• Haberler
  • Gündem
  • Şehit aileleri kararı yeterli bulmadı: Karar şehit yakınlarını tatmin etmedi

Şehit aileleri kararı yeterli bulmadı: Karar şehit yakınlarını tatmin etmedi

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen mühimmat deposu patlama davasında üç sanık hakkında verilen karar sonrası şehit yakınları ve avukatları basın açıklaması yaptı.'VİCDANEN İÇİMİZ RAHAT DEĞİL'Şehit ailesi avukatlarından Sevgin Karaca, daha fazla ceza verilmesini istediklerini ancak 5,5 yıl süren yargılama sonucunda adil bir karar olduğunu sözlerine ekledi. Şehit babası Ali Taştan, davaya ilgi gösteren medyaya [&hellip]

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen mühimmat deposu patlama davasında üç sanık hakkında verilen karar sonrası şehit yakınları ve avukatları basın açıklaması yaptı.
“VİCDANEN İÇİMİZ RAHAT DEĞİL”
Şehit ailesi avukatlarından Sevgin Karaca, daha fazla ceza verilmesini istediklerini ancak 5,5 yıl süren yargılama sonucunda adil bir karar olduğunu sözlerine ekledi. Şehit babası Ali Taştan, davaya ilgi gösteren medyaya teşekkür etti. Adaletin geç tecelli ettiğini söyleyen Taştan, “Bu adalet geç geldi. Geç de olsa en azından içimiz rahat edecek mi? Etmeyecek ama bundan sonra görev yapan askerlerimiz, polislerimiz, devlet içindeki memurumuz için bir ön karar olduğuna inanıyorum. Bu kararın hiçbir zaman bozulmamasını istiyorum. İyi halden diye hâkime bırakılıyor. İyi hali diye bir şey yok bu işin. Biz 6 senedir anne babalar olarak mahkemeye gelirken sanıklar niye gelmedi? Biz anne babalar olarak vicdanen içimiz rahat değil. Bizler birer evlat verdik. Ama hiç yoktan iyi diye düşünüyorum. Bu karar düşürülmesin hatta yükseltilsin. Adalet yerini bulmadı. Rahatlıkla evime dönemeyeceğim. Hala huzursuzum.” dedi.
“BİZ GERÇEK
KATİLLERİ İSTİYORUZ”
Şehit babası Zekayi Fırat Dülger mahkeme kararı ile alınan sonucu “devletin ayıbı” olarak değerlendirdi. 25 şehidin düştüğü yerde hiçbir araştırma yapılmadığını ileri süren Dülger, “Hiçbir şey incelenmeden böyle bir karar verilmiştir. Ne bizim verdiğimiz dilekçelere bir cevap verilmiştir. Ne de bu olayın FETÖ ilişkisi var mıdır yok mudur yoksa başka bir tarafla bir ilgisi var mıdır? Terör müdür, sabotaj mıdır diye hiçbir şey incelenmeden bugünkü sivil yargı böyle bir karar vermiştir. Bu bizi belirli bir oranda mutlu etmiştir. Eğer ceza alanlar piyon değilse buna gönlümüz bu şekilde razı olacaktır. Olayın sabotaj ve terör olduğuna inananların başındayım. Karara ancak saygı duyuyorum. Mücadelemize devam edeceğiz. İstinaf ve temyize gideceğiz. Biz gerçek katilleri istiyoruz” diye konuştu.
“KONUYU TAKİP
EDECEĞİZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yaklaşık 6 yıl süren bir davaya tanıklık edildiğini belirtti. Köksal şöyle konuştu: “Her zaman söylüyorum geç gelen adalet aslında bir anlamda zulümdür. Altı yıldır aileler evlatlarının acılarını her duruşmada bir kez daha derinden hissettiler. O olayı yeniden yaşadılar. Dosya bugün karara çıktı. Adaletin vermiş olduğu karar şu anda bu kararın üzerine çok konuşup yorum yapmak belki doğru değil ama dosyanın tüm yönleriyle bu olayın aslında daha ayrıntılı ve derin şekilde incelenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Önümüzde ki günlerde de TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurularak dosyanın tüm yönleriyle yeniden açılması için bir önerge teklifinde bulunup konuyu takip edeceğiz. Mahkeme dosya da diğer kusurlularla ilgili de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun da takipçisi olacağız”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme