Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SAYIN VALİM VE SAĞLIK MÜDÜRÜMÜN DİKKATİNE!

Sayın Valim ve Sayın Sağlık Müdürüm, bu yazı şikayet olmadan öte “Siz insanlar içerisinden çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz iyiliği emreder kötülüğe mani olusunuz” ayeti ile “Hakzıslık karşısında susan dilsiz şeytandır” hadisi şerifinin gereğini yerine getirmek için yazılmıştır.

Ben yıllarca hangi işi yaparsam yapayım “işimi ibadet aşkı ve anlayışı ile yaptım ve yetiştirdiğim öğrencileri de bu şekilde yetiştirmeye gayret ettim. 1994 yılından beri aralıksız yazı yazdığım Kocatepe Gazetesi’nde de hep bu değerlerin mücadelesini verdim.

Arz edeceğim konu Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgilidir. Aslında ben bu konular ve günlük politik olaylar hakkında kolay kolay yazı yazmam yazılarımı incelerseniz zaten bu durumu görürsünüz.

Benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla en az üç yıldır bu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde işler düzgün yürümüyor vatandaşa gerektiği gibi hizmet verilmiyor. Hastaneye gittiğim zaman çok sıklıkla elinde dişi ortadan ayrılmış köylü garip vatandaşları gördüm.

Yaklaşık olarak iki veya üç yıl önce aynı sıkıntıyı birkaç kez biz de yaşadık, eşimin ortadan ayrılan dişini öyle acayip bir şekilde yapıştırmışlar ki dişi gösterdiğim Dr. Selver Koska Hanım:

“Hiç böyle olur mu? bu diş böyle yapıştırılır mı hepimizin anası, babası var..” diyerek tepkisini koydu. Ben gazeteci olduğumdan hatırı sayılır dostları araya koyarak dişlerimizi gayet güzel bir şekilde yeniden yaptırdık. Demek ki Diş sağlığı merkezinde güzel iş te yapılıyormuş.

Doğal olarak takma dişlerde dişin, eti, damağı ve yanağı vurma durumları oluyor. Biz genelde bu şikâyetleri özele giderek çözüyoruz.

27 Kasım 2020 günü ise aynı şikâyetlerimizi gidermesi için bu sefer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gittik. Öğleden sonra Selver Koska hanımefendiye muayene olmak üzere randevu aldık.

Selver Hanım eşim (MERAL GÜNAY)ı muayene etti, şikayetimizi dinledi ve diş üzerinde alınması gereken yerleri işaretledikten sonra yanında çalışan bayan elemanla üst kata teknisyenlere gönderdi. Yaklaşık olarak 15 dakika sonra aynı bayan eleman dişlerimizi bir poşete koyulmuş olarak bize teslim etti. Güya dişlerimizin alınması gereken yerleri alınmıştı. Doktor hanım yapılan işi kontrol etmedi. Biz de evimize geldiğimizde eşimin dişleri ağzına takması ile birlikte dişlerin zımpara bile yapılmadığını, bazı yerlerin diş etlerini jilet gibi kestiğini gördük. İş başa düşmüştü. Evimde bulunan 180 numara su zımparası ile dişleri bir güzelce zımpara ettim, yani 64 yaşından sonra diş teknisyenliği de yapmış olduk.

Bu diş teknisyenlerinin bize yaptığı bu uygulama sayısını tam hatırlamıyorum ama en az iki defa olduğundan eminim

Diş bu, ağrısı kabir azabına, doğum sancısına denk derler. Böyle hassas bir konuda diş sağlığı merkezindeki bu uygulama insana işkencedir, saygısızlıktır, görevi ihmaldir. Bana göre vazifede ihmal vatana ihanettir.

Gördüğüm kadarı ile diş sağlığı merkezinde işler düzgün yürümüyor, bu kurumun başhekimi ve yardımcıları ne iş yaparlar. Haydi bizim imkânımız vardı, yazdık; şikâyetimizi dile getirdik garip, kimsesiz vatandaş ne yapsın. Bu milletin vergileri ile maaş alan, artı döner sermayeden pay alan bu doktorlar ve teknisyenler aldıkları parayı nasıl yiyorlar. Helal mi haram mı, hak ediyor muyuz diye hiç mi düşünmüyorlar. Bir daha bu hastaneye gelmeyin der gibi iş yapma cesaretini nereden alıyorlar. Konu hakkında gereğinin yapılmasını arz eder saygılar sunarım.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. AYNI SEYI BIZE DE YAPTILAR ALDIKLARI PARA ZEHIR ZIKKIM OLSUN

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER