• Haberler
  • Genel
  • Şehit eşlerine anlamlı jest – Kocatepe Gazetesi

Şehit eşlerine anlamlı jest – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi 25 şehit eşini dernekte ağırladı Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 25 şehit eşini dernekte ağırladı. Kumartaşlı, şehit eşlerine [&hellip]

Şehit eşlerine anlamlı jest

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi 25 şehit eşini dernekte ağırladı

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 25 şehit eşini dernekte ağırladı. Kumartaşlı, şehit eşlerine kırmızı karanfil ve ayyıldızlı Türk Bayrağı armağan etti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dernek olarak şehit eşlerini ağırlamak istediklerini ifade eden Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, amaçlarının bir kaç dakikalığına da olsa şehitlerle eşlerini buluşturmak istediklerini söyledi. Şehitlerin emaneti olan eşleri ve ailelerinin her zaman hizmetinde olduklarını söyleyen Kumartaşlı şöyle konuştu: “Şehit annelerimiz hep var. Yürekleri muhakkak yanıyor. Acı yaşanmaya başladıktan sonra en büyük sıkıntıyı çekenler şehit eşleri oluyor. Çünkü evin yükü hem annelik hem de babalık görevi itibariyle şehit eşlerinde. Bu nedenle sizlerin önünde saygıyla eğiliyor. Ellerinizden öpüyorum. Eşim Emine Kumartaşlı ve ben her zaman burada hizmetkarınızız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

En genç ve yaşlı şehit eşi yan yana
Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nde biraraya gelen 25 şehit eşinden en genci Hatice Ceyhan (25) ile en yaşlısı Yıldız Akkaş (79) yan yana hoş bir tablo oluşturdu.
Yıldız Akkaş, Ankara’da 8 günlük evli iken görev şehidi olarak kaybettiği eşi Hava Piyade Astsubay Mustafa Naci Akkaş’ın vefatı sonrası hiç evlenmediğini belirtti. Şırnak Uludere’de trafik kazası sonucu şehit düşen J. Uzman Çavuş Altan Ceyhan’ın genç eşi Hatice Ceyhan’da hala eşinin yasını tutuyor.

Bakmadan Geçme