Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel, memleketi Afyonkarahisar'da dualarla son yolculuğuna uğurlandı   Suriye'nin Elbab şehir merkezi Halep Kavşağı'nda, el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği sırada, patlayıcının infilak etmesi sonucu, Dazkırı İlçesi Aşağıyenice Köyü nüfusuna kayıtlı Jandama Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel şehit düştü. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında görevli olan şehit Süleyman [&hellip]

Suriye’de şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel, memleketi Afyonkarahisar’da dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin Elbab şehir merkezi Halep Kavşağı’nda, el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği sırada, patlayıcının infilak etmesi sonucu, Dazkırı İlçesi Aşağıyenice Köyü nüfusuna kayıtlı Jandama Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel şehit düştü. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında görevli olan şehit Süleyman Demirel Suriye’de patlayıcı imhasında görevlendirildiği, 24 yıldır askerlik görevini yürüttüğü ve 42 yaşında olduğu belirtildi. Hemşire Nuriye Demirel ile evli olan şehit Süleyman Demirel’in 17 yaşında Elif Ezgi ile 12 yaşında Rabia Rüya adında 2 kız çocuğu bulunuyordu.
Denizli Çardak Havalimanı’na getirilen Şehit Sülayman Demirel’in naaşı buradan karayolu ile Dazkırı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 5 Şubat 2021, Cuma günü sabah saatlerinde şehidin naaşı askeri manga eşliğinde morgdan alınarak Aşağıyenice Köyü’nde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidiN naaşı cenaze namazının kılınacağı alana götürüldü.
“NE YAPSAK SİZLERİN
HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”
Erken saatlerde ilçeye giden Vali Gökmen Çiçek, şehidin ailesini ziyaret etti. Vali Çiçek baba Mehmet Demirel ile şehidin ailesine taziyelerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Şehit Süleyman Demirel’in ailesini telefonla arayarak acılarını paylaştı, baş sağlığı diledi. Bakan Soylu, “Ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz” dedi. Şehit babası Mehmet Demirel’de Bakan Soylu’ya teşekkür ederek, “Sizin de başınız sağ olsun Bakanım” dedi.
DUALARLA DEFNEDİLDİ
Şehit Jandama Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel için Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı, ardından helallik alındı. Cenaze namazı sonrası Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy ve vatandaşlar tarafından omuzlara alınan şehidiN naaşı defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü.
AİLEYE TÜRK BAYRAĞI TESLİM EDİLDİ
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde defnedilen şehidin ailesine Vali Gökmen Çiçek ile İçişleri Bakanı Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Gökmen Çiçek ve Bakan Yardımcısı Vali Ersoy, tören süresince şehidin ailesiyle yakından ilgilenerek, baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Şehit Jandama Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel için düzenlenen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, askeri ve mülki erkan, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme