• Haberler
  • Genel
  • Şehit anneleri: Gelsinler, bizimle görüşsünler

Şehit anneleri: Gelsinler, bizimle görüşsünler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “çözüm” adı altında Abdullah Öcalan’la görüşülmesine razı olmadıklarını söyledi. Dernek’te toplanan şehit anneleri de “Gelsinler, bizimle görüşsünler” dedi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde toplanan şehit anneleri, “çözüm süreci” adı altında, Abdullah Öcalan’la yürütülen görüşmelere tepki [&hellip]

Şehit anneleri: Gelsinler, bizimle görüşsünler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, “çözüm” adı altında Abdullah Öcalan’la görüşülmesine razı olmadıklarını söyledi. Dernek’te toplanan şehit anneleri de “Gelsinler, bizimle görüşsünler” dedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde toplanan şehit anneleri, “çözüm süreci” adı altında, Abdullah Öcalan’la yürütülen görüşmelere tepki gösterdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu’nun Vali Konağı’nda şehit yakınları için vereceği yemekten önce Dernek’te buluşan şehit anneleri, “Öcalan’la görüşeceklerine, bizimle görüşsünler” dediler.
“EVLATLARIMIZI
TOPRAĞA VERDİK”
Oğlunu PKK ile mücadele sırasında şehit verdiğini belirten Jandarma Er Veysel Tekeli’nin annesi Zehra Tekeli, “Biz velatlarımızı 20 yaşında toprağa verdik. Gülken soldurduk. Bizim evlatlarımızın hiç mi hakkı yok. Gelsinler bizimle konuşsunlar. Benim evladımı versin, benim evladımın hakkı yok. Ciğerim yanıyor. Şırnak’ta şehit oldu. PKK’yla mücalede ederken şehit oldu. Bizimle görüşsünler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kendileri gül bahçelerinde askerlik ettiriyorlar evlatlarına” dedi.
“O CANİYE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”
Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Sağlam’ın annesi Sultan Sağlam, “Büyüttük, everdik. Şehit verdik” derken, Şehit Jandarma Er Halil Kurudere’nin annesi Nuran Kurudere de “Bayrağa sarıp evladımızı yollayıverdiler. Hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı. Şehit Pilot Üsteğmen Sami Çiftçi’nin annesi Hani Çiftçi ise “Bizi düşünmeden, eşini düşünmeden oğlumuz canını feda etti. Hakkımızı helal etmiyoruz. O canidir, insan değildir” diye konuştu.
“HANGİ ANNEM GÖRÜŞMELERE
ONAY VERİYOR?”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, “çözüm süreci” adı altında yürütülen görüşmelere şehit yakınlarının razı olmadığını belirtti. Kumartaşlı, “Siyasi yetkililerimizin son günlerde çıkıp da boy boy Abdullah Öcalan’la görüşmelerine bizler şehit aileleri ve gaziler olarak karşıyız. Bunu her platformda biz dile getirdik. Siyasi partilerimizin söylemlerine baktığımızda İmralı Canisi ile görüşmekten şehit aileleri de memnun, onlar da onay veriyor diyorlar. Hangi bir şehit annem, Abdullah Öcalan’la görüşmeye onay veriyor?” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme