Şehit Sami Çifçi’nin adı yaşayacak

Terör örgütü ile çıkan çatışmada, Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde 2 Eylül 2012’de şehit olan Üsteğmen Sami Çifçi’nin adı, okulda yaşayacak. Kurtuluş Caddesi’nde eski askerî lojmanların bulunduğu alanda İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve ilk ismi Sümer İmam-Hatip Ortaokulu olan okul, daha sonra Şehit Sami Çifçi İmam-Hatip Ortaoukulu olarak değiştirildi.ÇOBAN VE SEL’E TEŞEKKÜRİsim değişikliği hakkında bilgi veren [&hellip]

Terör örgütü ile çıkan çatışmada, Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde 2 Eylül 2012’de şehit olan Üsteğmen Sami Çifçi’nin adı, okulda yaşayacak. Kurtuluş Caddesi’nde eski askerî lojmanların bulunduğu alanda İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve ilk ismi Sümer İmam-Hatip Ortaokulu olan okul, daha sonra Şehit Sami Çifçi İmam-Hatip Ortaoukulu olarak değiştirildi.
ÇOBAN VE SEL’E TEŞEKKÜR
İsim değişikliği hakkında bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Şehidimizin annesi Hanım Çifçi, okulu yapılırken görüyor. Biraz da üzülerek ‘Benim oğlum, çocukken buradaki lojmanın bahçesinde oynardı. Keşke şu okula, oğlumun adı konulsa’ diyor. Bu konu bana iletildiğinde, ben de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’e ilettim. Onlar da bu konuya olumlu yaklaştılar. Gerekli işlemler yapıldı ve okulun ismi Sami Çifçi olarak belirlendi” dedi.
ÖZEL
 İDARE’DEN RESMÎ YAZI BEKLENİYOR
Şehit Sami Çifçi İmam-Hatip Ortaokulu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmetebaşlayacak. Bu çerçevede Hüseyin Sümer İmam-Hatip Ortaokulu idarecileri ve personeli, hazırlıklara başladı. Yeni dönem öğrenci kayıtları, yeni binada yapılacak. Ancak okulun resmen taşınması için gerekli yazı, İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürlüğü’nden henüz çıkmadı. Resmî yazının çıkmasıyla birlikte taşınma işlemi tamamlanacak.
SPOR LİSESİ
AÇILMASI GÜNDEMDE
Öte yandan Hüseyin Sümer İmam-Hatip Ortaokulu’nun 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kullandığı binanın Spor Lisesi olarak değerlendirilmesi gündemde. Spor Lisesi’nin açılması hâlinde, Afyonkarahisar’da ilk kez böyle bir okul faaliyet göstermiş olacak. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan Spor Lisesi’nin Afyonkarahisar’daki sporun gelişimine de katkı sağlayacağı görüşü hâkim. >> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Bakmadan Geçme