• Haberler
  • Genel
  • Şehit ailelerinin acısını paylaştık – Kocatepe Gazetesi

Şehit ailelerinin acısını paylaştık – Kocatepe Gazetesi

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda, 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin aileleri, kışla önündeki anma törenine katıldı. Şehit aileleri, şehit olan evlatlarının acılarını bir kez daha yaşadı Afyonkarahisar'ı sarsan Mühimmat Deposu patlamasında şehit olan askerler için, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde anma töreni düzenlendi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan [&hellip]

Şehit ailelerinin acısını paylaştık

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda, 5 Eylül 2012’de meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin aileleri, kışla önündeki anma törenine katıldı. Şehit aileleri, şehit olan evlatlarının acılarını bir kez daha yaşadı

Afyonkarahisar’ı sarsan Mühimmat Deposu patlamasında şehit olan askerler için, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde anma töreni düzenlendi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan çadırda misafir edilen şehit aileleri, patlamanın meydana geldiği alana da gruplar hâlinde götürüldü. Şehit aileleri, evlatlarının hayatlarını kaybettikleri bölgede dua okudu. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına çelenkler, mühimmat deposunun yanına konuldu. Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki nöbet kulübeleri ise Türk Bayrakları ile donatıldı.
PROTOKOL DE TÖREN ALANINDA
Kışlanın önünde yanından çadırda toplanan şehit ailelerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Halil Ürün, CHP’li Ahmet Toptaş ve MHP’li Kemalettin Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve vatandaşlar başsağlığı diledi.
HEP BİRLİKTE DUA EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 4 çeşit olarak hazırlanan yemeklerin düzenli bir şekilde dağıtılmasının ardından Ataköy Deper Sultan Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Öğle namazından önce başlayan Kur’an tilaveti, namazdan sonra da devam etti. Şehitlerin ruhlarına armağan edilecek duayı ise İl Müftüsü Burhan İşliyen yaptırdı. İşliyen, vatan için canlarını feda eden askerlere, Allah’tan rahmet diledi.
LOKUM, GÜL SUYU VE ELMA
Deper Sultan Camii’ndeki törenden sonra, anma törenine katılan vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi. Şehit babası Ali Taştan ise Bursa’dan getirdiği 2 kasa elmayı, tören alanında dağıttı. (Kocatepe)

Şehit aileleri: 1 yıldan beri bir şey yapılmadı

25 şehidin anma töreninde, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Şehit
aileleri, 1 yıldan bu yana herhangi bir gelişme yaşanmamasından yakındı

Mühimmat Dehosu’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için düzenlenen anma töreninde, şehit aileleri 1 yıldan bu yana somut bir gelişme yaşanmamasından dolayı şikayet etti. Şehit aileleri, patlamaya neden olayın bir an önce aydınlatılmasını, yetkililerin söz yerine icraat üretmesi gerektiğini belirtti.
“ACINIZ,
ACIMIZDIR”
Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 5 Eylül 2012’de meydana gelen patlamada 25 askerin şehit düştüğünü hatırlattı. “Şehitleriniz bizim de şehitlerimizdir” diyen Kumartaşlı, “Acınızı paylaşıyoruz. Sizi burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZ NASIL ŞEHİT OLDU?”
Bu sırada şehit aileleri, “Acımızı paylaşmak yetmez, 1 yıldır hiçbir gelişme yok. Hiçbir şekilde çocuklarımızın nasıl öldüğü konusunda bilgi verilmedi. Ve halen bu bilinmezle yaşıyoruz” diye tepki gösterdi.
“ŞEHRİN VALİSİ NEREDE?”
Patlamada şehit düşen askerlerden Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Dülger, “Bu şehrin valisi nerede? Hepimiz geldiğimiz illerden hediyeler getirmiştik. Hepsini bu şehrin valisine verecektik. O hediyeleri gelip almak yürek ister” dedi.
MISIR KADAR KIYMET VERİLMİYOR
Şehit aileleri adına konuşan şehit piyade onbaşı Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, şöyle dedi:
“Bizler şehit aileleri olarak devlet büyüklerinden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, bakanlardan, muhalefet partilerinden ve yüce yargımızdan patlamanın sorumlularının bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Suriye ve Mısır’a gösterilen ilginin şehit ailelerine ve gazilerimize de gösterilmesini istiyoruz.”
“BİZ ÇABA GÖSTERİYORUZ”
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise “Sizin şehitlerinize Başbakan ‘kelle’ diyor. Biz sizin acınızı paylaşmak için meclisteki MHP ve CHP’li milletvekilleri olarak yoğun çaba sarf ettik. Ama hükümet herhangi bir işlem yapmıyor” diye konuştu.
Yılmaz’ın konuşmasını bölen bazı şehit yakınları, “Siz, milletvekili olarak değil, lütfen insan olarak buraya gelin. Biz acımızı kendi içimizde yaşıyoruz” diye seslendi. Şehit aileleri, daha sonra Yılmaz’la görüşerek şikayetlerini dile getirdi.
GRUP BAŞKANVEKİLLERİ
İLE GÖRÜŞME TALEBİ
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ise kendilerine iletilen “Meclis’teki partilerin grup başkanvekilleri ile görüşmek istiyoruz” talebine olumlu yanıt verdi. Toptaş, “Biz bu acıyı hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Siz isterseniz, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşebiliriz” dedi. (Kocatepe)

Deliller toplanmadı, kışla taşınmasın

Şehit ailelerinin avukatı Altan Ulutaş, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nın taşınmasının, bu aşamada doğru olmayacağını belirtti

Deper Sultan Camisi önündeki çadırda yapılacak mevlit programı öncesinde açıklama yapan şehit ailelerinin avukatı Altan Ulutaş, geride bırakılan bir yıl içerisinde yaşanan gelişmelerin, acıları daha da artırdığını söyledi.
Ailelerin, çocuklarına ne olduğunun yanıtını bulamamanın üzüntüsünü yaşarken, sanıkların 3-4 ay gibi kısa sürede serbest kalarak görevlerine dönmeleri hatta açığa dahi alınmamalarının bu acıları arttırdığını ifade eden Ulutaş, şöyle konuştu:
“İçinde bulunduğumuz sıkıntılar, çok fazladır. Dava dosyamız mahkemesiz kalmıştır ve yargılama sağlıklı yapılmamaktadır. Hiçbir delil toplanmadığı gibi mahkemede meydana gelen olaylar nedeniyle şehit aileleri mağdur durumdadır. Patlama yerinde, 1 yıl dolmasına rağmen, hiçbir bilirkişi incelemesi yapılmamıştır. Orada neyin patladığı, ne tür sonuçlarının oluştuğu, toprak analizi dahi yapılmamıştır ve hala yapılmamaktadır.”
SAHTE KAMERALARLA MI KORUNDU?
“Sahte kameralarla korunmuş Türkiye’nin en büyük cephaneliklerinden birisiyle ilgili hiçbir açıklama olmadığı gibi dosyada hiçbir bilgi de yoktur” diyen Ulutaş, şu ifadelere yer verdi:
“Ailelerimiz perişandır. Şehit aileleri, para istemiyorlar… Biz gerçekleri istiyoruz. Bu çocuklar, 25 çocuğumuz neden şehit oldu. Bunların bilinmesini istiyoruz. Bütün sorunumuz budur. Bunun basında ve Meclis’te dile getirilmesini istiyoruz. Acılar çok büyük ve mahkemede yaşanan olaylar da bu acıları katlamaktadır. Lütfen, tüm siyasilerimizden rica ediyoruz, bizimle ilgilensinler. Bu olayı kaza diyerek kapatmak mümkün değil. Burada olan olayları bilmek istiyoruz. Ayrıca Kışla taşınmasın çünkü henüz deliller toplanmadı ki, kaldıramazsanız, lütfen bu işlemi durdurun. Burası kaldırılırsa bütün dava delilleri ortadan kaybolacaktır. Eksik inceleme vardır, yeterli delil toplanamamıştır. Bu nedenle kamuoyunu özellikle davet ediyoruz.”
“TAZMİNAT DEĞİL,
GERÇEĞİ İSTİYORUZ”
Bir gazetecinin “Şehit aileleri tazminat alacak mı?” sorusuna Ulutaş, “Şehit aileleri tazminat değil, gerçeği istiyor. Tazminat alınmayacak” yanıtını verdi.
Bir başka gazetecinin, Afyonkarahisar’daki mühimmat deposundaki patlamayla ilgili tutuklu sanıklardan birisinin Erzurum Ilıca’da aynı olaya karıştığı iddialarının sorulması üzerine Ulutaş, şunları bildirdi:
“Bu konuyla ilgili duyum aldık ancak belgelerine ulaşamadık. Soruşturma gizli yapılmış. Sanıklardan birisinin Erzurum Ilıca’da görev yaparken, meydana gelen bir patlamada 9 şehit verildiği ve sanıklardan birisinin orada rütbeli olduğu, komutan olduğu ortaya çıkmıştır. Ona rağmen burada özel bir birliğe atanmıştır. Neden bu kişiler buraya atandılar. 9 askerin ölümünden sorumlu insanlar, buraya nasıl atandı ve 25 şehit nasıl veriliyor. Bunun açıklamasını kim yapacak. Sonuna kadar davamızı takip edeceğiz. Bir platform oluşturacağız, bu olaydaki gerçeğin ortaya çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Kışla alanı şehitlik olarak düzenlensin

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 5 Eylül 2012’de meydana gelen kışlanın şehitlik olarak düzenlenmesi için Afyonkarahisar Valiliği’ne dilekçe verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan adına Afyonkarahisar Valiliği’ne verilen dilekçede “Patlama olayından bu yana geçen süreçte her tarafı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu alanın, şehitlerimizin anısının ilelebet yaşatabilmesi amacıyla şehitlik olarak düzenlenmesi gerektiği geniş toplum kesimleri tarafından dile getirilmektedir. Bu alanın şehitlik olarak düzenlenmesi ve içine askerlerimizin bedenlerinden güç alarak gelişecek olan 25 şehidimizi temsilen 25 çınar ağacının dikilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim” denildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Demirkırkan, “Vatan uğruna canlarını feda eden bu şehitlerimiz için yapabileceğimiz çok şey olmasına rağmen geçtiğimiz bir yıla baktığımızda yapılan hiç bir şey yoktur. Şehitlik mertebesini bile bir ulufe gibi alabilmişlerdir. Biz buradan daha önce de belirttiğimiz ve milletvekilimiz tarafından da dillendirilen önerimizi tekrarlıyoruz. Kamu vicdanını rahatlatmanın ve şehitlerimizin anısını yaşatmanın yolu patlamanın olduğu cephaneliğin bir an önce taşınması ve bu alanın şehitlik olarak düzenlenmesidir. Bu amaçla gereğinin yapılması amacıyla Afyonkarahisar İl valiliğine verdiğimiz dilekçe ekte bilgilerinize sunulmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rağmen, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme