Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçim güncesi 2 – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 7 Kasım 2015 Cumartesi 03:00:00
  “Bu sefer oyu kime verelim azizim?” soruları ve her an usta hamlelerle Türkiye’nin kurtarıldığı lafta kalan konuşmalar damgasını vurdu 7 Haziran seçiminden hemen sonra.
Seçim propaganda döneminde vatandaşın kayıtsızlığını kıracak hiçbir olumlu ve farklı bir gelişme sözkonusu değildi. Takım elbisesine, bir tepsi baklavasına gibi iddialaşmalar yoktu artık. Parti fanatizmi de yoktu. Belki bu olumlu bir gelişme. Futbol takımı tutar gibi parti tutmamak. Ama tekrarlıyorum; seçim heyecanı ve ruhu her iki seçimde de yoktu. 1 Kasım seçimleri için heyecan aramak aslında yersiz. Dört ay ara ile iki genel seçim geçirmek yorucu, kaygılı ve sinir bozucu bir süreçti çünkü.
Partilerin amblemlerini taşıyan promasyonlar dağıtılır her seçimde. İktidar ya da muhalefet. A partisi B partisi. Bu sefer çorap dağıtım tercihi hiçte şık olmadı. Şükürler olsun çoraptı tercih. Karşıt görüşler “Yalın ayak” vurgusu yapılıyor denilse de eğer Allah korusun iç çamaşırı filan dağıtılsa herhalde durum daha vahim olurdu. Böylesi bir durumda partinin amblemi nerede patlamış olurdu değil mi ya.
7 Haziran, 1 Kasım ve daha öncekiler. Milletvekili Genel Seçimleri, Mahalli İdareler Genel Seçimleri ortak noktaları tek. “Maskeler takıldı, sürüldü boyalar. Bir yüz gülerken diğeri ağlar. Kimseler görmesin diğer yüzü. Aslında zor değildir hayat. Mutsuzluk diye birşey yok yalan. Herşey güzel olacak.” Seçmenler de insani ve mecburi nezaketin yanı sıra sorarlar; Ne zaman diye.
Sanki hep böyle sürüp gidecek. Birileri ölecek, yitecek, ama birileri ise tövbeler tövbesi hep baki kalacakmış anlayışı ile hareket etmekte olağanlaşmıştır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER