Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

ŞEHİR VE İNSAN

Emek, PTT ve Hükümet binası yıkılarak şehrimize meydan kazandırma projesi fevkalade bir buluş. Bu buluşu gündeme getiren Sayın, Burhanettin Çobanı tebrik etmek, boynumuzun borcudur.
Şimdiye kadar hiç bir Belediye başkanının böyle bir çalışması gündeme gelmedi. Şehrimizin imarı, güzelleştirilmesi, trafik akışının rahatlaması ve merkezinin etkinlik kazanması için; böyle bir çalışmaya hararetle ihtiyaç vardı.
Ayrıca; bu projeye parti gözetmeksizin sahip çıkan; Belediye meclisi üyelerini de candan kutlamak gerek.
Sayın Belediye Meclisi üyelerinin birlikte karar alarak ortak paydada birleşip hem fikir olması şehrimiz açısından sevindirici ve bir kazanç.
Belediyeler, yerleşim yerinin bir beynidir. Buralarda; tecrübeli ve işinin ehli kişilerin bulunması, toplumun pek çok sorununun çözümünü sağlar, halkı mutlu kılarak huzura kavuşturur.
İleri bir tekniğin bulunduğu çağda yaşı-yoruz. Gerek Belediye sarayı, gerekse hükümet konağı şehrin göbeğinde görkemli ve haşmetli bir yapıya sahip olmalı. Çevresi, temiz ve bakımlı, doğru dürüst yeşillendirilmiş, çiçeklerle bezendirilmiş bulunmalı. Önüne ve yanlarına fıskiyeli havuzlar yapılarak, her tarafı projektör ve özel renklerle ışıklandırılmalıdır. Bu manzara, bu kurum sahiplerine olan güveni, sevgi ve saygıyı artırır..
Çimento Fabrikası, Küçük Sanayi sitesi, Askeri alanlar, Beton Travers Fabrikası, Karayolları, Su işleri gibi kamuya ait kurum ve iş yerleri adeta şehri işgal etmiş. Halkın ikamet ettiği meskenler adeta bu kuruluşlar arasında mahzur kalmıştır.
Diğer tarafta ise; ot pazarından Çavuşbaş’a kadar sit alanı ilan edilmiş. Buraları; tamir ve restore dışında hiçbir şekilde aslı değişerek kullanılamaz denilerek, yıkılamaz yapılamaz raporu verilmiş. Buralarda yeni iskanlar yapılamadığı için vatandaşımız kendini dışarılara atmıştır.
Ayrıca; Temiz hava, ilimizin iklim şartları, jeotermal enerji, yenilerde başlayan doğalgaz kullanımının pratik ve ekonomik oluşu, sit alanı dışı yerlere olan talebi artırmış, sit alanı yerlerde ise nüfus yoğunluğu azalmıştır.
Böylece; İnsanlar şehrin merkezini terk etmiş, tozdan, dumandan pis havadan gürültüden kurtulmak için uzakları tercih etmiştir.
Çimento Fb, Travers Fb, Küçük Sanayi Sitesi, Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri, Askeriye gibi kuruluşlar şehir dışına alınırsa, yerleşim alanları genişler şehirleşme, daha çabuk gelişir. Afyonkarahisar şehrinin en büyük problemi budur.
Şimdi işe, Karayolları’ndan başlanabilir. Arkası, ot, çöp, inşaat hafriyatı artıkları ortada. Yağmur yağmış, su birikintisi göletler oluşturmuş. Su üstünde yüzen araba lastikleri vs. vs. Bir tarafta Tıp Fakültesi binası, yanında aynı cümleden Sağlık 0cağı. Karşıda, iki Eczane ve Gıda satışı yapan iş yeri ve orada oturan insanlar. Ortalık mezbelelik. Hepsi bir arada: Hava kirliliği, Gürültü kirliliği, Görüntü kirliliği.
Yapılan hatalar, insanların birlikte çalışmaları sonucu ortadan kalkar. Yeter ki insanımız hizmet etmeyi görev bilsin. “Birlikten kuvvet doğar.” Hepimiz bu topraklarda yaşı-yoruz. Sen ben yok. Biz var. Yapılacak iş çok. Talip yok. Hani nerde bizim milletvekillerimiz.? Birlikte olalım, kuvvet bulalım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER