Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Seçim güncesi – 1 – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 5 Kasım 2015 Perşembe 03:00:00
  7 Haziran 2015 tarihinde ki Milletvekili Genel Seçimi sonrası kurulamayan hükümet 4 ay sonra 1 Kasım 2015 tarihinde ki erken genel seçimle tamamlandı. Dört ayda arka arkaya iki genel seçim.
Propaganda aşamasından tutun da, seçime endesli bir hayatın stresi herkesi sarıp sarmalamıştı. Ama ne ilginçtir ki işin ta başında yani 7 Haziran öncesinde bu strese karşılık seçim heyecanı kimse de yoktu. Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında abartısız daha çok heyecan duyulduğu aşikar olan iki seçim propaganda dönemi yaşandı.
1 Kasım öncesi ise yer yer öfkeli kimi zaman “neme lazım” şeklinde yaklaşımlara çokça şahit olduk. Üstüne üstlük artık günlük hale gelen ve alışılı veren şehit cenazelerine rağmen. 20 Temmuz 2015 tarihi itibariyle memleket sathı mahalinde sayısı 500’ü geçen ölü vardı. Asker, polis, güvenlik gücü yani şehitlerle birlikte siviller de can veriyorlardı artık. Şehitler kanıksanmış, düğünler, nişanlar, eğlenceler vur patlasın çal oynasın sürüyordu. Kendince haklıydı herkes; Ölen onların oğlu, kocası, kardeşi v.b değildi. Ateş düştüğü yeri yakıyor, kavuruyor ve küllenme eğilimine girilse, acı azalsa da olan ölene oluyordu.
Seçime katılan siyasi partilerin teşkilat mensupları kadınlar ve aileleri başta olmak üzere herkeste “Hayırlısı ile bir bitse de kurtulsak” anlayışının hakim olduğu bir dönemeçti her iki seçim propaganda dönemi. Laf olsun beri gelsin diye yapılan ziyaretler, samimiyetten uzak klişe fotoğraf karaleri, hizmet aşkı ile yanıp tutuşan siyasi kadroların özünde söven ama “kardeşhane” yaklaşımları ile sıvazlanan sırtlara da alışı verilmişti artık.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER