Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

7 Eylül 2011 tarihinde Sivas'ın İmranlı ilçesinde şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar'ın annesi Fatma ve babası Mustafa Çınar çiftine misafir olduk. Şehit babası Mustafa Çınar, oğlunun yıllar önce 'Baba eğer bir gün kapının önüne mavi bir araba gelirse sakın feryat etmeyin. Sessizce beni kabrime defnedin.' dediğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Şehit İsmail Çınar, 2011 yılında Sivas’ın İmranlı ilçesinde görev yaparken, meydana gelen trafik kazasında görev yaptığı esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Kaza sonrasında tedavi için hastaneye kaldırılan Çınar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şahadet şerbetini içti. Gazeteniz Kocatepe olarak, Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın annesi Fatma ve babası Mustafa Çınar’a misafir olduk. Şehit İsmail Çınar’ı bir de onlardan dinledik. Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

“LİSE YILLARINDA ASKER OLMAYI İSTEDİ”

Şehit İsmail Çınar’ın annesi Fatma Çınar, sohbet esnasında gözleri dolarak bize İsmail Çınar’ı anlattı. Fatma Çınar; “İsmail küçükken de çok efendi, söz dinleyen bir çocuktu. Çok merhametliydi. Bir şeyle ilgili uyardığım zaman bir daha asla onu yapmazdı.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Lise yıllarına gelene kadar hiç askerlikle ilgili bir konuşmamız olmamıştı. Lise yıllarında ise asker olmayı çok istedi. Her iki sınava girip kazanmasına rağmen o askerliği tercih etti. İki evladımın en büyüğü İsmail’di. Bir de kızımız var.” dedi. 

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

“İLK GÖREV YERİ SİİRT ULUÇAY”

1986 yılında Afyonkarahisar’da doğan Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın babası Mustafa Çınar, oğlunun lise yıllarında asker olmayı çok istediğini belirtti. Çınar; “Oğlum ilk ve ortaokulunu Hacı Hayriye Özsoy’da okudu.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Sonrasında da Afyon Lisesi’ni bitirdi. Spora çok düşkündü. 8-9 yaşlarında güreş sporu ile de ilgilenmeye başladı. Hocası İrfan Erdoğan çok ilgilenmişti kendisi ile. Üniversite sınavına da giren oğlum, iki üniversite kazanmasına rağmen Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’na (JAMYO) gitmeyi çok istedi.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Buradaki eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 2006 yılında mezun oldu. Sonrasında ise ilk görev yeri olan Siirt Uluçay’a gitti. Burada 3 yıl görev yaptı. Sonra Sivas İmranlı Kızıldağ karakoluna tayin oldu. Burada da 2 yıl görev yaptı.” dedi. 

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

“İKİ KEZ KALBİ DURUYOR”

Mustafa Çınar, oğlu İsmail Çınar’ın trafik kazasına müdahale ettiği esnada kaza geçirdiğini belirterek; “Meydana gelen bir trafik kazasına müdahale ettiği esnada ana yoldan içeride toprak yolda olmasına rağmen sürücüsü tarafından kontrolden çıkan bir aracın çarpması sonucu bir komiser ile birlikte yaralandı.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Ağır yaralı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alınıyor. Burada kalbi iki kez duruyor. İkisinde de doktorların müdahalesi ile kalbi tekrar çalışıyor. Üçüncü kez durduğunda ise artık kalbi cevap vermiyor ve şahadet şerbetini içiyor. Vefat ettiğinde daha 15 günlük evliydi. Cümlenin geçmişleri nur içinde yatsın. Şefaatlerine bizleri nail etsin inşallah.” dedi. 

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

“SUBAYLIK SINAVLARINA HAZIRLANACAKTI”

Okul çağlarından itibaren oğlunun çevresi tarafından sevilen bir kişi olduğunu belirten Çınar; “Görevi boyunca da sürekli olarak komutanlarından takdir belgeleri alıyordu. Arkadaşları ve komutanları arasında da sevilen bir isimdi. İki üniversite kazandı. İkisine de gitmedi. Asker olacağım dedi.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

Bir komutanı seni subay olarak görmek istiyorum demiş. İsmail de subaylık imtihanına hazırlanacaktı. Bunlar Allah’ın seçilmiş kulları. Rahmetli izine geldiği zaman derdi ki, ‘Jandarma’nın mavi aracı kapının önüne gelirse hiç feryat etmeyin, bağırıp çağırmayın.’ derdi. ‘Sessizce beni kabrime tevdi edin’ derdi.” dedi. 

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Devlet büyüklerine de teşekkür eden Mustafa Çınar; “Geçtiğimiz günlerde oğlumum ebedi hayata irtihalinin yıl dönümüydü. Oğlum 7 Eylül 2011 tarihinde şehit olmuştu. Yıl dönümünde sağ olsunlar devlet büyüklerimiz bizi yalnız bırakmadı. Valimiz, Jandarma Komutanımız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bizi arayıp halimizi hatırımızı sorarlar. Sağ olsunlar. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimizin, güvenlik güçlerimizin ayaklarına taş değmesin inşallah. Bugün yine şehitlerimiz var. Allah hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Şehidin Hatırası Hâlâ Taptaze

 

Bakmadan Geçme