Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçim yardımları için bir öneri

Murat Arısoy 11 Nisan 2015 Cumartesi 03:00:00
  Siyasi Partiler Kanunu çerçevesinde seçim için devlet yardımı almaya hak kazanan partiler, AK Parti, CHP ve MHP. Hazine bu 3 partiye toplam 531 milyon lira yardım yapacak. Anadolu Ajansı’nın Şubat ayında geçtiği habere göre toplamda AK Parti 297 milyon 980 bin 95 lira, CHP 155 milyon 345 bin 804 lira, MHP ise 77 milyon 777 bin 715 lira Hazine yardımı alacak.
Hazine yardımları, daha çok flamalar, seçim şarkıları, reklamlar, konserler için kullanılacak.
Aslına bakarsanız, Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi gerektiğini, bu yardımların artık “demokrasiyi korumak” yerine, “güçlü partileri korumak” hâline döndüğünü düşünüyorum. Bu bağlamda partilere aktarılan Hazine yardımlarının büyük haksızlıklara yol açtığını da ilave edeyim.
AK Parti, iktidarda. Yaklaşık 300 milyon lirayı nasıl kullanacağının hesabı Genel Merkez tarafından yapılmıştır.
Benim önerim CHP ve MHP’ye.
CHP yaklaşık 156 milyon lira, MHP de yaklaşık 78 milyon lira alacak. Bu paraları sonu gelmeyen kampanyalara harcayacaklarına, ihtiyacı olan kişilere, hem de kendilerini tanıtmadan dağıtsalar, nasıl olur? CHP ve MHP, toplam 230 milyon lira, 1000’er 1000’er dağıtılsa, 230 bin aile, 3 aylık iaşesini karşılayabilir. 2000’er 2000’er dağıtılsa, 230 milyon ile 115 bin aile devletin partilere sağladığı yardımlardan yararlanabilir.
115 bin ihtiyaç sahibi ailenin duası, tüm reklamlardan, tüm kampanyalardan, tüm Açıkhava toplantılarından daha hora geçecektir. 115 bin mazlum ailenin duası, bütün kapıları açacaktır.

TUTUMLU’NUN SEÇİM YORUMU

AK Parti İl Başkan Yardımcı Hüseyin Tutumlu, basın mensuplarının hislerini bilen, onların dilinden anlayan bir siyasetçi. Bilgili, nazik ve güleryüzlü. “Listeler açıklandığında AK Parti’nin 2, MHP’nin 2 ve CHP’nin 1 milletvekili çıkaracağını düşündüm” demiştim. Tutumlu, telefon ederek bu cümledeki hesaplamanın yanlış olduğunu tane tane, nazikçe anlattı.
Tutumlu şöyle diyor:
“Yerel seçimlerdeki oylara bakılarak bazı değerlendirmeler yapıldığını görüyoruz. AK Parti’nin aldığı oyları karşılaştırdığımızda, AK Parti’nin genel seçimlerdeki oylarının yerel seçimlerdeki oylarına göre yüzde 4-5 dolaylarında fazla olduğunu görüyoruz. AK Parti’nin 7 Haziran Genel Seçimleri’nde oy oranının yerel seçimlere göre daha fazla olacağını düşünüyoruz. Şu andaki duruma göre Afyonkarahisar’da MHP ve CHP’nin 2 milletvekili çıkaracağını söylemek mümkün değil. AK Parti, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun söylediği yüzde 75 hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana oy kullanacak yeni seçmen sayısı 24 bin. Bu seçmen sayısının aşağı-yukarı yüzde 5’lik bir bölümüne tekabül ediyor. Yeni seçmenin AK Parti’yi daha çok tanıdığını tahmin etmek zor değil. Allah’ın izniyle her şey iyi olacak.”
Tutumlu’nun yorumu bu.
7 Haziran seçimlerinin ardından nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı göreceğiz. Tüm partiler, mutlaka iktidar olmak için mücadele edecek. Kararı ise halk verecek.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER