'Sefa için değil, vebal için buradayım'

Eskişehir’in eski valisi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Çalışıcı, 'Afyonlu bir hemşehrimiz Ankara’ya gittiğinde kendini yalnız hissetse, Afyon’un vekili yok demektir' dedi Eskişehir’in eski valisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, seçim çalışmaları kapsamında gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Afyonkarahisar için göreve hazır olduğunu söyleyen [&hellip]

“Sefa için değil, vebal için buradayım”

Eskişehir’in eski valisi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Çalışıcı, “Afyonlu bir hemşehrimiz Ankara’ya gittiğinde kendini yalnız hissetse, Afyon’un vekili yok demektir” dedi

Eskişehir’in eski valisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, seçim çalışmaları kapsamında gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Afyonkarahisar için göreve hazır olduğunu söyleyen Çalışıcı, bu bağlamda yerel aktörlere de “ağabeylik” yapableceğini söyledi. Çalışıcı, “Siyasete girmeyi talep yoksa pek düşünmüyordum. MHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Camgöz, ‘Sayın Valim, bu Afyon kenti seni bir ana gibi emzirdi, ana gibi büyüttü, yedirdi, içirdi. Ama siz bu bilgi birikiminizi hep ülkemizin başka kentlerinde kullandınız. Afyon’a olan borcunuzu ödemediniz’ dedi. Bu söz beni çok etkiledi. Gönlümüz her zaman memleketimizden yana. Siyasete bu şekilde başlamış olduk” dedi.
“Yol göstermek isterim”
Birlikte çalışmanın olumlu sonuçlar getireceğinin altını çizen Çalışıcı, “Afyon’a kendimi kabul ettirebilirsem Afyon’a ağabeylik etmek isterim. Yol göstermek isterim. Kavga-dövüş siyaset değil. Bunlar siyasi haya-tımızdan çıkmalı. Seçimlerden sonra Afyon’u ve ülkemizi düşünmeliyiz. Afyonkarahisar, bir insan gibi. Mazisi var, hali var, atisi var. Sevgili hemşehrilemizi bize vekalet verirse Afyonkarahisar gündeminde tutacağım bu konuyu. Afyonkarahisar’ın geleceğini senaryolaştırmamız gerekiyor. Hatta bunu similasyon halinde de göstermemiz gerekiyor. Eskişehir’de mahalli aktörler arasında koordinasyon kurmaya çalıştık. Sıkıntılar yaşandı, sorunlar çıktı, iyi bir diplomasi izleyerek o sıkıntıları aşmaya başladık” ifadelerini kullandı.
Sefa değil vebal makamı
Milletvekili ve valilik makamlarının önemli ve sorumluluk getiren makamlar olduğunun altını çizen Çalışıcı, “Bu makamları sefa makamı kabul edenler için sorun yok. O makamın keyfini sürersiniz. Bu makamlar, Hazreti Ömer gibi düşünüyorsanız bir vebaldir, sorumluluktur. Onun yükünü hissediyorum, hem bu dünyada, hem öbür dünyada bu emanetin çok büyük bir sorumluluğu var. Mehmet Akif’in Safahat’inde de Hz. Ömer’in devlet anlayışını anlatan bir şiir vardır. Eskişehir Valiliğim sırasında 20 bin eve girdiğimi, ziyaret ettiğimi tahmin ediyorum. Mesai saatleri bittiğinde Eskişehir’in varoş tabir edilen yerlerini ziyaret eder, makama gel-meye gücü olmayan ya da gelmekten çekinen vatandaşlarımızı ziyaret ederdim. Bir Afyonlu hemşehrimiz, Ankara’ya gittiğinde kendini yalnız ve çaresiz hissediyorsa, Afyon’un vekili yok demektir. Kendini karşılayan birisi yoksa, Afyon’un vekili yoktur. Ben Eskişehir’de bunu yaptım. Hemşehrilerimizle ben olayım olmayayım ilgilenildi, sorunları çözülmeye çalışıldı” diye konuştu.
Stratejik bir plan yok
Afyonkarahisar’ın stratejik bir hedefinin bulunması gerektiğine dikkat çeken Çalışıcı, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’ın sorunlarını Türkiye’nin sorunlarından ayırmak mümkün değil. Ben Afyonkarahisar’da en büyük eksikliğin stratejik bir plan olmayışı olarak görüyorum. Stratejik plan ne demektir? Stratejik hedef, ana hedef demektir. Ara hedefler de bulunmaktadır. Ana hedefiniz olur, ara he-deflere ulaşa ulaşa ana hedeflere varırsınız. Ana hedef, Afyonumuzu sosyal, kültürel, sportif, tarihsel, turistik açıdan Türkiye’nin en büyük kentlerinden biri yapmaktır. Afyonkarahisar’ı yöneten aktörlerin tümü hepsi bunun etrafında kilitlenmeli. Bunun için Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, milletvekilleri bütün hepsi buna öncülük etmeli. Bazı iller 2023 için bir stratejik bir hedef koyuyorlar, mesela Eskişehir böyle bir hedef koydu kendine. Hayal etmezseniz gerçekleştiremezsiniz. Halka sormak yetmez, bunu halk yapacak değil. Halkın görüşleri alınır, ama bunu siz yapacaksınız. Siz planlama yapmazsanız, kaynakları iyi bir şekilde kullanamazsınız.”
Termal zenginlik, kimliğe dönüşmeli
Afyonkarahisar, potansiyel olarak Eskişehir’den daha güçlü yanlarının olduğunu belirten MHP Afyonkarahisar Aday Adayı Kadir Çalışıcı, özellikle termal konusunun üzerinde durdu. Termal özelliğin Afyonkarahisar’ın kimliği haline getirilebileceğini vurgulayan Çalışıcı, “Afyonkarahisar’ın Eskişehir’e göre çok büyük avantajları da var. Biz hamam kültüründen başlayarak termal konuda zenginliğimiz var. Afyonkarahisar, Teşvik Kanunu’ndan yararlanmadan önce 3 otel, büyük turistik yapı vardı. Teşvik Yasası’nın ardından bir buçuk otel daha yapıldı. Biri tam, biri da yapılıyor. Ona da teşekkür ediyoruz. Bizim bu termal kimliğimizi sağlık ve kültür turizmine dönüştürmemiz gerekiyor. Bunları Afyonun kimliği haline getirmemiz gerekiyor. Biz karayolları ve tren yollarında kavşağız. Ama karayolu Afyonkarahisar’ın çevresinden geçerse Afyonkarahisar için büyük kayıp olur. Havaalanı meselesinde de tartışma yaşandı. Afyon’un havaalanı Afyon’da olmalı. Bunu ilgililerden sormak istiyorum. Afyon’da mevcut bir havaalanı var, bunu biliyoruz. Standardı çok yüksek bir havaalanı. Niçin hâlâ Altıntaş deniyor, anlamıyorum. Burada bir kaynak israfı da yapmayacaksınız. Afyon’da havaalanı yapmanın çok daha doğru olduğunu düşünüyorum.” dedi.
“MHP’ye ihtiyaç var”
Siyasi gündemi de değerlendiren Kadir Çalışıcı, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte bölünmenin tartışılır hale geldiğini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:
“MHP’de ciddi bir hareketliliğin olduğunu herkes görüyor. Şu bir gerçek, MHP’ye bir teveccühün olduğu açık. Benim Afyonkarahisar’dan beklentim hayır dualar. Onların sevgisi, benim görev yaptığım her yerde beni buldu. Hangi ilde olursam olayım, bana geldiler ve beni yalnız bırakmadılar. Afyonlu hemşehrilemizi bize teveccüh gösterirler mi göstermezler mi, bilemem. Hemşehrilerimiz çok merttir. Destekliyoruz deyip de sandıkta başka bir şey yapmazlar. Analarının sütü kadar temiz oylarını milletimizin birliğine ve dirliğine devletimizin bekasına vereceklerdir. Son zamanlarda devletimizin bölünmesi tartışılır hale geldi. Bunun kendisi çok acı. Bunlar bizi kahrediyor. Neredeyse Mondros Mütakeresi’nin yapıldığı yerlere dönmüş gibiyiz. Bunu engellemek için MHP’ye çok ihtiyaç var diye düşünüyorum. Ben aday olayım, olmayayım, şahsi konu değil bu. İnşallah Afyonkarahisarlı hemşehrilemizin beklentilerini biz yerine getirebiliriz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme