Şehit cenazesinde teröre lanet yağdı

Hain teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Fevzi Algönül, memleketi Sinanpaşa’da son yolculuğuna uğurlandı. 5 Bin kişinin katıldığı cenazede vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. Göz yaşlarının sel olup aktığı cenazede şehit ailesinin feryatları yürek dağladı Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen salı gecesi teröristlerin Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi’ne ağır silahlar ve roketatarlarla aynı anda [&hellip]

Şehit cenazesinde teröre lanet yağdı

Hain teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Fevzi Algönül, memleketi Sinanpaşa’da son yolculuğuna uğurlandı. 5 Bin kişinin katıldığı cenazede vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. Göz yaşlarının sel olup aktığı cenazede şehit ailesinin feryatları yürek dağladı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde geçen salı gecesi teröristlerin Işıklı Jandarma Karakolu ile Gazitepe Üs Bölgesi’ne ağır silahlar ve roketatarlarla aynı anda saldırması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül, gözyaşları içinde toprağa verildi. Teröre lanet yağan cenaze sonrası Şehit Algönül, 15 yıl önce Şırnak’ta şehit düşen kuzeninin yanına defnedildi.
ANNE ALGÖNÜL, “BENİ DE
OĞLUMLA BİRLİKTE GÖMÜN”
Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde yapılan DNA testinin ardından dün askeri uçakla memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Şehit Algönül için ilk tören Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’nda düzenlendi.
Burada cenaze aracına konan şehidin cenazesi, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Sinanpaşa İlçesi’ne götürüldü. Baba evine götürülen şehidin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Yakınlarının fenalık geçirdiği baba evini saran ateş yürekleri dağladı. Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile aynı adı taşıyan dedesi Fevzi Algönül fenalık geçirirken, anne Nurten Algönül’ü komşuları zorlukla zapt etti. ‘Oğlum eve böyle mi dönecektin’ diye gözyaşı döken Anne Nurten Algönül, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun tabutunu saran Türk Bayrağı’nı kaldırmak isteyen anne Algönül’ün, “kaldırın bayrağı da ben de gireyim bu tabuta, birlikte gömün bizi” diye ayrılmak istemediği tabutun yanından ayrıldığında ise baygınlık geçirdi. Babaevinde helallik alındıktan sonra şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı Sinanpaşa Merkez Paşa Camii’ne götürüldü.
“BAŞINIZ SAĞOLSUN DEMEKLE OLMUYOR”
Tören öncesinde şehidin yakınları tabutun yanına gelerek Şehit Uzman Çavuş Algönül’e veda ettiler. Tabutu öpen şehit yakınlarını tabuttan ayırmak mümkün olmadı. Tabuta sımsıkı sarılan şehit Annesi Nurten Algönül, “ben oğlumu bırakmam” diye ağlarken, teyzesi Satı Yeşil ise “kuzum sıkı sıkı sardım seni bırakmam” diyerek gözyaşı döktü. Tabutun başında baygınlık geçiren şehit yakınlarına 112 Hızır acil ekipleri müdahale etti. Gözyaşları sel olup akan şehidin teyzesi Satı Yeşil, “Yavrularımızı koruyamıyorlar. Evlatlarımızı koruyamıyorlar, ziyan ediyorlar. Kuzum ben seni böyle mi gönderdim” diye feryat etti. Bu arada cuma namazından çıkan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve Vali İrfan Balkanlıoğlu ile diğer protokol üyeleri, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Bu sırada şehidin teyzesi Canan Güneş, “Başınız sağolsun demekle olmuyor. Bitirin artık bu işi” dedi.
TERÖRE LANET YAĞDI
Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül için cuma namazından sonra cenaze töreni düzenledi. İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın kıldırdığı cenaze namazında, Müftü Kaya şehadet mertebesinin önemine değindi. Kadınlar da erkeklerin yan tarafında saf tuttuğu cenaze namazı sonrası askerlerin omuzlarında taşınan şehidin cenazesi, top arabasında konuldu. Bir süre ilçe merkezinde top arabasında götürülen Algönül’ün cenazesi, daha sonra Sinanpaşalılar’ın omuzlarında yükseldi. Ellerinde Türk bayrakları ve şehidin fotoğraflarını taşıyan gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Şehidim hakkını helal et bize”, “İmralı basılsın, Apo asılsın’, “Hükümet istifa’ diye sloganlar attı. Yaklaşık 3 kilometre omuzlarda taşınan Fevzi Algönül’ün cenazesi Sinanpaşa Asri Mezarlığı içindeki şehitlikte Algönül’ün 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen kuzeni Veysel Tekeli’nin yanına defnedildi. Son olarak 10 gün önce ailesinin yanına izine gelen Uzman Çavuş Algönül, Sinanpaşa’nın 19, Afyonkarahisar’ın ise 239’uncu şehidi olarak kayıtlarda yer aldı.
ŞEHİT KUZENLER
YAN YANA
DEFNEDİLDİ
Son olarak 10 gün önce ailesinin yanına izine gelen Şehit Tankçı Uzman Çavuş Algönül 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen kuzeni Veysel Tekeli’nin yanına defnedildi.
Törene, şehit Algönül’ün babası Kudret Algönül, annesi Nurten, abisi Ömer, dedesi Fevzi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Sait Açba, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay İsmet Gökhan Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 15 gün önce Tunceli’de şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir, askeri ve sivil erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme