• Haberler
  • Genel
  • Seçim güvenliği toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Seçim güvenliği toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

12 Haziran 2011 Pazar günü ülkemiz genelinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçiminin, İlimiz genelinde tam bir tarafsızlık, huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim zamanı, seçim sonrası önlemlerin görüşülüp değerlendirilmesi, seçimlerin huzurlu geçmesi konusunda görüş alışverişi yapmak, gürültü, görüntü ve ses kirliliği ile ilgili alınması gereken önlemler ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla Vali [&hellip]

Seçim güvenliği toplantısı yapıldı

12 Haziran 2011 Pazar günü ülkemiz genelinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçiminin, İlimiz genelinde tam bir tarafsızlık, huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim zamanı, seçim sonrası önlemlerin görüşülüp değerlendirilmesi, seçimlerin huzurlu geçmesi konusunda görüş alışverişi yapmak, gürültü, görüntü ve ses kirliliği ile ilgili alınması gereken önlemler ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında geniş katılımla bir toplantı yapıldı

Seçimler demokrasinin
vazgeçilmez unsuru
Polis evinde gerçekleşen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Konya MİT Bölge Başkanlığı temsilcisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, , İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, Vali Yardımcıları Mustafa Akdoğan, Ali Şanlıer, Muhiddin Varol, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Amirleri ve Güvenlik birim amirleri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade ederek; huzur, sükunet ve barış içersinde geçmesine yönelik bu toplantının gerçekleştiğini söyledi.
Alınacak önlemler konuşuldu
Vali Balkanlıoğlu; “Seçim süreci boyunca, demokratik ilkelere bağlı kalınmalıdır. Devlete duyulan itibar ve güven duygularını sarsıcı, zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Bu konuda sizleri hem bilgilendirmek, hem de görüşlerinizi almak için burada toplanmış bulunuyoruz. Seçimden amaç, yönetimde söz sahibi olmak isteyen kişilerin seçilmesidir. Bu çok güzel bir demokrasidir. Ülkemizde demokrasinin ne kadar düzenli bir sistem içerisinde işlediği gözler önündedir. Bunun en güzel örneği de yapılan seçimlerdir. Bizim görevimiz bu süreçte güven ve huzur ortamını sağlamaktır. Elbette ki seçimlere gölge düşürmek isteyen, huzur ve güven ortamını bozmak isteyen kişiler olabilir. Bu gibi durum ve olaylarda alınacak önlemleri tartışacağız. Mükemmeliyetçi bir şekilde bu seçimlerin gerçekleşeceğine inanıyor, demokrasimizin olmazsa olmazlarından olan seçimlerin hayırlı uğurlu olması diliyorum.”dedi.
Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin tarafından seçim öncesi, seçim zamanı ve seçim sonrası alınacak önlemler slayt sunumuyla anlatıldı. Seçim zamanı olan önlemlerle ilgili olarak katılımcılar bilgilendirilirken Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın aldığı kararlar ele alındı.

Bakmadan Geçme