• Haberler
  • Genel
  • Şehit babası: “Oğlumun şehit olacağı içime doğmuştu”

Şehit babası: “Oğlumun şehit olacağı içime doğmuştu”

Tunceli’de terör örgütünün asker taşıyan sivil bir araca yaptığı saldırı sonucunda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in memleketi Afyonkarahisar’daki evine ateş düştü. Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir, “Cumartesi günü çatışma çıkmış. Oğlumun şehit olacağı içime doğdu. Çapulcular, kalleşçe saldırdı” dedi. Ramiz Demir’in, saldırıdan bir saat önce babasıyla görüştüğü belirtildi. Terör örgütünün Tunceli’de önceki akşam [&hellip]

Şehit babası: "Oğlumun şehit olacağı içime doğmuştu"

Tunceli’de terör örgütünün asker taşıyan sivil bir araca yaptığı saldırı sonucunda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in memleketi Afyonkarahisar’daki evine ateş düştü.

Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir, “Cumartesi günü çatışma çıkmış. Oğlumun şehit olacağı içime doğdu. Çapulcular, kalleşçe saldırdı” dedi. Ramiz Demir’in, saldırıdan bir saat önce babasıyla görüştüğü belirtildi.

Terör örgütünün Tunceli’de önceki akşam saatlerinde sivil bir araca yaptığı saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in evine ateş düştü. Demir’in memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Köprülü Köyü’ndeki baba evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, anne Neslihan Demir ile baba İbrahim Demir’in sakinleştirilmesi için iki ambulans, evin önünde hazır bulunduruldu.
CUMARTESİ ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile dertleşen şehit babası İbrahim Demir, “Cumartesi günü çatışma çıkmıştı. İzmirli Mustafa Akar’ın şehit olduğu çatışmadan sonra oğlumun şehit olacağı da içime doğdu. Hayalimde cenaze araçlarını eve gelirken gördüm” dedi.
“TELEVİZYONDA HABERİ GÖRDÜM”
Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen Demir, “Ramiz, dağ gibiydi. Saldırıdan bir saat önce telefonda konuşmuştuk. Akşam da konuşacaktık. Televizyonda saldırı haberini gördüm. Yüreğim yandı. Çapulcular kalleşçe saldırdı” diye konuştu.
ÖNCE GAZİ, SONRA ŞEHİT OLDU
Şehit Ramiz Demir’in amcası Mevlüt Erkek ise Demir’in terhisine 45 gün kaldığını, tezkereden sonra nişanlısıyla evleneceğini söyledi. Erkek, “Ramiz, Cumartesi günü çıkan çatışmada kolundan hafif yaralanmış. Doktora gidip rapor alacaktı. Sivil araca da rapor almaya gitmek için binmişti. Ama saldırıda şehit oldu” dedi.
FUTBOLCULUK DA YAPMIŞTI
Şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in Afyonkarahisarspor’un altyapısı ve farklı spor kulüplerinde futbol oynadığı, askere gitmeden önce ise Korel Termal Otel’de garsonluk yaptığı belirtildi. (Kocatepe)

2 bin kişi, dualarla uğurladı

Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in cenazesi, Tunceli’deki askeri törenin ardından, askeri uçakla Afyonkarahisar’a gönderildi. Şehit Ramiz Demir’in cenazesi, önce Köprülü Köyü’ndeki evinin önüne getirildi. Burada şehit için ailesi, yakınları ve köylülerinden helallik istendi. Bu sırada şehidin annesi Neslihan ve babası İbrahim Demir, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, ağladı.
Şehidin cenaze namazı ise, ikindi namazının ardından Köprülü Köyü meydanında kılındı. Cenaze namazına şehidin ailesi, akrabaları, köylüleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Kemalettin Yılmaz ile siyasi parti il başkanları, askeri erkan ve bürokratların yanı sıra, çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Cenaze namazında, şehit babası İbrahim Demir’in bir koluna Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, diğer koluna MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz girdi. Daha sonra şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in naaşı, Köprülü Köyü yeni mezarlığına defnedildi. (Kocatepe)

“Şehit haberi yazmak istemiyoruz”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve beraberindeki basın mensupları, cenaze namazından önce anlamlı bir davranışta bulundular. Abdioğulları ve basın mensupları, şehit babası İbrahim Demir’in yanına giderek taziyelerini bildirdiler. Şehit haberleri ile ilgili görüşünü açıklayan Mehmet Abdioğulları, “Biz artık terör ve şehit haberi yazmak istemiyoruz. Biz de haberleri yazarken, fotoğrafları çekerken üzülüyoruz. Acınızı paylaşıyoruz” dedi. Abdioğulları ile şehit babası İbrahim Demir’in kucaklaşmasının ardından, basın mensupları tek tek, şehit babasının elinden öptü. İbrahim Demir de “Allah hepinizden razı olsun, hepinize uzun ömür versin” dedi. (Kocatepe)

Diğer şehitlerimiz de unutulmadı

Cenaze namazından önce, Tunceli’deki saldırıda Ramiz Demir ile birlikte şehit olan ve namaz vaktine kadar isimleri belirlenen Jandarma Ulaştırma Er Mümin Koca ve Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un fotoğraflarının bulunduğu anma rozeti dağıtıldı.

Şehit asker için başsağlığı dilemişti

Tunceli’de önceki akşam saat 18.00 sıralarında kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi Yeni Hastane Kavşağı’nda teröristlerce gasp edilen ve bomba yüklenerek yol kenarına bırakılan araç, askeri personeli taşıyan araçların geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 6 asker şehit olurken, yolda kocasıyla birlikte yürüyen Fadime Acar da hayatını kaybetti. Patlamada şehit düşen askerlerden birinin Afyonkarahisar’ın Köprülü Köyü’nden Jandarma Komando Çavuş 24 yaşındaki Ramiz Demir olduğu belirlendi. Şehidin Köprülü Köyü’nde oturan ailesine acı haberi, askeri personel sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Şehit Ramiz Demir, ‘Facebook’ sayfasında ise 22 Eylül’de Tunceli’de teröristlerce karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen jandarma komando er 21 yaşındaki Mustafa Akar için başsağlığı mesajı yayınlamıştı. Demir geçen Pazar günü yazdığı mesajda, ‘Hain saldırıda şehit düşen kardeşimiz Mustafa’ya Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun’ ifadelerine yer vermişti. (Kocatepe)

2012’deki 8’inci şehit

Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir, Afyonkarahisar’ın 2012’de verdiği 8’inci şehit. Demir ile birlikte teröre verdiğimiz şehit sayısı ise 235’e yükseldi.

“Devlet olarak yanınızdayız”

Tunceli’de teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in Afyonkarahisar’daki baba ocağına il protokolü tarafından taziye ziyareti gerçekleştirildi

Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, beraberinde İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve İl Müftüsü Mustafa Kaya ile birlikte, Tunceli’de meydana gelen mayın patlaması sonucu, Şehit düşen J. Komando Çavuş Ramiz Demir’in Merkez Köprülü köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Taziye ziyaretinde bulunan Vali Vekili Ahmet Ertürk, Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir’e, annesi Neslihan Demir’e ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.
Taziye ziyareti sırasında konuşan Vali Vekili Ahmet Ertürk, “Şehitlerimiz her zaman kalbimizde yer alıyor. Ailelerinin acılarını paylaştık ve kendilerine sabır diledik. Acı çok büyük tarif edilemez. Aileyi biraz teselli etmeye çalıştık ama nafile. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Bu terör belasının da bir an evvel son bulmasını arzu ediyoruz. Şehit aileleri bizlere şehitlerimizin emanetleridirler. Onları bir an olsun yalnız bırakmayacağız. Devlet olarak yanlarındayız. Yüce milletimizin başı sağolsun” dedi. (Kocatepe)

Terörle mücadele etti

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in askerlik tercihinde Doğu ve Güneydoğu’yu özellikle istediği belirtildi. Demir’in, yakınlarına “Ben Doğu veya Güneydoğu’ya gideceğim. Teröristlerle mücadele edeceğim” dediği, Demir’in yakınlarının da “Git aslan oğlum. Allah hiçbir askerimizin burnunu kanatmasın. Güle güle git, güle güle gel” dediği bildirildi.
Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir, oğlunun karakolda tek başına kaldığını, soğuk olduğu için kalın eşofman istediğini, paket hazırlayıp kargoyla göndermek üzüreyken acı haberi aldıklarını söyledi. (Kocatepe)

Korel Termal’de yas

Ramiz Demir’in şehit olması üzerine, Demir’in askere gitmeden önce çalıştığı Korel Termal Otel’in girişine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. (Kocatepe)

Şehadet yüce bir mertebe

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Kaya, şehadet mertebesinin yüce bir makam olduğunu belirterek, “Şehidimize Allah rahmet eylesin” dedi.

Bakmadan Geçme