• Haberler
  • Genel
  • 'Seçim vaatlerinde bizi unutmayın' – Kocatepe Gazetesi

'Seçim vaatlerinde bizi unutmayın' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, 30 Mart yerel seçimleri projelerinde şehit yakınları ve gazilerin unutulmaması gerektiğini belirtti Türkiye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında basın toplantısı düzenleyerek 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Adayı olan siyasetçilere [&hellip]

“Seçim vaatlerinde bizi unutmayın”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, 30 Mart yerel seçimleri projelerinde şehit yakınları ve gazilerin unutulmaması gerektiğini belirtti

Türkiye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında basın toplantısı düzenleyerek 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Adayı olan siyasetçilere seslendi. Kumartaşlı, “Seçim sürecine girdik. Birtakım Belediye Başkanı adaylarımız hangi projeleri yapacaklarını söylüyorlar. Belediye Başkan adaylarımızın şehitler ve gaziler hakkında bir projelerinin olmadığını gördük. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 18 Mart’ta şehit aileleri ve gaziler hakkında bir proje açıklayacağını söyledi. Diğer adaylar arasında bizim adımızı zikreden olmadı” dedi.
ŞEHİT MEZARLIKLARI
TAMİR EDİLSİN
Kumartaşlı, Belediye Meclisi üyeleri arasında şehit yakını ve gazilerin olmadığına dikkat çekerek “Belediye Meclis üyeleri arasında neden şehit ailesi ya da bir gaziye yer verilmedi? Şehit aileleri arasında bizi temsil edecek kişiler vardı. Belde ve köylerdeki şehit mezarlıklarının hali içler acısı. Projeler içine bunu da katsınlar ki tadilatı yapılsın” ifadelerini kullandı.
TORBA YASA’DAN
FAYDALANDILAR
Afyonkarahisar Belediyesi ile birlikte Afyonkarahisar Şehitler Takvimi’ni hazırladıklarını anlatan Kumartaşlı, geçen yıl çıkan Torba Yasa’dan yararlandıkları müjdesini de verdi. Kumartaşlı, şöyle konuştu:
“Bu yıl dördüncüsü olan Afyonkarahisar Şehitler Takvimi’ni Afyonkarahisar Belediyesi ile ortaklaşa bastırmış ve halkımıza dağıtmaya başlamış durumdayız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile ilgili bir Torba Yasa çıkmıştı. Trafik kazasında da hayatını yitiren askerlerin şehit olması kabul edilmişti. Bizler de Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaatlarımızı yaptık. Artık sonuçlarını almaya başladık. Son şehidimiz olan 20 Nisan 2013 tarihindeki kaza sonrası Bolvadin’de defnettiğimiz Cihan Tanrıkulu’nun müracaatı sonuçlandı. Babamız Musa Tanrıkulu’na şehit babası olarak aylık bağlanması dolayısıyla takvimleri dağıtmaya başladık. Bizim amacımız, arşiv niteliğinde bir belge olmasıdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme