Şehit Babası: Sadece Saygı Bekliyoruz

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, patlamanın yıldönümünde acılarının tazeliğini koruduğunu belirtti

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası, 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı, 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerimizin aileleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette şehit Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, basın mensuplarına demeç vererek üzüntüsünün ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu belirtti. 

‘ÇOK AĞLADIM, ÇOK SIZLADIM’

Taştan, “2012-2024… Aynı saat, aynı dakika çattı kardeşler. Diyeceksiniz, nasıl geçti zamanlar? İnanır mısınız? Çok ağladım, çok sızladım. Arkadaşlar, bunu niye böyle diyorum biliyor musun? Bizi bizden başka kimse anlamıyor. Sadece diyorlar ki bize başımız soğusun. Size ne yapsak azdır. Maalesef biz kimseden bir şey beklemiyoruz. Sadece saygı istiyoruz. Bugün gördünüz işte. Biz kimseden bir şey istemedik. Sadece çocuklarımızın o günü yaşatılmasını ve bir daha Türkiye Cumhuriyeti'ndeki toplumumuzun bu hallere düşmemesi için bu mücadeleyi verdik arkadaşlar. Bazıları ceza aldı arkadaşlar. O insanlar ceza aldı, içimiz rahatlamadık. Cezaevinde şu anda kimse yok. Biz kimi yargılayacağız, kimi sorgulayacağız? Gidenler bizim evlatlarımız” ifadelerini kullandı. 

‘HAYKIRMAK İSTİYORUM’

Taştan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben evladımı kime soracağım? Kime soracağım akıbetini? Gerçekten o gün burasının akıbeti neydi? Ne oldu buraya? Burada askerliklerinin üçüncü günü bir çocuklarımızın hepsi şehit oldu. Bazen haykırmak istiyorum. Bu 25 tane evlatlara ne oldu? Ama bugüne kadar gelen bir sürü şehitlerimiz de var. Ailelerimiz de var. Bu şehitlerimizin haklarını, hukuklarını hiç arayamayan ailelerimiz var arkadaşlar. Topraksa eyvallah, bir şey demiyorum. Vatansa eyvallah. Bayraksa eyvallah. Ama nerede bizim çocuklarımız? Sadece o çocukların oraya yaşatılması, oranın yeşillendirilmesini istiyorum. İstiyorum derken bak bugünkü askerimizi gördünüz. Güneşten yanında. Bu bir şikayet değildir. Ama geri geldiğinde şikayettir. Niye? Devletimizin kolu, ayağı uzun. Yapamazlar mı oraya bir şeyler? Bir gölgelik, bir yeşillendirme…”

‘EŞİT DAVRANILMASINI İSTİYORUZ’

Şehit yakınları ve gazilerin haklarının korunması gerektiğini aktaran Taştan, “Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin de bu ülkede çok eksikleri var. Maddi ve maneviyat olarak. Biz onlardan maddi istemiyoruz. Maneviyat istiyoruz. Saygı istiyoruz. Sevgi istiyoruz. Hiç kimseye de boyun eğmek istemiyoruz. AK Parti milletvekilimize de söyledim. Söz verdiniz, söz verdiğiniz bazı şeyler yerine gelmedi. Niye yerlerine geldik derken arkadaşlar biz çok bir şey istemedik. Biz dedik ki engellilerimize verilen araç hakkını bizim şehit ailelerine de verin. Gazilerimize de verin. Gazilerimiz gazi olarak araç almıyor, engelli olarak araç almıyor. Bizlere birinci derece diyorsunuz. Geçen bir araştırma yaptım. Şehit annesinin, babasının maaşına 35 bin TL diyorlar. Maalesef yalan arkadaşlar. Bir şehit annesiyle babasının aldığı toplam ücrettir arkadaşlar. Biz parayla satılan insanlar değiliz. Bize vermesinler. Ama herkese de eşit olarak davranılmasını istiyoruz” dedi. 

Şehit Babası: Sadece Saygı Bekliyoruz

‘BURASI YANGIN YERİ OLDU’

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol da “12 yıl önce burası yangın yeri oldu. Burası cehennem oldu. O gün bugündür burada hayatını kaybeden 25 tane vatan evladının ailesi, her doğum gününde, her bayramda, her arkadaşının düğünü olduğunda, aynı acıyı yaşamaya devam ediyor. Kesinlikle ve kesinlikle ailelerimizin acıları dinmiyor. Acıları her geçen gün daha biraz daha artıyor” ifadelerini kullandı. 

Şehit Babası: Sadece Saygı Bekliyoruz

‘NE YAPSAK AZDIR’

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise basın mensuplarına verdiği demeçte, “Vatan için, bayrak için, canlarını vermiş olan aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bizlere düşen görev onların isimlerini yaşatmak, anılarını gelecek nesillere aktarmaktır. 2012'de tam 12 yıl önce bugün, biz uğurlayan taraf olduk. Ailelerimize sahip çıkmak, onların dertlerine dertlenmek, onlarla hemhal olmak bizim görevimizdir. Allah bize güç verdiği süre içerisinde, nefes verdiği süre içerisinde biz ailelerimizi yalnız bırakmayacağız. Biz büyük bir aileyiz” diye konuştu. 
Şehit aileleri, Dernek’teki ziyaretlerinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından misafir edildi.

Şehit Babası: Sadece Saygı Bekliyoruz

Bakmadan Geçme