• Haberler
  • Gündem
  • Şehidimizin adı kütüphanede yaşatılacak – Kocatepe Gazetesi

Şehidimizin adı kütüphanede yaşatılacak – Kocatepe Gazetesi

'Şehit Burak Tatar Kütüphanesi'nin açılışı Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Karahisar Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Afyonkarahisar’da kütüphanesiz okul kalmasın” projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Toplumsal Hizmet Kulübü ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği işbirliği ile 6 şehit ve 1 gönüllü adına hazırlanan, 𔄟 Gönül Kütüphaneleri”nden biri olan kütüphaneye Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev şehidi [&hellip]

‘Şehit Burak Tatar Kütüphanesi’nin açılışı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Karahisar Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Afyonkarahisar’da kütüphanesiz okul kalmasın” projesi kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Toplumsal Hizmet Kulübü ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği işbirliği ile 6 şehit ve 1 gönüllü adına hazırlanan, “7 Gönül Kütüphaneleri”nden biri olan kütüphaneye Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev şehidi olan UMKE görevlisi Şehit Burak Tatar’ın adı verildi.
“KİTABI ELİMİZDEN DÜŞÜRMEMİZ GEREK”
Ataköy Ortaokulu ve Ataköy İmam Hatip Ortaokulunun birlikte faydalanabileceği bir şekilde hazırlanan “Şehit Burak Tatar Kütüphanesi”nin açılışında konuşan Vali Tutulmaz, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Kitap ve Kütüphane konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Vali Tutulmaz, “Güzel bir etkinlik gerçekten. Kitap ve kütüphane her ortamda bunları ifade etmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kitabı elimizden düşürmememiz gerektiğini söylemeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda belli bir aşamaya geldiğimizi geçen hafta içerisinde, 10 gün boyunca devam eden Kitap Fuarı sürecinde de gördük. İlk gün biraz olup olmayacağı veya ne şekilde olacağı yönünde herhalde Afyonkarahisar halkımızda bir tereddüt vardı ama ikinci günden itibaren fuarı tıklım tıklım doldurdular. Güzel bir organizasyon oldu. Gerek çalışanlar açısından gerek katılımcılar arasında ve en önemlisi de halkımız açısından güzel bir organizasyon oldu. Kitaplarla iç içe olundu. 50 – 60 bin dolayında öğrencimiz bizzat fuara katıldı. Bu güzel bir durum yani o kadar kitabı bir arada bir yavrumuzun, gencimizin görmesi bizim açımızdan büyük bir kazanım” dedi.
“TOPYEKÜN KİTAP
SEFERBERLİĞ İÇERİSİNDE OLMAMIZ
GEREKİYOR”
Kitap okumadan akademik alanda ve çalışma hayatında başarılı olunamayacağını vurgulayan Vali Tutulmaz okumanın gerekliliğini anlatarak, “Okumamız gerekiyor. Bu okumanın davranış haline geldiği yerlerde buralar, okullar. Yani okullarımıza, öğretmenlerimize sivil toplum kuruluşları, gönüllü kuruluşlar, gönüllü kişiler tarafından bu konuda destek verilerek öğretmenlerimizin bu konuda motive olması gerekiyor. Öğretmenlerimizin motive olmadan çocuklarımızı motive edemeyeceğimizi açıkça ifade etmek isterim. Anne babayı motive etmemiz gerekiyor. Anne baba kitap okumadan çocuğun kitap okumasında sıkıntı yaşayacağımızı görüyoruz. Topyekûn bir kitap seferberliği içerisinde olmamız gerekiyor. Aile düzeyinde, okul düzeyinde, toplumun genel düzeyinde bunu sağlarsak hem tek tek bireylerin akademik başarısını elde etmiş oluruz hem ilimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine uzun vadede katkı sağlarız hem de uzun vadede ülkemizin gelişmesine katkı sağlarız” ifadelerini kullandı.
“YENİ ŞEYLER
YAPABİLMEK İÇİN DÜŞÜNEN KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR”
“Kitap okumadan hayal kurulamaz, hayal kurmadan yaratıcı yeni şeyler yapılamaz” diyen Vali Tutulmaz, “Kitap okumadan kurulan hayaller ancak taklit olur, tekrar olur, tekrarı tekrar etmiş oluruz. Sadece ona bir makyaj yaparak yeniden sunmaya çalışırız. Bundan da bir sonuç alamayacağımız ortadadır. Yeni şeyler yapmamız lazım. Yeni şeyler bulabilmemiz, yeni şeyler yapabilmeniz için de düşünen kişilere ihtiyaç var. Düşünmeden yeni bir şeyin bulunması mümkün değil. Düşünebilmenin yolu da okumaktan geçiyor. Okumadan her şeyi bildiğimizi zannediyoruz. Her şeye vakıf olduğumuzu zannediyoruz. Ancak gerçekle karşı karşıya geldiğimizde öyle olmadığını görüyoruz. Tabii bu kütüphanenin bir görev şehidi kardeşimiz adına yapılıyor olmasının da ayrı bir anlamı var. Çünkü can kurtarmak üzere, insanlara sağlık hizmeti vermek üzere görev başında olan bir kardeşimiz hain terör örgütü tarafından şehit edildi. Onun adına bu hizmetin devam etmesi de önemli. İnşallah her okunan kitaptan onun ruhuna iyi bir şekilde güzel duygular gidecektir. Ruhu şad olsun diyorum. Bu kütüphaneden de bütün öğrencilerimizin verimli bir şekilde faydalanmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme