Şehir merkezindeler, ama kanalizasyonları yok

Ali İhsan Paşa Mahallesi’ndeki Dağınıkevler bölgesinin sakinleri, evlerinin önce imara alınmasını, ardından da kanalizasyon hizmetine kavuşmasını istiyor Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde yaklaşık 50 hanenin bulunduğu Dağınıkevler bölgesi, NATO’ya bağlı Askeri Havaalanı’nın “koruma bandı” uygulaması dolayısıyla mağdur. Askeri Havaalanı’ndaki uçak hareketliliği ile Askeri Havaalanı içinde bulunan mühimmat deposu dolayısıyla imar izni verilmeyen yaklaşık 50 hanede, kanalizasyon [&hellip]

Şehir merkezindeler, ama kanalizasyonları yok

Ali İhsan Paşa Mahallesi’ndeki Dağınıkevler bölgesinin sakinleri, evlerinin önce imara alınmasını, ardından da kanalizasyon hizmetine kavuşmasını istiyor

Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde yaklaşık 50 hanenin bulunduğu Dağınıkevler bölgesi, NATO’ya bağlı Askeri Havaalanı’nın “koruma bandı” uygulaması dolayısıyla mağdur. Askeri Havaalanı’ndaki uçak hareketliliği ile Askeri Havaalanı içinde bulunan mühimmat deposu dolayısıyla imar izni verilmeyen yaklaşık 50 hanede, kanalizasyon altyapısı bulunmuyor. Evlerden, ev bahçelerine kazılan 2’şer metrelik çukurlara aktarılan kanalizasyon artıklarını, mahalleli kendi parasıyla vidanjör tutarak temizletiyor. Vidanjörün bir çukuru temizleme maliyetinin 350 lirayı bulduğu belirtiliyor.
YARGIYA İNTİKAL ETTİ
Ali İhsan Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, durumu yargıya taşıdıklarını belirtti. Öztürk, “Koruma bandı uygulaması olduğu için, evlere imar izni verilmedi. Bu bölgedeki evlerin hepsi imar affından yararlandı. 1980’li yıllardan beri bu evlerde yaşanıyor. Su geldi, telefon ve elektrik hizmetleri geldi; ama kanalizasyon hizmeti gelmedi. Gerekçe olarak NATO’ya bağlı havaalanı gösterildi. Havaalanının önünden Çevre Yolu geçiyor. Biz bunu emsal kabul ederek iki yıl önce Belediye vasıtasıyla Eskişehir Askeri Mahkemesi’ne başvurduk. Hâlâ sonuç bekliyoruz” dedi.
YANYANA BİNALARDA
UYGULAMA FARKLI
Muhtar Öztürk, Dağınıkevler Bölgesi’nde bir nizam olmadığına da dikkat çekerek “Bu bölgenin bir kısmı Fatih Mahallesi’nde kalıyor. Fatih Mahallesi’nde bulunan taraf asfaltlı, bizim tarafımızdaki yol mucur kaplı. İki yanyana binanın birinde ruhsat ve her türlü hizmet var; diğerinde kanalizasyon yok. İşin içinden çıkamadık” diye konuştu.
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme