklarda bizimle uğraşabilecek kimse olmayacaktır. Şehidimizin ailesine metanetinden ve bu devlete, millete bağlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan ve tüm şehitlerimizden de razı olsun, gazilerimize de Allah şifa versin. Bu ormanın gür ve uzun vadede ayakta kalan ağaçlarla devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Şehit Mehmet Selim Kiraz’ın ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri şehidin ailesi ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Bakmadan Geçme