• Haberler
  • Genel
  • “Sayın valim lüften Sandıklı halkını da dinleyin”

“Sayın valim lüften Sandıklı halkını da dinleyin”

MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Sandıklı’da Sanjet’in elektrik borcu nedeniyle yapılan elektrik kesintisinin ilçe insanını mağdur ettiğini söyledi ve ekledi: “Sayın Valim lütfedinde Sandıklı'ya kadar gidin, orada bir Kaymakamınız var mutlaka sizi bilgilendirmiştir. Sandıklı halkının problemlerini Sandıklı'da dinleyin. 33 bin kişi siyasi rant sağlamak amacıyla nasıl mağdur edilmiş, bunun hesabını sorun.' Milliyetçi Hareket Partisi [&hellip]

"Sayın valim lüften Sandıklı halkını da dinleyin"

MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Sandıklı’da Sanjet’in elektrik borcu nedeniyle yapılan elektrik kesintisinin ilçe insanını mağdur ettiğini söyledi ve ekledi: “Sayın Valim lütfedinde Sandıklı’ya kadar gidin, orada bir Kaymakamınız var mutlaka sizi bilgilendirmiştir. Sandıklı halkının problemlerini Sandıklı’da dinleyin. 33 bin kişi siyasi rant sağlamak amacıyla nasıl mağdur edilmiş, bunun hesabını sorun.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ve Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir partide birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Sandıklı ilçesinde Sanjet isimli jeotermal şirketin OEDAŞ’a olan borcu nedeniyle gerçekleşen elektrik kesintisinden kaynaklanan sıkıntılar gündeme getirildi.
İki ay aksama yaşandı
Toplantıda ilk konuşmayı MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk yaptı. Ertürk, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un göreve geldikten sonra Sanjet’te abone sayısının 4 bin 800 olduğunu bildirdi. Belediye Başkanı İsmail Elibol’un Sandıklı’nın sahip olduğu jeotermal kaynağı tüm ilçe halkı tarafından kullanılmasını sağlamak ama-cyıla yatırımlar yaptığını dile getiren A. Zeki Ertürk; “Sayın Elibol’un yaptığı yatırımlarının ardından Sanjet’te abone sayısı 10 bin 600’e çıkmıştır. Ne varki gerek abonelerin Sanjet’ten istifadelerinden dolayı borçlarını birazcık ihmal etmeleri ve Belediyelerin bir takım sıkıntılar yaşamaları sonucunda en son 2 aylık elektrik borcu ödemesinde aksama oldu. Sandıklı Belediyesi’nin OEDAŞ’a 680 bin TL borcu vardır. Ancak Sandıklı Belediyesi bu borçtan dolayı herhangi bir işlemi abonelerine yansıtmamıştır.” dedi.
“Siyasi yaklaşım olduğunu düşünüyoruz”
MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra bölgesel olarak dağıtım sorumluluğunu alan şirketlerin kar etmek amacıyla hareket ettiklerini, bu şirketlerin karda etmesi gerektiğini ifade etti. Kar ederken toplumun büyük kesimini ilgilendiren faaliyetleri üstlenen şirketlerin toplumsal yararı göz ardı etmemeleri gerektiğini savunan Ertürk; “Yaklaşık 45 günlük bir gecikme ve 680 bin TL’lik bir borç var. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2009 yılından bugüne kadar 12 milyon 343 bin TL Sanjet’e para ödemiş. Bunun önemli bir bölümü de 2004- 2009 dönemini kapsamaktadır. Buda yaklaşık olarak 3 milyon TL’lik bir kaynağa tekabül etmektedir. Şimdi Sayın Elibol kendisinden önceki Belediye Başkanı’nın borçlarını ödeyecek. Ama Sandıklı Belediyesi gibi bir Belediye’nin 680 bin TL’lik borcu yüzünden Sandıklı’da yaşayan bütün insanlar mağdur edilecek. Burada gerçekten siyasi bir yaklaşımların olduğunu düşünmekteyiz.” diye konuştu.
“Şehir iyi yönetilmiyor”
Afyonkarahisar’ın iyi yönetilmediği iddiasını her fırsatta ifade ettiklerini tekrarlayan MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, partisinin kadrosunda bulunan bazı isimlerin şehrin iyi yönetilmesi için yöneticilere ikazlarda bulunduklarını açıkladı. Sandıklı halkının yaşadığı mağduriyete şehir yöneticilerin duyarsız kaldığını iddia eden Ertürk; “Özel firmalara sahip çıkan yöneticiler, Sandıklı halkına neden sahip çıkmıyor? Afyonkarahisar Valisi neden olaya müdahil olmamaktadır? Afyonkarahisar Valisi 33 bin kişinin yaşadığı Sandıklı’daki bu olaya neden sessiz kalmaktadır. Kaldı ki, Sandıklı Belediyesi yaklaşık 80 bin TL’lik bir kaynağı ödemiştir. Partimize mensup bir takım görevleri olan insanların girişimleri sonucu önceki gün akşam itibariyle elektrikler açılmıştır. Sayın Valim Afyonkarahisar’da yaşayan insanları ziyaret ediyorsunuz. İşyerlerine giderek ziyaret ediyorsunuz. Lütfedinde Sandıklı’ya kadar gidin, orada bir Kaymakamınız var mutlaka sizi bilgilendirmiştir. Sandıklı halkının problemlerini Sandıklı’da dinleyin. 33 bin kişi siyasi rant sağlamak amacıyla nasıl mağdur edilmiş. Bunun hesabını sorun. Sayın Valimizin ayrıca, Afyonkarahisar’da borçlu olan Belediyelerin ne kadar borcu olduğunu araştırmasını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.
“Siyasi rant peşinde değiliz”
İl Başkanı A. Zeki Ertürk’ün ardından konuşan MHP Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir, iki şirket arasında bulunan ticari ilişkilerin üçüncü şahısları ilgilendirmeyeceğini söyledi. Özdemir, Sanjet A.Ş’ nin birçok yatırımları bulunduğunu ancak amacın para alma olduğunda parasını tahsil etmek isteyenlerin yasal yol ve yöntemleri kullandıklarını belirtti. Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir şöyle konuştu: “Buradaki amaç yasal yol ve yöntemleri kullanmayarak, direk üçüncü şahısların mağdur edilmesi ve Sandıklı halkına yapılan zulümdür. Türkiye’de elektrik şirketlerine çok daha büyük borçları olan Belediyeler var. Afyonkarahisar’dan da Sandıklı’dan daha çok borcu olan Belediyeler olduğunu biliyoruz. Sandıklı Belediyesi’nin önceki gün akşam itibari ile şirkete elektrik borcu 600 bin TL’dir. Bizim bu konuda amacımız şudur. Biz bu konudan polemik yaparak siyasi rant sağlama peşinde değiliz. Biz Sandıklı’da yaşayan insanlarız. Bizler büyük çoğunluğu jeotermal kaynakla ısınan Sandıklı halkının mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Toplantıda; MHP Sandıklı İGM Üyesi Murat Çandır’da hazır bulundu.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme