Şehidimiz dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi’nde askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı   Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde, askeri tırın çırçır fabrikasının duvarına çarpması sonucu Sinanpaşa İlçesi Bulca Köyü nüfusuna kayıtlı Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, kahraman silah arkadaşı Uzman Çavuş Halit Altun ile birlikte şehit düştü. Ulaştırma [&hellip]

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde, askeri tırın çırçır fabrikasının duvarına çarpması sonucu Sinanpaşa İlçesi Bulca Köyü nüfusuna kayıtlı Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, kahraman silah arkadaşı Uzman Çavuş Halit Altun ile birlikte şehit düştü. Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, Hatay Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından, memleketi Afyonkarahisar’a getirildi.
Askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirilen şehidimizin naaşı Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneram Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehidimizin ailesi ve askeri erkan tarafından karşılandı.
BABA OCAĞINDA HELALLİK ALINDI
Şehit Yatkak’ın cenazesi, konvoyla Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Bulca Köyü’ne götürüldü. Baba ocağına son kez getirilen ve helallik alınan şehidimizin Türk Bayrağına sarılı naaşı daha sonra askeri konvoyla cenaze namazının kılınacağı köy meydanına götürüldü.
Burada öncelikle şehidimizin öz geçmişi okundu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak için dualar edildi, helallik alındı.
“ACINIZ ACIMIZ
24 SAAT EMRİNİZDEYİZ”
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Aziz Şehidimizin babası Hayreddin Yatkak’a Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Çiçek, baba Hayreddin Yatkak’a, “Acınız acımız. 24 saat sizlerin emrindeyiz. Rabbim cennetinde kavuştursun.” dedi.
Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak için düzenlenen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz askeri ve mülki erkân, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme