• Haberler
  • Genel
  • 'Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrindeyiz'

'Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrindeyiz'

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrindeyiz' dedi   18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun öncülüğündeki AK Parti heyeti, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği [&hellip]

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrindeyiz” dedi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun öncülüğündeki AK Parti heyeti, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk ve dernek üyelerini ziyaret etti. Ziyarette Eroğlu’nun yanı sıra; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Kılınçaslan, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan hazır bulundu.
“ŞEHİTLER ÖLMEZ
ONLAR DİRİDİRLER”
Ziyaret sırasında konuşan Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çok mühim bir yer olduğunu ifade etti. Tüm şehitlerin baş tacı olduğunun altını çizen Eroğlu, “Şehitlerimiz başımızın tacıdır. Esasen biz bunu takdir etmedik. Cenab-ı Allah ‘Onlar diridir ama siz onu sezemezsiniz.’ diyor. Ben buna yürekten inanıyorum ki onlar şu anda bizlerin arasındadır. Çünkü şehitler ölmüyor, hatta ahirete gidip cennete giren hiç kimse dünyaya dönmez istemez. Bunun tek istisnası şehitlerimizdir. Şehitlerimiz Rabbimize, ‘Ya Rabbi biz tekrar dünyaya dönsekte tekrar şehit olarak bu mertebeye nail olsak.’ diye söyleyeceklerdir. Dünya hayatı çok kısadır. Bizler kahraman şehitlerimize çok şey borçluyuz. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ben uzun süre 19 ay askerlik yaptım. En güzel hatıralarım hakikaten bu süreçtedir.” dedi.
“ÇANAKKALE’DE MUHTEŞEM
BİR TANITIM MERKEZİ KURDUK”
Milletvekili Veysel Eroğlu, Milli Parklardan Sorumlu Bakan olduğu dönemde Çanakkale Tanıtım Merkezi’ni kurduklarını bu çalışmanın muhteşem bir çalışma olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Çanakkale’de tüm şehitlikleri ve tabyalara ıslah ettik. Bakan olduktan sonra Çanakkale’ye ilk gittiğimde bizimle çarpışmaya gelenlerin bulunduğu noktaların çiçek bahçesi gibi olduğunu gördüm. Anzaklar diğer İngilizler v.s ama bizim şehitlerimizin yerleri belli değildi. Tüm şehitlerimizin yerlerini tespit ederek yeniden hayata geçirdik. Yaralı askerlerin tedavi edildiği bir merkezin tarihi kalıntılarını bulup orayı tamamen yeniden yaptık. Birde 13 kısımdan ibaret olan Çanakkale Geçilmez Tanıtım Merkezini kurduk.” diye konuştu.
“ŞEHİT AİLELERİ BAŞ TACIDIR”
“Gerçekten şehitlerimizden Allah razı olsun. Bugün bu vatanda hür dolaşabiliyorsak, şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, minarelerden ezanlar okunuyorsa bu millet ve mukaddesat için canlarını veren şehitlerimize borçluyuz.” diyen Eroğlu, “Şehitlerimiz başımızın tacıdır. Allah onlardan razı olsun. İstiklal Harbi’nde öncesinde 1071’de Malazgirt’te sefere çıkaran Sultan Alparslan’ın yanında şehadet şerbetini içen Türkler’e Anadolu’nun kapısını açan kahramanlar, Çanakkale’de, Kuttul Ammare’de, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Yemen’de çarpışıp bayrağımızı şerefle taşıyan kahramanlara çok şey borçluyuz. Burası şehitlerimizin derneğidir. Dernek Başkanımızı ve üyelerini ziyaret ederek 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü gibi anlamlı bir zamanda birarada olmak istedim. Şehitlerimizin aileleri başımızın tacıdır.” şeklinde konuştu.
“ŞEHİT AİLELERİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILDI”
Ateşin düştüğü yeri yaktığının altını çizen Eroğlu şunları kaydetti:
“Tabii her acı düştüğü yeri yakıyor. Bu acı tabi tarif edilemez. Ama bizde şehitlerimize sahip çıkmak için hükümet olarak ne gerekiyorsa yaptık. Hakikaten bunun mücadelesini bende verdim. Bir tane olan kadrolu işçi veya memuriyet hakkını ikiye çıkardık. Çünkü şehidimizin eşi ve kendi ailesi arasında itilaf oluyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem Başbakandı. Bakanlar Kurulu’nda ‘Sayın Başbakanım bu meseleyi çözmemiz lazım.’ demiştim. Şehit ailelerimize her ne yapılsa azdır. Her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrindeyiz. Bu vatanı onlara borçluyuz. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde nezaket ziyareti için derneğimize geldim.”
“DEVLETTE MİLLETTE
CAMİANIN YANINDA”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi Emre Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptıkları ziyaretten dolayı şehit aileleri ve gaziler adına Eroğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “İfade ettiğiniz üzere şehit aileleri bizim başımızın tacıdır. Burada bizlerin amacı şehit ailelerimize bir oğul, evlat olabilmektir. Bizler bu boşluğu olabildiğince doldurmaya çalışıyoruz. Kahraman gazilerimize de eli olmaya el, bacağı olmayana bacak, duyusu olmayana duyu olmaya çalışıyoruz. Sizin de belirttiğiniz gibi biz devletimizin ve milletimizin yanımızda olduğunu biliyoruz. Başka bir düşüncemiz yoktur. Zaten devletimiz camiamıza sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyor. Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve sizlerden razı olsun.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme