• Haberler
  • Genel
  • “Seçim bizim için şifa” – Kocatepe Gazetesi

“Seçim bizim için şifa” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimin kendileri için şifa anlamına geldiğini söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven 61. İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Son iki ayda 55 tane şehid verildiğini belirten Yurdunuseven, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere şifa ve geride [&hellip]

"Seçim bizim için şifa"

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimin kendileri için şifa anlamına geldiğini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven 61. İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Son iki ayda 55 tane şehid verildiğini belirten Yurdunuseven, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere şifa ve geride kalan ailelere başsağlığı diledi.
TERÖRÜN HER ÇEŞİDİNE LANET OLSUN
Verilen şehitler nedeniyle herkesin yüreğinin yandığını söyleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geçmiş iki yıl içerisinde olduğu gibi anaların ağlamamasını istediklerini söyledi. Yurdunuseven; “Ama maalesef 7 Haziran seçimden sonra bir düğmeye basıldı ve terör bir anda patladı. Bunların nerden geldiğini ve nereden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Allah’a hamdolsun ki devletimiz güçlü ve bunlara kararlılıkla müdahale etmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın söylediği gibi bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Üstüne basa basa söylüyoruz ki terörün ne dini, ne ırkı, ne milliyeti olmaz. Terör terördür ve biz bunun hepsini lanetliyoruz. Doğu ve Güneydoğu da büyük bir mücadele devam ediyor. Devletimiz terör örgütüne ağır darbeler vurarak, bulundukları alanlara bomba yağdırıyor.” dedi.
TAŞ ALTINA
GÖVDE KONULACAK
1 Kasım 2015 tarihi itibariyle yeni bir seçim süreci başladığına temas eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, seçim başlangıcının verildiğini kaydetti. Kendilerinin 7 Haziran akşamından itibaren hükümet kurulacakmış gibi ya da hükümet kurulmayacakmış gibi seçimlere hazır olduklarını tekrarlayan Yurdunusueven; “Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Bütün teşkilatlarımızla birlikte seçimlere hazırız. Seçim startı verildiği andan itibaren inşallah bütün yüreğimizle ve bedenimizle bu kayanın altına değil elimizi bütün vücudumuzu koyarak inşallah 1 Kasım seçimlerinde tek başımıza iktidar olmamız için çalışacağız.” diye konuştu.
HÜKÜMET KURMA
GAYRETİ GÖSTERİLDİ
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinden bugüne kadar bütün hükümet kurma ihtimalleri içerisinde gereğinin yapıldığına herkesin şahit olduğunu aktaran Yurdunuseven; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanımıza gö-revi tebliği etmesinden itibaren öncelikle koalisyon kurmak için bu devleti ve milleti hükümetsiz bırakmamak için elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Ön görüşmelerde hatta liderler bazında yapılan görüşmelerde CHP ile görüşme süreci yaşandı. Ancak belirli ilkelerde anlaşılamadı. Bizim kırmızı çizgilerimiz yok. Ama ilkelerimiz var. Bu ilkelerimizden taviz vermeden başkaları kimi kırmızı çizgi olmadan devletimizi ve milletimizi hükümetsiz bırakmamak için bütün gayreti gösterdik. Ama CHP ile görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı.” şeklinde konuştu.
“A’DAN Z’YE
FARKLI KONUM
SERGİLEDİLER”
“7 Haziran akşamı seçim diye yola çıkan ve daha sonra koalisyona girmeyeceğini, azınlık hükümetine destek vermeyeceğini deklare eden bir MHP vardı.” diyen Yurdunuseven; “Gerekirse kurulacak seçim hükümetine bakan vermeyeceğini ve seçimin bir zehir olduğunu söyleyen MHP ile karşı karşıya kaldık. Baştan itibaren söyledikleriyle sona gelindiğinde söyledikleri arasında maalesef A’dan Z’ye kadar farklı bir konum sergilediler. Biz parti olarak devleti ve milleti hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni sarf ettik. MHP ile de liderler bazında Başbakanımız görüştü. Ama süreç maalesef sağlıklı olamadı ve koalisyon kurulamadı. Söylediğimiz gibi bize ne zaman seçim için start verilir ise seçime hazırız. Bunu tekrarlıyoruz. Seçim bizim için bir şifadır. Bu şifayı da 1 Kasım gecesi göreceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme