Şehit aileleri ve gaziler Kumartaşlı’nın yanında

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, 5 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak genel başkanlık seçimlerinde kendisini desteklemeyeceği söyleyen Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ‘Genel merkezden izinsiz personel görevlendirmek ve eksik evrak ile gaziyi dernek üyesi yapması’ nedeni ile disiplin kuruluna sevk ederek görevinden uzaklaştırdı. Kumartaşlı’nın görevinden uzaklaştırılmasının ardından şehit [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, 5 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak genel başkanlık seçimlerinde kendisini desteklemeyeceği söyleyen Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ‘Genel merkezden izinsiz personel görevlendirmek ve eksik evrak ile gaziyi dernek üyesi yapması’ nedeni ile disiplin kuruluna sevk ederek görevinden uzaklaştırdı. Kumartaşlı’nın görevinden uzaklaştırılmasının ardından şehit aileleri ve gaziler dernek binasına akın ederek, İsmail Kumartaşlı’ya destek oldular.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ
 İSMAİL KUMARTAŞLI’NIN
YANINDADIR VE ARKASINDADIR
8 yıldır Şube Başkanlığı görevini girdiği her seçimde tek başına aday olarak kazanan Kumartaşlı’ya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da büyük destek vererek, dernek binasını ziyaret etti. Şehit aileleri ve gaziler tarafından karşılanan Başkan Çoban, her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını Kumartaşlı’ya yapılan bu haksızlığa karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Kumartaşlı’nın görevden alınmasını beklendiklerini dile getiren Çoban, “Şehit aileleri ve gazilerimiz İsmail Kumartaşlı’nın yanındadır ve arkasındadır. Biz de Afyonkarahisar Belediyesi olarak açık ve net söylüyorum; İsmail kardeşimizin ve bu derneğin yanındayız. İsmail kardeşimizi hiç kimseye yetirttirmeyiz. Allah’ın izni ile onun haklı mücadelesinde tüm gücümüzle yanındayız. Bu derneğin genel başkanı maalesef bir takım yanlış tutumlar içerisine girmiş. Yine bir takım Afyonkarahisar’dan da şehit ailelerimizden yanlış bilgiler aldırtarak ve dilekçe yazdırtarak keyfi bir uygulamaya geçiyor” diye konuştu.
KUMARTAŞLI’YA YAPILAN
HUKUK VE AHLAK DIŞIDIR
Genel Başkan Taner Uran’ın 11 Mart 2018 tarihinde yapılan Şube Başkanlığı seçiminde İsmail Kumartaşlı’ya övgüler yağdırdığını hatırlatan Çoban şöyle konuştu; “İsmail kardeşimizin geçen ay yapılan genel kurulunda genel başkan Uran’ın nasıl bir konuşma yaptığını duyduk. Ancak genel kurul sonrası İsmail kardeşimizin ‘Ben sana oy vermeyeceğim?’ diyerek açıklamasından sonra Türkiye’deki diğer derneklerinde İsmail kardeşimizin nasıl örnek aldığını onun arkasından gidebileceği korkusu ile maalesef hukuk dışı ve ahlak dışı içerisine girmiştir. Taner beyi de ben buradan kınıyorum. Kesinlikle ne yaparsa yapsın, bu tür davranışlar içerisine girdiği müddetçe de ben tahmin ediyorum; Tüm Türkiye’deki şehit aileleri ve gazi dernekleri bu genel başkanın arkasından gitmeyecek. İsmail kardeşimi de yalnız bırakmayacaktır. Allah İsmail kardeşimden razı olsun ve beraberiz” dedi. Başkan Çoban, konuşmasının hemen ardından Kumartaşlı’nın elini tutarak havaya kaldırdı ve desteğini bir kez daha göstermiş oldu.
MAALESEF GENEL MERKEZ ÇALIŞMALARI
İLE BİR ŞUBENİN ALTINDA KALDI
Genel merkezlerinin çalışmaları ile bir şubenin altında kaldığını, şehit aileleri ve gazileri temsil edemediğini iddia eden Şube Başkanı Kumartaşlı, görevden uzaklaştırılmasının tek nedeninin Uran’ı oy kaygısından dolayı olduğunu ifade etti. Kumartaşlı, “Gelişen zaman içerisinde genel merkezimizin bir şubenin altında kaldığını ve bizim camiamızı temsil edemediğini hem özel hem de kendi yaşantısında şehit ailelerimize ve gazilerimize yakışmayacak hal ve tutum içerisine girdiğini öğrendiğimiz ve duyduğumuz zamandan itibaren bizde bir takım şüpheler oluşmaya başladı. Vatan, bayrak ve millet için canını vermiş bu mübarek insanların hakkını ve hukukunu Ankara’da temsil edemediği gerekçesi ile biz yapılmış olan genel kurulumuzun ardından mevcut başkan Taner Uran’a oy vermeyeceğimizi ve desteklemeyeceğimizi bildirmemiz üzerine bir takım saldırılara başlandı. seçme ve seçilme hakkımız elimizden alınmaya çalışıldı. Bizim özgürlüğümüz kısıtlanmaya çalışıldı. Saçma ve sudan sebeplerden dolayı genel merkezimiz tarafından disiplin kuruluna sevk edildim. 298 tane üyesi olan derneğimizin bir üyesinin eksik evraktan dolayı üye yapılması, gazimizin kızını haftada bir gün dernek binamızda görevlendirdiğimiz için genel merkezden izin almadığımız gerekçesi ile Şube Başkanlığı görevimiz disiplin kurulu kararı ile uzaklaştırma cezası verildi. 5 Mayıs 2018 tarihinde derneğimizin genel kurulu yapılacak. Bu durum delegeler tarafından oylanacak. Bizde Allah’ın izni ile derneğimizin başına geçeceğiz. Anne ve babalarımız görevden uzaklaştırmamı duydukları anda şehit ailelerimiz ve gazilerimiz derneğe destek olmak için geldiler. Allah hepsinden razı olsun. Biz bir aileyiz. Ankara’da yaşayan bir kişi bizim nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu bilemez. Afyonkarahisar Türkiye’de dernek olarak tekdir” dedi.
BANA OĞLUMUN
YOKLUĞUNU HİSSETTİRMEDİ
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üyenin annesi Fatma Üye, oğlunun yokluğunu İsmail Kumartaşlı’nın hissettirmediğini vurguladı. Şehit annesi Üye, oğlu şehit olduktan Kumartaşlı’yı oğlu bildiklerini belirterek, “Benim oğlum şehit düştüğünde devlet benim yanımda bir gün durdu. Vatandaşlar bir gün durdu. Ama benim İsmail oğlum her gün yanımda. Ben oğlumun yokluğunu İsmail ile giderdim. O bana evlat ben ona anne oldum. Bırakın dernek başkanlığını böyle bir evlat başka bir anneye nasip olmadı. Ama bizim gibi şehit ailelerine nasip oldu. Biz ondan razı olduk. Allah’tan ondan razı olsun” dedi.
BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
Şehit piyade Uzman çavuş Altan Çimen’in babası Ali Çimen ise genel başkan Uran’ı Kumartaşlı’ya yaptığı haksız ve hukuksuz davranışından dolayı kınadıklarını söyleyerek, “Her zaman İsmail başkanımızın yanındayız” dedi.

“Genel Merkez’i kınıyorum”

Alternatif Politikalar Merkezi Derneği Başkanı ve 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak da Kumartaşlıya desteğini açıkladı.
Koçak açıklamasında şunları söyledi:
“Siirt ve Batman’da şehit Aileleri ve gazilerimiz, güvenlik korucularımızla ilgili önemli bir programı uygularken üzücü bir haber aldım. Şehit Aileleri ve Gazilerimiz konusunda çalışmaları sadece Afyonkarahisar değil Türkiye’de takdirle karşılanan Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube başkanımıza yönelik genel merkezin son kararını kınıyorum. Hizmet edenler cezalandırılamaz. İsmail Kumartaşlı başkanın dün olduğu gibi bugün de yanında, hizmetlerinin de destekçisiyiz. Genel merkezin bu hatadan bir an evvel dönmesi dileğimizdir. Aksi takdirde genel merkez, şehit Aileleri ve gazilerin hafızasında ve aziz milletimiz nezdinde telafisi mümkün olmayan bir yara alacaktır.”

Bakmadan Geçme