Şehit anneleri yılın annesi – Kocatepe Gazetesi

Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi yönetimi tarafından yaklaşık 125 hanıma Anneler Günü kapsamında Bolu Mangal Evi’nde yemek verildi.Program açılışında konuşan Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Türkan Adar, her yıl Mayıs ayının ilk Pazar gününün Anneler Günü olarak idrak edildiğini söyledi. Anneler Günü’nün 1908 yılından beri dünya da, Türkiye de ise 1955 yılından itibaren kutlandığını belirten [&hellip]

Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi yönetimi tarafından yaklaşık 125 hanıma Anneler Günü kapsamında Bolu Mangal Evi’nde yemek verildi.
Program açılışında konuşan Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Türkan Adar, her yıl Mayıs ayının ilk Pazar gününün Anneler Günü olarak idrak edildiğini söyledi. Anneler Günü’nün 1908 yılından beri dünya da, Türkiye de ise 1955 yılından itibaren kutlandığını belirten Adar şöyle konuştu:
“Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünya da milyonlarca anne bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Kadınlara bahşedilen en önemli meziyet anneliktir. Bizler kadın ve anne olarak, iyi ve güzel duyguların, iyi bir ismin sahibiyiz. Bu anlamda hepsinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Tüm şehit annelerinin yılın annesi olarak önlerinde saygıyla eğiliyorum. Allah’ın sabrının onları yalnız bırakmaması duamı da bu vesile ile tekrarlıyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme