Seda Akgül Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Seda Akgül Kimdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Seda Akgül Kimdir? Kaç Yaşında? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Bir dönemin fenomen olan evlilik programı Kısmetse Olur’ programı ile tanınan Seda Akgül, verdiği kilolar sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımları ile gündemden düşmüyor. Peki, Seda Akgün Kimdir? İşte detaylar.

SEDA AKGÜL KİMDİR?

1971 (52) yılında Ankara’da doğan Seda Akgül, lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümünden mezun oldu. Daha sonra Brüksel İsveç Üniversitesi’nden burslu olarak Avrupa Birliği Gazeteciliği bölümünü tamamladı.

Meslek hayatına TRT sınavlarını kazanarak, Ana haber spikerliği ile başlayan Akgül, TV8’in kuruluş yıllarında görev almıştır. Kendisinin hazırlayıp sunduğu ‘Avrupa Birliği’ne Doğru’ ve ‘Savaş Bağdat Yolunda’ gibi dış politika programlarıyla tanınan Akgül, . OECD ve IMF’nin uluslararası toplantılarında da iki dilde sunuculuk yapmıştır. TÜRSAB, Allianz, ECA ve THY gibi önemli kuruluşların toplantılarında da iki dilde sunuculuk yapmıştır. Akademik anlamda da çalışmalar yapan Seda Akgül, 2004 – 2007 yılları arasında Işık Üniversitesi’nde akademisyenlik yaparak, İngilizce Medya dersleri vermiştir. TV8’de  “Erken Baskı” isimli programı hazırlayıp sunan Akgül, 2012’de Star TV’ye geçerek sabah haber kuşağı programı sunmuştur. 2014 yılında Star TV’den  ayrılan Akgül, Kanal D’de reality show sunmuştur.  2016 yılında Avram Habib ile hayatını birleştiren ünlü, 2016 yılında eşinden ayrılmıştır. Kanal D’de yayınlanan Kısmetse Olur programı ile milyonlara ismini duyurmuş olan Akgül, şuanda sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar ile konuşulmaktadır.

Bakmadan Geçme