• Haberler
  • Genel
  • Şehir Hastanelerinin Yapısı Ve Avantajları Anlatıldı

Şehir Hastanelerinin Yapısı Ve Avantajları Anlatıldı

AFSÜ Sağlık Yönetimi Topluluğunun etkinliğinde, sağlık kurumlarında kamu özel iş birliği bağlamında Şehir Hastaneleri ele alındı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Yeşil Salonda düzenlenen konferansın konuşmacısı, Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Türkmen, şehir hastanelerinin kurulma süreçleri, ilgili mevzuat ve bu sağlık kurumlarındaki kariyer fırsatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hastanelerin kuruluşunda yer seçiminin önemine değinerek sözlerine başlayan Dr. Türkmen, şehir hastanelerinde “meslek, devlet, şirket ve piyasa” kurumsal mantıklarının bir arada bulunduğuna dikkat çekti. Dr. Türkmen, şehir hastanelerinde çoklu kurumsal mantıkların, “sağlık politikaları, sağlık hizmeti sunumuna bakış açıları, bina, demirbaş ve personel yönetimi” konularında çatışma yaşanılsa da otel konseptinde sağlık hizmeti verilmesinin vatandaşlar açısından öneminin altını çizdi. Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının sağlık kuruluşlarının yönetim kadrolarında görev aldığını hatırlatan Dr. Türkmen, bölüm mezunlarının şehir hastaneleri açısından önünün açık olduğunu ve bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konferans, Dr. İbrahim Türkmen’e AFSÜ Sağlık Yönetimi Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Enver Samet Özkal’ın teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Haber

Bakmadan Geçme