• Haberler
  • Gündem
  • 'Sayın Taytak AKP kuklası, Sayın Zeybek Afyon esnafının ekmeğine kan doğradı'

'Sayın Taytak AKP kuklası, Sayın Zeybek Afyon esnafının ekmeğine kan doğradı'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, MHP Milletvekili Mehmet Taytak'ın partisinin Genel Başkanı Meral Akşener'e olan eleştirilerini sözlü saldırı olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, 'Sayın Taytak, AKP kuklası olmaktan başka ne işe yaradınız?' diye sordu. Mısırlıoğlu, 'Yöresel Ürünler Pazarı ile Afyon esnafının ekmeğine kan doğradınız.' dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, partide dün öğlen basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılının ilk günlerinin yaşandığını, belirterek nice yüzyılara ulaşabilmeyi diledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.

“CUMHURİYETİN 100. YIL KUTLAMALARI FİLİSTİN’İN GÖLGESİNDE KALDI”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, eski Partisi MHP’nin Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a partisinin Lideri Meral Akşener’e yaptığı eleştiriler nedeniyle sert çıktı. Mısırlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sözlü saldırı da bulunduğunu söylediği MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un gerekli cevabı verdiğini söyledi. Mısırlıoğlu, “Sahte vatanseverler, klavye delikanlıları var. Gazze için savaşa hazırız diyenlere yol gösterdik geri çekildiler. MHP Milletvekili Sayın Mehmet Taytak, Genel Başkanımıza sözlü saldırıda bulundu. Milletvekilimiz Hakan Bey gerekli cevabı verdi. Sayın Mehmet Taytak, siz üzerinize düşen vazifeyi yerine getirdiniz mi? Sayın Taytak, AKP kuklası olmaktan başka ne işe yaradınız? Genel Başkanımıza saldırmak hakkınız ve haddiniz değil. Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl kutlamaları Filistin’in gölgesinde kaldı. Filistin iç siyasete malzeme edilemeyecek bir insanlık meselesi, bir insanlık suçudur. Filistin’de insanlık sınıfta kaldı.” dedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ilin esnafına Zafer Meydanında açılan Yöresel Ürünler Pazarı ile haksızlık ettiğini ileri süren Mısırlıoğlu, “Sayın Zeybek, Afyon esnafının ekmeğine kan doğradınız.” ifadelerini kullandı.

“ZAFER MEYDANI MERMERLERİNDE KALICI İZLER BIRAKILIYOR”

İYİ Partimizin 6’ncı kuruluş yıldönümünü geride bırakmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Varoluş amacı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun değerlerine sahip çıkmayı belirleyen partimiz 6’ncı yaşını Ankara’da kutladı. Ülkemizde temiz ve şeffaf siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyor buna rağmen mücadelemizden vazgeçmiyoruz.  Haksızlık ve yolsuzluklara karşı kenetleniyor ve tek yumruk oluyoruz. Ve birilerinin zoruna gitse de her geçen gün biraz daha büyüyoruz. Şimdi yerel yönetimlerin kendi esnafına vurduğu derin bir darbeden bahsedeceğim. İlimizde neredeyse geleneksel hale getirilen yöresel ürünler pazarını biliyorsunuz. Öyle ki Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere bazı yörelerin ürünleri artık bizim için çok erişilebilir. Yani Afyon ekmeğine ne kadar kolay ulaşıyorsak Gaziantep, Adana ya da Maraş yöresine ait ürünlere de o kadar kolay ulaşıyoruz. Hatta yapılan kazılar, toz toprak yüzünden bizim esnafımız para kazanamazken bile şehrin en işlek noktasında yerleri ayrılan misafir esnaflar fahiş fiyatlara rağmen çok daha fazla rağbet görüyor.  Biz böyle organizasyonlara asla karşı değiliz. Herkes rızkını kazanır tabi ki. Hatta deprem bölgesi esnaflarının başımızın üzerinde yeri var. Ancak buradaki ince çizgi eşitlik ve adalettir. Üstelik ne yazık ki şehrin vitrini sayılabilecek en işlek noktada gerçekleştirilen bu organizasyon sırasında ne yazık ki alanda kalıcı izler bırakılıyor. Zemindeki yağ lekelerinin çıkacağını sanmıyorum. Taş söküp takmakta ustalaşan belediyemiz temizleyemezse bu taşları da söküp yeniden takar diye düşünüyorum.”

“KARAHİSAR KALESİ ETEKLERİNDE RENGARENK YAPILAR BARINDIRILMAMALI”

Mısırlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelelim restorasyon çalışmalarına. Ulu Camii ve çevresinde yenilenen yapılar ne yazık ki o bölge ile sınırlı kaldı. Asıl güzelleştirilmesi gereken ve pek çok turistin geçtiği kalenin eteklerindeki bölge ne yazık ki restore edilmedi. O bölge birçok turist çekmesine rağmen gecekondu görünümü orada devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının o bölgede tüm alanlara yayılması gerekirdi. Göstermelik yapılan işlerden sıkıldık artık. Şehrimize adını veren, türkülerde adı geçen meşhur Karahisar Kalesi eteklerinde rengarenk yapılar barındırmalı.”

“YENİ YÜKLENEN VERGİLERLE GEÇİM SIKINTISI KATLANIYOR”

Her gün yeni bir zam haberi ile güne başladığını ifade eden Mısırlıoğlu, şunları söyledi: “Vatandaşın ocağına incir ağacı diken hükümet, ekonomik gidişata dur diyeceğine vatandaşa yüklediği vergilerle geçim sıkıntısını ikiye katlıyor. Her gün yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Önümüz kış, nasıl ısınacağız diye düşünüyoruz. Ev kiraları aldı başını gitti, nasıl barınacağız diye kaygılanıyoruz. Çarşı Pazar el yakıyor, karnımızı doyurmanın endişesini taşıyoruz. Son olarak ilimizde ekmeğe yeni bir zam yapıldı biliyorsunuz. Ekmek 7,5 TL’den satılıyor şuan. Sofraların en temel besin maddesi haline gelen ekmek bile 7,5 TL iken 5 kişilik bir ailenin sofrasını gelin siz düşünün. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ekim ayının açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Bu verilere göre 13 bin 684 TL açlık için bir sınır. Yani bu rakamın altında bir geliriniz varsa açsınız. Farkettiyseniz açıklanan sınır asgari ücretten yüksek. Yoksul sayılmamız için ise 44 bin 573,3 TL’den az gelirimiz olması gerekiyormuş. Yani bir ailede 4 kişi asgari ücretle çalışacak ki o aile yoksul sayılmasın. Memleketin haline bakın. Temel besin maddelerinin fiyatları öyle arttı ki 10 aylık mutfak enflasyonu yüzde 70’e yaklaştı. Vatandaşın sofrasına et, balık, tavuk girmesinden geçtik artık. Peynir, süt, kuru bakliyat bile lüks sayılır oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vatanı satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle olur.’ demişti. Yorumu vatandaşlarımız mutlaka yapacaktır. Füze bile bu kadar hız yapamaz. uçuyoruz dedikleri bu olsa gerek.”

Bakmadan Geçme