• Haberler
  • Genel
  • 'Seçimden önce gönülleri kazandık' – Kocatepe Gazetesi

'Seçimden önce gönülleri kazandık' – Kocatepe Gazetesi

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, ilçede gönüllere hitap ederek seçimi kazandıklarını söyledi. Üçer, Maliye Teşkilatı'nda çalışırken, Afyonkarahisar'da Bayatlılar'ın hemen hemen tüm işlerinde yardımcı olduğunu belirtti Siyasete, 2004 yılındaki yerel seçimlerle atılan, iki yerel seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İl Genel Meclisi Üyeliği'ni yürüten Kadir Üçer, 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanı adayı oldu [&hellip]

“Seçimden önce gönülleri kazandık”

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, ilçede gönüllere hitap ederek seçimi kazandıklarını söyledi. Üçer, Maliye Teşkilatı’nda çalışırken, Afyonkarahisar’da Bayatlılar’ın hemen hemen tüm işlerinde yardımcı olduğunu belirtti

Siyasete, 2004 yılındaki yerel seçimlerle atılan, iki yerel seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İl Genel Meclisi Üyeliği’ni yürüten Kadir Üçer, 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı adayı oldu ve kazandı. İlçede “Kadir Abi” olarak bilinen Üçer, seçimi kazandığında mütevazi bir kutlama yaptı. Bayatlılar için en güzel hizmeti yapmak için Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu anlatan Kadir Üçer, vatandaşın sevgisinin kısa zamanda kazanılamayacağını söyledi.
“BAYATLILARIN
YANINDA OLDUM”
Bayat’ta gönülleri kazanmaya çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kadir Üçer, “Ben 26 yıl Maliye’nin Teftiş Kurulu’nda görev yaptım. Orada ben her gün gelen Bayatlıların işi ile ilgilendim. Her işlerine koşturdum. Bayatlılar geldi hep bizi buldu. Bu çalışmanın ürünleri bizi iki dönem AK Partide İl Genel Meclisi üyesi seçti, bugün de Belediye’ye getirdi. 1 günde, 5 ayda insanların gönlünü kazanmak mümkün değil. Ben hep söylüyorum. İlçenize, beldenize, ilinize çağ atlatırsınız ama insanların gönlünü kazanamazsanız, gerçekten kazanmış olmazsınız. Biz burada insanların gönüllerini kazandık. Bize oy verene de vermeyene de defalarca teşekkür ediyorum. Olmayacağımız, düşünmediğimiz makama bizi getirdiler” dedi.
TEPKİ, 3 YIL
ÖNCESİNDEN BELLİYDİ
Bağımsız olarak da seçimleri girebileceklerini, ancak parti gücüyle girmenin daha iyi olacağını düşündüklerini söyleyen Üçer, “Bağımsız olsaydık ona göre çalışırdık, arkamızda parti olsun istedik. AK Parti’de 3 yıl önce kongre oldu. Kongrenin olduğu günden itibaren burada sıkıntı var. Tepki partiye değil, kişilere idi. Bunu dile getirdik. Bir insanın arkasından yürüdük. Kimseye sormadılar, danışmadılar. Halkın istemediği kişileri ilçe başkanı yaparsan, tepki olur. Teşkilat çok ciddi hatalar yaptı. Görevden aldıkları ilçe başkanı da MHP’den İl Genel Meclisi üyesi oldu. MHP, tarihinde buradan İGM üyesi çıkaramamıştı. Orman ve Su İşleri Bakanım’dan, Başbakanım’dan, Burhanettin Çoban’dan Allah razı olsun. Ama İl Başkanı bize destek vermedi” diye konuştu.
“HER PARTİDEN OY ALDIK”
Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçiş sürecinde, merkez sağ partilere oy veren vatandaşların ilk kez CHP’ye yöneldiğini hatırlatan Üçer, “Vatandaş dedi ki şahsını çok seviyorum; ama sol partiye hiç oy vermedim. Bunu diyenlerin bile oyunu aldım. Onlarla birebir konuştuk. Biz bu farkı kapattık. Bayat’ı ve bizi seven insanlarla farkı kapattık. Biz burada kendi çalışmalarımızı kendimizi sürdürdük. Sayın CHP İl Başkanımız geldi, teşekkür etti bize. Bu teklifi de geri çevirmedik. Beni isteyenler daha fazlaydı. MHP’den daha önceden bize teklif gelmişti. Birleşip karma yapacaktık, ama farklı bir aday oldu. CHP’den teklif geldi, MHP’den de oy veren arkadaşlarımız olmuştur. Biz her partiden oy aldık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

İktidar hata yaptı; halk mesajı verdi

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer,
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçede
aday konusunda hata yaptığını belirtti

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, AK Parti’den ayrılıp CHP’ye geçişinin nedenini anlattı. Üçer, AK Parti İl Başkanlığı’nın ilçedeki sese kulak vermediğini savunarak “Biz belirleriz, siz seçersiniz” anlayışının kabul görmediğini söyledi. Üçer, “2003 yılının sonunda Maliye’de çalıştığım görevden emekli oldum. 2004 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi ikinci sıra adayı olarak seçime girdik ve kazandık. 2009 yılında tekrar ikinci sıradan aday olarak 2014 yılına kadar da bu göreve devam ettim. Hep ikiye attılar, zorlasın diye, kazansın diye. 2014 yılında Bayat’tan bir tane İl Genel Meclisi üyesi var. Burada Kadir Üçer’in gücü var. 2014 yerel seçimler döneminde biz sayın il başkanımıza gittik. 10 kişilik bir heyetle dedik ki Başkanım Bayat’ta sıkıntı var. Biz Abdullah Ertekin’i değiştirelim. İl Başkanımız tamam dedi. Bu laf kaldı orada. Sayın İl Başkanı şimdi bir şeyler söylüyor. 10 tane adam gelmiş yanınıza, bir çay vermez mi insan? İnsandır bu. Bayat halkı sana durumu arz etmiş. Kolonyan da mı yok? O zaman Abdullah Ertekin’den yana tavır koyduğunu hissettik” dedi.
EROL BULUT OLSAYDI…
Dönemdeki mevcut belediye başkanı yerine, yeni isimlerin gündeme gelmesi gerektiğini arkadaşlarına da anlattığını belirten Üçer, “Müracaatın son günü Bayat’tan aday olmak isteyenler olsun dedik. Ben müracaatın son günü müracaat ettim. Müracaatı böyle yaptık. Bizden sonra Erol Bulut da başvurdu. Bir aday bulunamazken AK Parti’den 3 aday adayı olduk. Sonuçta bizim haklılığımız ortaya çıktı. Abdullah Ertekin’le yola devam dediler. Burada bir tepki var. Bu tepki Başbakanımıza ya da Bakanımıza değil. İl ve ilçede verilen yanlış kararlara tepki vardı. Bu süreçte hızlı hareket etmek lazım. Beni aday yapmasalar bile Erol Bey’i yapsalar, ben yine kabul edecektim” diye konuştu.
VATANDAŞTAN
TAM DESTEK
Bayat’taki diğer siyasi partilerin bir adayda birleşip güçlü olarak seçimlere girmek istediğini, ancak sonra bu durumun değiştiğini aktaran Üçer, şöyle devam etti:
“CHP ve MHP’li arkadaşlar benimle görüştü. AK Parti’nin karşısına tek adayla çıkmayı düşündüler. Siyasette her şey hızlı gelişiyor. MHP bir aday buldu, CHP ise bize geldi. Ne diyorsunuz dediler. Ben tek başıma karar veremem dedim. Burada CHP’den aday olmamız halinde destek verirse halk, oluruz dedik. Halk, bizim meselemiz parti değil, İl Başkanı’nın aday konusunda bizi dinlememesi, dedi. Halk Bayat’ı yönetecek kişiyi biz seçeriz dedi. Bu tepki bize karşı teveccühe dönüştü.” (Kocatepe Haber Merkezi)

30 Mart’tan sonra “ilk”ler uygulandı

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, seçimi kazandıktan sonra “ilk”leri uygulamaya başladıklarını vurguladı

30 Mart yerel seçimlerinde Bayat Belediye Başkanı seçimen Kadir Üçer, göreve hızlı başladı. Birçok yeni uygulamaya imza atan Üçer, pazar alışverişi yapanlar için ücretsiz servis başlatmasıyla da dikkat çekti.
GÖSTERİŞLİ KUTLAMA YAPILMADI
Seçimden hemen sonra itirazlarla karşılaştığını belirten Üçer, “Seçimi kazandıktan sonra iki gün itiraz etti arkadaşlar. Özellikle de 1004 numaralı sandığa itiraz ettiler. Bizim oyumuz, o itirazın ardından bir adet arttı; Demokrat Parti’nin de oyu bir adet arttı. Salı günü akşam 17.30’da ben mazbatayı aldım. Arkadaşlarımız davul zurnaları, havai fişekleri hazırlmışlar. Ben ne konvoy yaptırdım; ne de havai fişek attırdım. Sadece parti binasından yürüyüp geri binasına gittik. Biz kaybeden olsaydık, bize en ufak kelime bile hakaret gelirdi” dedi.
PAZAR İÇİN ÖZEL SERVİS
Belediye mührünü Belediye Yazıişleri Müdürü’nden aldığını hatırlatan Üçer, “Kurban kestirdim. Belediye mührünü de Yazı İşler Müdürü’nden aldım. Bir de söylendi ki Abdullah Ertekin, teslim töreninden yarım saat sonra buralarda oturmuş. 1907 yılında kurulan Bayat Belediyesi için bugüne kadar mevlüt okutulmamış. Ben iki camide Bayat’ta emeği geçenlerin ve ölenlerin ruhu için, kalanların selameti için mevlüt okuttuk. Akşam etli pilav şöleni yaptık, halka dağıttık. Pazarımızı da canlı olarak duayla açtık. Ondan sonra da yağmur duası yaptık. Dışarıdan gelenler burada AK Parti mi kazandı demiş. Burası Afyon değil, ama uzak semtler var. Bir araç tahsis ettik, pazar servisi koyduk. Yaşlı, kadın, çocuk, çoluk pazar servisini kullanabiliyor. 10 günde ilkleri yaptık. Vatandaş, çok bir şey istemiyor, ama çöpleri alınsın diyor. 20 tane hoparlör siparişi de verdik. İlanlar daha çok duyulacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

BORÇ YÜKÜ AĞIR
Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, Belediye’nin borcunun ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Üçer, “Bir listede 186 bin lira borç var. İller Bankası’na, Kalkınma Ajansı’na, sigortaya, Emekli Sandığı’na borç var. Bir de ödenmeyen vergileri düşündüğümüzde borç 5 trilyon 500 milyarı buluyor. Gelirimiz 1 yıllık ortalama vergilerden 400 milyar, İller Bankası payları da var. Belediyelerin kapanması, büyükşehirlerin kurulmasından sonra belediye payları artırıldı. Gelen paralardan uncuların alacağı vardı. Minibüsçülerin de borçları vardı. İşçilerin 5 aylık ikramiyesi varmış, onları ödedik. Bir trilyon 100 milyar daha kredi talep edeceğiz” dedi.

DERBENT, MAHALLE OLACAK
Borç yükünü hafifletmek için farklı yöntemlere başvuracağını aktaran Üçer, “Bir şirketimiz var. Fırın var. Haftada 3 buçuk milyar oradan zarar ediyoruz. Ayda 15 bin civarında zararım orada. Bunu takip ediyorum. Para kazanmayı bırak, halka hizmet olsun. Ama böyle de hizmet olmaz. Minibüslerin de borcu var. Önümüzdeki günlerde minibüsçülerle toplantı yapıp fiyatı ayarlayacağız. Her saat minibüs dolmuyor. 2 saatte bir olarak düzenleyeceğiz. Minibüslerden en azından zarar ettirmeyelim. Nüfusun artması için, elimizin güçlenmesi için Derbent Köyü’nü Bayat’a mahalle yapacağız. Altyapı çalışmaları sürdü. Oradaki nüfustan dolayı da bize ek gelir sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme