• Haberler
  • Siyaset
  • 'Seçilirsek helalleşme masası kuracağız' – Kocatepe Gazetesi

'Seçilirsek helalleşme masası kuracağız' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ederek seçim propaganda çalışmalarını anlattı.'ÖNCELİK VATANDAŞINCEBİNİ DÜŞÜNMEK'MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ziyaret sırasında 'Nasip olur göreve gelirseniz ilk yapacağınız iş nedir' sorusuna 'Vatandaşın cebini düşünmek' diyerek cevap veren Çetinkaya, su bedelinde indirimin öncelikli meclis kararı olacağını söyledi. Fatih Çetinkaya, Türkiye'de [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek seçim propaganda çalışmalarını anlattı.
“ÖNCELİK VATANDAŞIN
CEBİNİ DÜŞÜNMEK”
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ziyaret sırasında “Nasip olur göreve gelirseniz ilk yapacağınız iş nedir” sorusuna “Vatandaşın cebini düşünmek” diyerek cevap veren Çetinkaya, su bedelinde indirimin öncelikli meclis kararı olacağını söyledi. Fatih Çetinkaya, Türkiye’de ilk örneğin yine MHP’li bir Belediye olan Emirdağ ilçesinde görülen “Helalleşme Masasını” seçilmesi halinde Afyonkarahisar Belediyesi’nde kurularak yerel yönetim kul hakkı iddiası olan kişilerle helalleşmesini sağlayacaklarını bildirdi.
“2. KEZ KAYBEDECEK BİR BEŞ YIL YOK”
Her zaman için geçerli olan “işin ehli” mesajını vermek istediğini söyleyen Çetinkaya, “Nereye giderseniz gidin işi ehline verirseniz, neticesinde başarı görürsünüz. İşi ehline vermezseniz neticesinde yıkım, pişmanlık görürsünüz. O yüzden Afyonkarahisar’ın kaybedeceği ve telefi edebileceği ikinci bir beş yılı yok. O nedenle tüm hemşehrilerimizden kendi ve çocuklarının geleceği için işi ehline vermelerini istiyorum. Afyonkarahisar için artık küçülen, yerinde sayan değil, büyüyen bir şehir için mutlaka işi ehline vermeleri gerektiğini bu noktada hassasiyetlerini rica ediyoruz.” dedi.
“HEM ALAYLI HEM OKULLU KENT BİLİMCİYİM”
Kent Bilimci kimliğine yapılan eleştirileri cevaplandıran Fatih Çetinkaya, sağlık bilimci, iletişim bilimci, siyaset kent bilimci gibi kavramların televizyon ekranlarından sıkça dillendirildiğine değindi. Çetinkaya, “Bilimci unvanı hem pratik hem de akademik olarak işini yapan insanların unvanlarının sonuna getirilir. Kent bilimci bir unvan değildir. Unvan olarak da kullanmıyoruz. Türkiye’de Kent Yönetimi Ana Bilim Dalında adı ‘Gayrimenkul Geliştirme ve Değerleme’ oldu. Amacı değişmedi.  Bu alan akademik kariyerde değeri olan bir alandır. Hükümet bizim bölümle bilirkişilikle alakalı bir yasa çıkardı. Bizim bölümü tarif ederek bu bölümde okuyan insanların gayrimenkul değerleme uzmanı olduğunu tecrübe gerektirmeksizin resmi bilirkişilik yapabileceklerini kanunla sabitledi. İsim değişikliğinin sebebi budur. Kaldı ki tezsiz yüksek lisanstır. Benim şimdiden sonra devam edeceğim aşama doktora aşamasıdır. Benim bölümde Proje Danışmanlığı var. Akademik hayatım bir yönüyle devam ediyor. Dönem projemin adı ‘Belediye Gelirleri Analizi’dir. 2009 yılından beri yerel yönetimlerin içerisindeydim. Kamuoyunun yakından tanıdığı Emirdağ Belediyesi’nin 5 yıllık danışmanlığını yapan, savunmalarından, proje çizimine, müfettiş denetimlerine kadar tüm alanlarda bütçe oluşmasına kadar içinde bulunuyorum. Yine Polatlı Belediyemizin Danışmanlığını yapan birisiyim. Yani ben yerel yöneticilerimizin yanında bulunan işi icra ederek pratik yapan bir kişiyim. İstemeyenler Kent Bilimci diye ifade etmez ve görmezler. Bunu görmemeleri demek benim eğitimimi sıfırlamaz, benim tecrübelerimi sıfırlamaz. Halk Eğitim Merkezi kursuna gidilerek Kent Bilimci olunamaz. Bu iddialar gülünçtür. Her baba yiğidin bitirebileceği bir bölüm değildir. 900 öğrenciden bugüne dek 175 kişi diploma alabilmiştir.” şeklinde konuştu.
“SÖZÜ SÖYLEYEN EN ESKİ BERBER”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mahmut Koçak’ın taraftarlarına barış ve kardeşlik telkinlerinde bulunduğunu belirten Çetinkaya şöyle konuştu: “Kamuoyunda malum olduğu üzere ‘Eski berberlere tıraş olmayın’ gibi bir ifade okuduk. Benle birlikte üç aday arasında hangisinin eski olduğunu taradığımda, baktım ki sözü söyleyen hepimizden eski. Bundan 17 yıl önce milletvekilliği görevine gelmiş diğer aday daha sonra İl Başkanı olmuş ben ise henüz Afyonkarahisar’da hizmet erki olmaya çalışan içlerinde en yenisiyim. En yenisi olup eski berberin ben olmadığımı gerçek eski berberi göstermese miydim? Bu mu tartışma konusu oldu? Doğru bildiğimizi insan hakları insanın onuru ve insanlara hakaret etmemek şartıyla bu oluru da söylemek elbette ki hakkımızdır. Söylemeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar kardeşlik hukukunun nasıl devam ettirildiğini 2014 yılında ki Burhanettin Çoban Başkanımızla bugüne kadar olan ilişkilerimizle Afyon kamuoyu bizi yakından bilir. Ama 12 yıl boyunca burada olmayan birisi bizi bu konuyla alakalı yaklaşımlarımızı bilmemesi gayet normaldir. Bir tedirginlikleri varsa onları rahat olmaya davet ediyorum.”
“HER İKİ TARAF DA
BENİ SALIK VERİYOR”
AK Parti ve İYİ Parti Belediye Başkan adaylarının projeleri ile bu husustaki söylemlerini yorumlayan Çetinkaya şunları söyledi: “İktidar partisi olmazsa yatırım olmaz diyenler biz de Cumhur İttifakının bir parçası olduğumuz için bize oy verilmesini tavsiye ediyorlar demektir. Diğer taraftan iktidar olmasa da hizmet gelebilir diyenler, Eskişehir örneğini verenler, Tayyip Beyin İstanbul örneğini verenler yine beni salık veriyor demektir. Her iki tarafında tarif ettiği ideal aday biziz. Dolayısıyla bu iki iddianın neticesinde insanlarımızın MHP üzerinde ittifak etmeleri lazımdır. Olaya böyle yaklaşmak lazım ki bu mantıklı bir açıklamadır. Diğer adaylarımızın projelerine gelince; Sayın Mehmet Zeybek AK Parti’nin ilde yaklaşık 7 yıl İl Başkanlığını yaptı. Bu görev Belediye Başkanı ve Milletvekilleri arasında ildeki koordinasyonun sağlayan, yatırımlarını takip eden hatta bir yerde işçi alımlarında bile kanaatine başvurulan bir kimliktir. Mehmet Beyin bundan sonraki amaçlarını bu şekilde değerlendiriyorum. Sayın Mahmut Koçak’ın bugüne kadarki projelerine baktığımızda bırakın bugün açıkladığımız projeleri 2014 yılının projeleri, söylemleri ve sebeplerini cümlelerin arasında zaten görüyoruz. Bundan da memnuniyet duyuyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme