• Haberler
  • Genel
  • Şehir Tiyatrosu, İstanbul’da – Kocatepe Gazetesi

Şehir Tiyatrosu, İstanbul’da – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, İstanbul’da oyun sahneledi Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas’ın yazıp yönettiği Çevre Müfettişleri isimli oyun geçen Ocak ayında Yeşilpınar ve Erdem Beyazıt Kültür Merkezlerinde sahne almışlar ve bin çocuğa oyun sonunda fidan dağıtmışlardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine bir kez daha İstanbul’a giden tiyatro ekibi, bu kez [&hellip]

Şehir Tiyatrosu, İstanbul'da

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, İstanbul’da oyun sahneledi

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas’ın yazıp yönettiği Çevre Müfettişleri isimli oyun geçen Ocak ayında Yeşilpınar ve Erdem Beyazıt Kültür Merkezlerinde sahne almışlar ve bin çocuğa oyun sonunda fidan dağıtmışlardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine bir kez daha İstanbul’a giden tiyatro ekibi, bu kez Eyüp Yeşilpınar Kültür Merkezi’nde ve Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sahne aldı. İstanbul halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan oyun sonunda, yine bin çocuğa fidan dağıtıldı.
2000 FİDAN DAĞITILDI
İlkokul ve okul öncesi çağındaki çocuklara çevre bilincini, elektrik ve su tasarrufunu, yeşilin ve doğanın korunmasını aşılamayı amaçlayan oyunun Yazar Ve Yönetmeni Hasan H. Elmas, “Oyun esnasında çocuklar ve ailelerinin çok mutlu olduklarını gördük. Çünkü biz nasihat etmiyoruz, çocuklar eğlenirken onların bilinçaltlarına olması gereken çevre bilincini aşılıyoruz. Oyunda eğlenerek bilinçlendirmenin dışında her çocuktan 1 hafta içinde 1 fidan dikeceklerine dair söz alıyoruz. Tam oyundan çıktıkları sırada da dışarıda onlara birer adet fidan hediye ediyoruz. Hem oyunu izleyen çocuklar, hem de ebeveynleri çok mutlu oluyorlar. Toplam oynadığımız 4 oyun sonunda yaklaşık 2000 çocuğumuza fidan dağıttık ve ailelerini arayıp “dikip dikmediklerini ve fidanına bakıp bakmadıklarını” soracağımızı söyledik” dedi.
BİR HAYAL KURDUK…
Hasan H. Elmas şöyle devam etti: “Biz Afyonkarahisar’da kurduğumuz bir hayalin peşinden koşuyoruz. Hamdolsun İstanbul’la start verdik. Şimdiki hedefimiz diğer Büyükşehirlerimiz ve belki de tüm Türkiye’de Afyonkarahisar’ın adını duyurmak ve bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmak. Bu arada Belediye Başkanımızın Burhanettin Çoban’a her daim yanımızda olduklarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İlklere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi’nin adını tüm Türkiye’de duyurmaya niyetliyiz. Tüm hemşerilerimizin dualarını bekliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme