Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Sayın Valimizi saygıyla hatırlayacağız – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 21 Aralık 2010 Salı 02:00:00
  Afyonkarahisar Valiliği görevinde 4. yılına ulaşmaya yaklaşan Sayın Valimiz Haluk İmga’nın kişisel talebi üzerine Merkez Valiliği görevine atanması herkesi üzdü. Sayın Valimiz adına sevindik ama değerli bir Vali’nin ayrılışı gerçekten üzdü. Dün sabah basın mensupları olarak Valimizi makamında ziyaret ederek küçük bir veda töreni gerçekleştirdik. İşimiz gereği Sayın Valimizle sıkça bir araya gelme fırsatı bulanlardan biriyim. Sayın Valimizin güler yüzü, örnek centilmenliği ve beyefendilik kavramının hakkını tam anlamıyla verdiğini her yeri geldiğinde ifade edenlerden sadece biriyim.
Gerek örnek kişiliği gerekse devlet adamlığı yönüyle hafızalarımızda ki yerini koruyacak olan Sayın Valimiz Haluk İmga’ya bundan sonra ki hayatında sağlık, huzur ve selametlik diliyorum. Allah korusun ve yüceltsin. Sayın Valimizi saygı ve özlemle hatırlayacağız.
Hep var ama
Toplu taşıma problemi şehrimizde sürekli var olan problemlerden biri. Pek çok şikayet ve yakınma noktası ortak. Yakın geçmişe kadar sadece 13 güzergahta minibüslerin verdiği bu hizmete ek olarak özel halk otobüslerininde bu alana girmesi ile bir alternatif ortaya çıktı. Kimilerine göre iyi kimilerine göre kötü oldu. Şu bir gerçek ki şehirde yaşamanın bir bedeli var. Yani toplu taşımacılığın şehir kimliğine yakışır şekilde yolcu ihtiyacını karşılarken trafik keşmekeşine neden olmadan yapılması gerekiyor. Toplu taşıma işinin büyük şehirlerde de otobüsler aracılığıyla yapıldığını gözlemliyoruz. Bu gerçekten zor ve sorunlu bir iş. Bu hizmeti sunanlarla hizmeti alanların birbirlerine karşı çok ilginç yaklaşımları olduğunu gözlemliyoruz.
En basıiti ise şehrimizde geçerliliğini koruyan durak harici yolcu indirip bindirmekten öte “müsait yerde inme” anlayışının hala devam etmede ki ısrarı. Bunu her kültür ve ekonomik kesime mensup insanımız yapıyor. Nadiren bir yolcu “durakta inebilirmiyim?” diye şoföre seslendiğinde bu kişinin Afyonkarahisar dışından geldiğini anlıyorsunuz. Yolcunun kişisel emniyeti ve trafik seyrinin sorunsuz kazasız olması için durak harici indi bindilerin yapılamayacağını çok sayıda ölümlü zincirleme bir trafik kazası sonrasında mı idrak edeceğiz?
Toplu taşımalarda bir diğer problemde otobüse önden binip arkadan inme alışkanlığının tam tersini yapmak. Arkadan binip önden inmeyi, önden binilse bile yine ön kapıdan inmeyi pratikçe gören insanlarımıza ne demeli ne yapmalı bilmiyorum.
Hepimiz kendimizi düzeltirsek sorunlarımızın kendiliğinden çözüldüğünü göreceğiz. Toplu taşıma problemi bu hizmet verilmeye başladığından beri vardı halende var. Ama aması da var. Ayrıca özellikle yolcu ücret tarifesine yapılan zam sürecinde ve belirli periyotlarda ısıtılarak şehrin gündemine özenle oturtuluyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti