• Haberler
  • Genel
  • Seçimler, bayram havasında geçti – Kocatepe Gazetesi

Seçimler, bayram havasında geçti – Kocatepe Gazetesi

Milletvekilliği mazbatasını alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bir nezaket ziyaretinde bulundu Ziyaret sırasında konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, seçimler esnasında, gerek Valiliğin, gerek Emniyet teşkilatının, gerekse Jandarma Komutanlığının fedakarane bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek herkese teşekkür etti. Bakan Eroğlu 'Afyonkarahisar'da demokrasi örneği yaşanmıştır. Bu nedenle Valimize, Belediye Başkanımıza, Emniyet [&hellip]

Seçimler, bayram havasında geçti

Milletvekilliği mazbatasını alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulundu

Ziyaret sırasında konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, seçimler esnasında, gerek Valiliğin, gerek Emniyet teşkilatının, gerekse Jandarma Komutanlığının fedakarane bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek herkese teşekkür etti. Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’da demokrasi örneği yaşanmıştır. Bu nedenle Valimize, Belediye Başkanımıza, Emniyet teşkilatımıza ve Jandarma Komutanlığımıza bir teşekkür ziyareti gerçekleştireceğiz. Seçim yasaklarına ve mevzuata uyulması gerekiyordu ve uyduk. Herkes rahatça propagandasını yaptı. Seçimler bayram havasında geçti. Vatandaşımız tercihini yapmıştır ve bu tercih başımızın üstündedir. Hizmet boynumuzun borcudur. Hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. 74 milyonu kucaklayacağız” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, genel seçimler sürecinde siyasi parti temsilcilerinin rahat ve güven içinde seçim propagandalarını yapmalarını ve seçmenin rahat ve huzurlu bir ortamda oylarını kullanmalarını sağlayan başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm yöneticilere, Emniyet teşkilatına, Jandarma teşkilatına ve seçim kurulu başkanlığına teşekkür etti.
“Afyon’un iftiharı”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’ın ve Ülkemizin medarı iftiharı olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu konuşmasında; “Kendileri Afyonumuzun medarı iftiharı, Ülkemizin bakanıdır. Ancak Afyon’un dağına taşına, köyüne, ilçesine, il merkezinde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bir çok hizmetlere imza atmış bir siyasetçimizdir. Seçim süreci boyunca çok şükür hiçbir sorun olmadı. Afyon merkezinde, beldelerinde, ilçelerinde, köylerinde bütün siyasi partilerin adayları rahatça gezip propagandalarını yaptılar. Vatandaşlarda, herhangi bir baskı, tehdit, şahtaj gibi zorlayıcı bir unsur olmadan oylarını kullandılar. Bu konuda Sayın Bakanımızın büyük desteğini gördük. Seçim mevzuatına harfiyen uyarak bizleri de çok rahatlattılar. Sayın Bakanımızın şahsında, tüm siyasetçilerimizi, siyasi parti temsilcilerine ve tedbir alan güvenlik güçlerimize, seçim kurulu üyelerine, sandık görevlilerine ve Afyonkarahisar’lılara teşekkür ediyorum. Çok güzel bir seçim süreci geçirdik.”dedi.
Seçim, bir nimet
Seçimlerin demokrasinin en büyük sınavı olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Seçim olmazsa bir ülkede demokrasiden, insan haklarından, hiçbir şeyden bahsedilemez. En büyük nimet seçimdir. Vatandaşlar eğer siyasi bir kadro ve ekibi beğeniyorsa, çalışmalarından icraatlarından memnunlarsa o parti lehine oy kullanırlar ve başımızda sizi görmek istiyoruz derler. Beğenmiyorlarsa değiştirme hakkına sahiptirler. Bu çok güzel bir haktır.” diye konuştu.
Vali, kendilerine her konuda büyük destek veren Bakan Eroğlu’na teşekkür ederek, nazik ziyaretlerinden dolayı onur ve mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

“Hanımlar Pazarı”

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’daki eski yapı ve çarşıların da restore edilmesi halinde etkileyici bir görüntünün ortaya çıkacağını kaydetti. Eroğlu, restore edilecek yerleri sayarken kentte kaba tabirle Karılar Pazarı olarak bilinen bölgeden “Hanımlar Pazarı” olarak bahsetti. Karı kelimesinin kullanılmaması gerektiğini kay-deden Eroğlu, “hanım” sözcüğünün daha uygun olacağının altını çizdi.

Eroğlu’ndan bir “sağlık” anısı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, Afyonkarahisar’da haşhaşlı lokum üretildiğini hatırlatması üzerine Bakan Eroğlu, haşhaş ezmesinin kolestrole iyi geldiğini vurguladı. Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü iken yaşadığı bir hatırayı da şöyle anlattı:
“İstanbul’da Başbakanımız Büyükşehir Belediye Başkanı’yken bir açılış merasiminde bir vatandaş yanıma geldi. Hocam, sayenizde eşim bel ağrılarından kurtuldu, dedi. Ben de ‘Ben hekim değilim, su profesörüyüm’ deyince vatantaş, ‘Hocam, sizi biliyorum. Ama İstanbul’da daha önce su yoktu, eşim 5’inci kata su taşırken bel fıtığı oldu. Şimdi su geldi, su taşıma derdi kalmadı. Eşim bel ağrılarından kurtuldu.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme