Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Şehir merkezinde yeşilliğe ihtiyaç var

Murat Arısoy 12 Haziran 2013 Çarşamba 03:00:00
  Taksim’deki Gezi Parkı dolayısıyla çıkan olaylar, ikinci haftasını dolduruyor. Zaman zaman hararet artsa da, hakaretten uzak ince mesajlar, eylemcilerin popüler olmasını sağladı. Ancak nereden geldiği belirsiz Molotof kokteylli haydutlar, eylem kırıcılığı rolünü başarıyla yerine getiriyor. Bununla birlikte 15 gündür “sokakta” olan vatandaş, hangi aşamayı geçmeyi başardı, sorgulanması gerek. 11 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi’ne karşı ilk kez bu kadar süren bir eylem dizisiyle karşı karşıyayız. Ama Süleyman Demirel, yıllar önce formülü bulmuştu: Yollar yürümekle aşınmaz.
EYLEMCİLER NE İSTER?
Biz Gezi Parkı’yla uğraşırken adında “Türk” kelimesi bulunan Petrol Yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. Eylemcilerden tık yok.
Asgari ücrete “koskoca” 20 lira zam yapıldı. Eylemcilerin umurunda değil.
Kimine sorarsanız “Biz ağaç için buradayız” diyor, kimine sorarsanız “Biz 11 yıllık baskıya karşı çıkmak için buradayız” ifadelerini kullanıyor.
AİLECEK GİDİLECEK KAÇ PARK VAR?
Konumuz, aslında İstanbul değil. Afyonkarahisar. Kent merkezinde kaç tane park var? Ailecek oturabileceğimiz, sohbet edebileceğimiz, yürüyebileceğimiz, ama para ödemeyeceğimiz kaç alan var?
Akıllara hemen Fuar Alanı, Devlet Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Akarçay, Zafer Kent Ormanı gelecek. Akarçay ile Fuar Alanı yakın sayılabilir, hatta kendisine güvenenler herhangi bir motorlu taşıt kullanmadan da bu iki yere yürüyebilir. Peki ya diğer alanlara araç olmadan nasıl gideceğiz?
Şehir merkezinde, yürüme mesafesinde bir dinlence yerimiz çoğunlukta değil.
Yeşil Park var, gece tedirgin olmadan oturabilene aşk olsun. Köpek dövüşü bile yapıldığı söyleniyor.
İmam-Hatip Lisesi Parkı var, tasarımı güzel; ama küçük.
SALON YIKIP SALON YAPACAĞIZ
Nefes alabileceğimiz birkaç yerden birisi olan Stat, yıkılacak. Yerine “rezidans”lar dikilecek. Oradaki kapalı spor salonu da yıkılacak, eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu yere kapalı spor salonu inşa edilecek.
Peki ya yeşillik nerede?
Mahallelerde parklar var doğru, ancak oraların bir kısmı da bakımsız ya da izbe. İnsan gece gitmeye korkar.
TIR GÖRMEKTEN USANDIK
Bütün bunların dışında en önemli parkımız Anıtpark. Ancak gece ışıklandırmasında sorun olduğu aşikâr. Utku Anıtı’nın bakımsızlığı, özellikle dışarıdan gelen kişileri hayrete düşürüyor. Ayrıca, Afyonkarahisar’ın en önemli parkının önünde üzerinde birtakım yazılar yazan TIR’ları görüyoruz. Zafer Müzesi’nden Karahisar Kalesi’ne bakmak isteyen kişi, TIR’dan başını alamıyor.

Türkçe Olimpiyatı neden yapılmadı?

İki yıldır alışmıştık. Afyonkarahisar’da Türkçe Olimpiyatları ile ilgili etkinlikler düzenlenir, konvoylar oluşturulurdu. Birçok ülkeden gelen çocukların Stat’ta yaptığı gösteriyle de farklı dünyaların da olduğunu görürdük. Birinci sene gördüğüm kalabalığın, ikinci sene katlandığını fark edince, “Herhalde 2013’te Fuar Alanı’na sığmaz vatandaşlar” dedim. Ama bir baktım, 2013’te Afyonkarahisar’da Türkçe Olimpiyatı yapılmadı. Bir kent, uluslararası düzeyde tanınmak için ayağına gelen fırsatı neden böyle kolayca teper, anlamak mümkün değil.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER