“Seçim 4 bakanın yargılanmaması için”

MHP 5. sıra Milletvekili adayı Ertuğrul Sevim 17-25 Aralık soruşturmasında yargılanması gereken 4 Bakan’ın yargılanmamaları için 1 Kasım erken Milletvekili Genel Seçiminin yapıdığını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim partide İl Başkanı Raşit Demirel ile birlikte basın toplantısı düzenledi. MHP Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim, seçim çalışmaları genel siyasi durum hakkında yorumlar yaptı. [&hellip]

"Seçim 4 bakanın yargılanmaması için"

MHP 5. sıra Milletvekili adayı Ertuğrul Sevim 17-25 Aralık soruşturmasında yargılanması gereken 4 Bakan’ın yargılanmamaları için 1 Kasım erken Milletvekili Genel Seçiminin yapıdığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim partide İl Başkanı Raşit Demirel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
MHP Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim, seçim çalışmaları genel siyasi durum hakkında yorumlar yaptı. Sevim, 17-25 Aralık operasyonları sonucu eski 4 bakanın yargılanmaması amacıyla 1 Kasım’da erken genel seçime gidildiğini savundu. 7 Haziran seçimlerinin siyasi tarihte ilk defa Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmeyerek ülkenin erken seçime götürüldüğünü belirten Ertuğrul Sevim; “Sonucunda iki aylık bir süreye düşürülen seçim çalışmalarında iktidar partisi devletin tüm imkânlarını kullanarak, medyaya baskı yaparak, muhalefeti sindirmeye çalışarak 9 puan düşerek yüzde 40 olan oyunu arttırmaya çalışmış, bunlarla netice alamayınca 29 Ekim’de resmi tatil bir gün olması düşünülürken bunu altı güne çıkartmış ve vatandaşın seçimlere katılım oranını düşürerek kendi oy oranını arttırmayı planlamıştır. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yapmıştı. 17-25 Aralık soruşturmasında yargılanması gereken 4 Bakan’dan bilhassa özellikle Egemen Bağış’ın, Zafer Çağlayan’ın, Muammer Güler’in yargılanmaması için anayasal çoğunluk olan 276’yı oluşturma çabasında olan Sayın Cumhurbaşkanı ve onun eş başkanı olduğu AKP ülkeyi bir seçime zorluyor. Bunda da netice alamadığını düşündüğü için muhalefetin vaatlerini çalıyor, üç ay önce bunlar için kaynak bulunmaz bunlar ülkeyi batıracak dediği vaatleri bugün yeni bir şeymiş gibi her gün sunmaya çalışıyor. Bütün bunların yanında erken seçimin sebebini de muhalefete yıkmaya çalışıyorlar” dedi.
BİR DAHA SEÇİM OLURSA
BU BASKI AFYON’DA DA GÖRÜLÜR
Muhalif basın kuruluşlarına olan baskıya ve Bugün TV ile Koza İpek grubuna devletin kayyum atamasına da değinen Sevim; “Bizler gerek saha çalışmalarında, gerek gazetelerde, televizyonlarda tüm bu olanlara cevap vermeye çalıştık fakat ülkemiz bir medya baskısı altındadır. Bunu daha önceki televizyon programında da söyledim. Hatta televizyonun kendisine de söyledim “burada kimse özgür değildir” diye. Bunun en büyük işaretini ülkede muhalif tek yayın kuruluşu olan Bugün TV ve Koza İpek grubuna devletin kayyum atamasıyla da gördük. Bugün itibariyle de muhalif medya tamamen susturulmuştur. Bundan sonraki adım yerel medyadaki muhalif seslere geleceğini düşünüyoruz. Eğer seçimlerin sonucu aynı çıkar ve bir daha Sayın Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürürse bir daha ki hamlede de Afyon’da da bazı medya kuruluşlarına kadar bu baskının ineceğini tahmin ediyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme